Stare de urgenţă în Italia! Guvernul de la Roma ia măsuri extreme pentru a preveni explozia infectării cu coronavirus

2
3488

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că Guvernul de la Roma a decretat starea de urgenţă în urma riscului sanitar produs de apariţia mai multor infectări cu COVID-19 (coronavirus), cazuri înregistrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto.

Măsurile suplimentare luate de autorităţile italiene în vederea restrângerii focarelor şi prevenirii răspândirii virusului includ interdicţia de a părăsi sau de a intra în zonele în care s-au înregistrat majoritatea cazurilor, închiderea localurilor publice, anularea activităţilor sportive sau recreative, suspendarea cursurilor şcolare şi emiterea de alerte pentru urgenţă sanitară care sfătuiesc cetăţenii să rămână în case în regiunile în care s-au înregistrat aceste cazuri.

„Cetăţenii cu simptome care pot indica infectarea cu coronavirus sunt rugaţi să NU se prezinte pe cont propriu la unităţile spitaliceşti, ci să apeleze numerele verzi regionale puse la dispoziţie de către autorităţi astfel: pentru Lombardia la 800.89.45.45, iar pentru Veneto la 800.46.23.40. De asemenea, cetăţenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se furnizează informaţii în limbile italiană şi engleză. Aceste numere trebuie apelate doar în caz de necesitate”, arată MAE.

Pentru informaţii actualizate, MAE recomandă consultarea obligatorie a unor site-urilor.

Ministerului italian al Sănătăţii

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/homeNuovoCoronavirus.jsp?fbclid=IwAR0CpTvMj8nrr2wJa_Mf_OSdjzO-2GOaABm2uzGVv-Aui-qBQtewEfWPkXQ

Serviciului de Protecţie Civilă

http://www.protezionecivile.gov.it/attivita-rischi/rischio-sanitario/emergenze/coronavirus

De asemenea, MAE recomandă şi consultarea portalurilor aflate sub tutela autorităţilor regionale competente din regiunile în care s-au înregistrat cazuri cu persoane infectate cu noul COVID-19: Lombardia, Veneto, Piemonte, Emilia Romagna, Trentino Alto Adige, Lazio.

Totodată, se recomandă respectarea cu stricteţe a indicaţiilor furnizate de autorităţile italiene competente.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Italia: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare Trieste: +39 340 8821688; Milano: +39 366108 1444; Torino: +39 338 756 8134; Bologna: +39 349 1178220; Bari: +39 334 604 2299; Catania: +39 320 965 3137.

Al patrulea deces în Italia a fost înregistrat la Bergamo

Italia a oprit carnavalul de la Veneţia, a închis şcolile şi a introdus în carantină oraşele afectate de coronavirus însă deocamdată nu a descoperit cum şi de unde a început răspândirea virusului.

Încă o persoană a murit în ţara europeană cu cea mai mare rată a infectărilor, un caz petrecut la Bergamo care se adaugă celorlalte trei decese provocate de virusul ucigaş.

Autoritățile din Italia a anunțat că numărul cazurilor suspecte de infectare cu coronavirus a crescut deja la 212. Vineri, erau doar 6 cazuri confirmate. Majoritatea cazurilor sunt în regiunea Lombardia, în nordul Italiei, aproape de Milano.

Între timp, în „Cizmă” sporeşte panica, iar temerile se duc dincolo de graniţe, inclusiv în România – ţara cu cei mai mulţi imigranţi din Peninsulă.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat că românii care vor veni din 10 localităţi din Italia, în care au fost confirmate cazuri de coronavirus, vor fi plasaţi obligatoriu în carantină în spaţii special amenajate pentru o perioadă de 14 zile.

Cele 10 localităţi sunt Codogno, Fombio, Maleo, Betonico, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Castelgerundo, Terranova dei Passerini, San Fiorano Cei şi Somaglia,afirmat Horaţiu Moldovan, duminică seară, la Antena 3.

„S-a stabilit o atitudine diferenţiată faţă de cei care vin din zonele de risc, din nordul Italiei, care vor fi izolaţi la domiciliu unde vor fi verificaţi pe parcursul celor două săptămâni de Direcţia de Sănătate Publică. În situaţia în care pacienţii vin din localităţile aflate pe lista celor cu risc dovedit de contaminare cu acest virus, această listă a fost agreată de conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Interne şi va fi difuzată la punctele de frontieră”, a adăugat Moldovan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Atac la presa liberă prin presa mogulilor penali! Jurnalişti G4Media, filaţi şi „povestiţi” de Gândul, EVZ, RTV. Antena 3 a dat tonul asaltului

* Alarma CORONAVIRUS în Italia: al patrulea deces! Se întorc românii din zonele de risc. Lumea în faţa unui dublu pericol: epidemia şi criza economică

* Ce trebuie să facem pentru a evita infectarea cu coronavirus. Trei reguli sfinte, prezentate de un expert în sănătate

Adio, Gâdea, nu mă-ntorc la tine! Mesajul Danei Grecu după plecarea de la Antena 3

2 COMENTARII

    • Esti Mafalda,postakule? Sau faci propaganda panicarda platita de penali ,ca se pare ca ei au interese sa profite de pe urma panicii,ca intotdeauna!!Cu ajutorul presei,care nu specifica clar ce varsta au persoanele si de ce au decedat,plus titlurile panicarde ale articolelor,copiate la indigo peste tot in presa,de zici ca s-au impacat mogulii penali ai presei cu cei plecati de la ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here