Au recunoscut că mai au bani „până la finele anului”! „Metoda Tăriceanu” anunţă noile tăieri bugetare bugetare

0
790

Haosul fiscal-bugetar provocat de Guvernul PSD-ALDE pentru a masca atacul la justiţiei coordonat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu începe să scoată colţii împotriva românilor de rând.

Un document publicat de senatorul Vlad Alexandrescu (USR) confirmă faptul că Guvernul PSD-ALDE a intrat în criză de bani. Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a notificat toate instituțiile publice să reducă cheltuielile salariale.

Deşi Teodorovici şi Dăncilă încearcă să minimalizeze gravitatea situaţiei, însuşi ministrul Finanţelor s-a dat de gol, azi, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu primarii de sectoare.

Astfel, el a recunoscut că românii pot conta pe bani doar până la sfârşitul anului! De anul viitor încolo? Dumnezeu cu mila! Mai ales dacă ei pleacă de la putere şi vine Opoziţia să scoată castanele din foc cu mâna ei înainte de alegerile cruciale din 2020.

Declaraţia prin care Teodorovici recunoaşte că nu mai sunt bani decât până la finele acestui an

  • Două calamități: Teodorovici și Vâlcov, autorii atacului la buzunarele românilor

    „Orice familie, orice om încearcă să-şi stabilească cheltuielile într-o logică normală. Chiar dacă ai bani şi totuşi poţi să faci o eficientizare a cheltuielilor pe care le ai de făcut de ce să nu o faci? Ce face Ministerul Finanţelor: A spus clar că sunt date nişte limite până la final de an, că fiecare minister în parte, agenţie publică, orice structură publică trebuie să facă o astfel de analiză şi dacă sunt astfel de cheltuieli să şi le adapteze în mod corespunzător, nimic altceva”

  • „Nu înseamnă că aceasta s-a făcut pentru că până la final de an nu există şi banii necesari. Nu are legătură una cu alta. Până la final de an sunt bani pentru ce ne-am angajat că avem de făcut, atât în investiţii cât şi alte cheltuieli legate de veniturile românilor, pensii sau salarii. Dar, repet, dacă totuşi o cheltuială publică poate fi ajustată într-un mod logic de ce să nu se facă acest lucru”.

Declaraţia de mai sus e o nouă dovadă că PSD şi ALDE pregătesc „metoda Tăriceanu”, aplicată în 2008 când şeful ALDE era prim-ministru. Deşi toată lumea intrase în criză şi ţările strângeau cureaua bugetară sau chiar tăiau din bani, Tăriceanu a mărit cheltuielile statului! El a majorat pensiile, deşi România depăşise oricum cu mult deficitul de 3% convenit cu UE, împrumutând ţara şi aruncând banii în venituri fără acoperire. Scopul: îngroparea economiei, dar şi obligarea următorului guvern (Boc) de a lua măsuri dure, impopulare, însă absolut necesare.

Astfel, Guvernul Boc s-a prăbuşit, iar Tăriceanu a revenit la putere câţiva ani mai târziu pe cai mari, ca şi când n-a avut nicio legătură cu tăierile de salarii. În realitate, el a fost autorul acestor măsuri drastice, dar pe care românii nu l-au putut „dibui” atunci pentru că nu el a luat deciziile, ci Emil Boc, premierul rămas cu o ţară în faliment provocat intenţionat de fostul premier.

Şi acum, criza de bani de care vorbeşte senatorul USR Vlad Alexandrescu a fost provocată tot de o guvernare în care Tăriceanu are un rol important, exact cu acelaşi scop: sabotarea viitorului guvern.

Dezvăluirile senatorului Vlad Alexandrescu

„Guvernul PSD-ALDE pregătește concedieri și tăierea salariilor din sectorul public”

„Măsurile fiscale și economice inconștiente adoptate de guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea infractorilor Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, au creat o criză bugetară majoră. Cheltuielile sunt în creștere, iar veniturile nu reușesc să țină pasul.

Promisiunile electorale populiste și măsurile fiscale care avantajează companiile și instituțiile camarilei politice de la București și ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă.

În fața unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, «reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale».

Practic, instituțiile publice, inclusiv teatre, spitale, școli și centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici că trebuie să impună o austeritate cruntă, totul pentru ca bugetul fantasmagoric adoptat în primăvară, cu o întârziere de aproape jumătate de an, să nu ducă la deficite bugetare galopante.

După schimbările legislative promovate de guvernarea Dragnea-Dăncilă, inclusiv creșterea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea nediscriminată a salariilor funcționarilor publici, Teodorovici îndeamnă acum instituțiile publice să strângă cureaua și să sufere de pe urma proastei guvernări a PSD-ALDE, apelând la austeritate și tăieri de salarii pentru a evita reducerea personalului.

Toate acestea, în condițiile în care multe instituții sunt deja subfinanțate și nu își pot îndeplini menirea stabilită de legislația în vigoare.

Creșterea veniturilor și a nivelului de trai al populației trebuie să fie un deziderat pe care toate guvernele trebuie să îl urmărească, dar acest deziderat trebuie urmărit prin măsuri realiste și care pot fi îndeplinite fără a afecta funcționarea instituțiilor statului. Ultimatumul semnat de Orlando Teodorovici arată caracterul heirupist, nerealist și toxic al unei guvernări care acționează într-o logică populistă și ipocrită, crescând cheltuielile fără să se asigure că veniturile pot să le acopere.

După ce a adoptat pensii speciale și a crescut indemnizațiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE amenință acum cu tăieri de salarii și concedieri în sectorul public. Din informațiile primite din instituțiile publice, fondul de salarii are lipsă în lunile septembrie și decembrie, din pricina «trimestrializării», o inovație marca Valcov.

Solicit prim-ministrului Viorica Dăncilă și ministrului Orlando Teodorovici să anunțe public că nici un cetățean al acestei țări, profesori, cercetători, doctori, pompieri, actori, nu vor avea de suferit de pe urma măsurilor fiscale inconștiente adoptate de această guvernare.

Este responsabilitatea guvernului să găsească soluții adecvate care să soluționeze problemele bugetare pe care tocmai acest guvern le-a cauzat prin măsurile inconștiente adoptate în ultimii doi ani.”

Pagina 1 de la Orlando
Pagina 2 de la Orlando
Pagina 3 de la Orlando

CITIȚI ȘI:

Ministrul Slugărel face pe disidentul. Se plânge că era presat de Dragnea să dea ordonanțe de urgență. Denunță „Comisia Iordache” și Ordonanța 13

SS-Gestapo îl hăituiește pe șeful DNA Constanța. Adina Florea nu-i poate ierta dosarele făcute protejaților ei, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

Lista horror a celor 5 posibili candidați PSD pentru alegerile prezidențiale, în viziunea lui Codrin Ștefănescu

Ucigașul polițistului din Timiș a fost găsit spânzurat în WC-ul celulei în care stătea singur

VIDEO. Dragnea a simțit că pușcăria e aproape. Lacrimile Rovanei Plumb și privirea admirativă a lui Carmen Avram

Corect! Orban: „Nu putem guverna cu 28 de miniștri și cu peste un milion de angajați în sectorul public!”

CTP: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. E radioactiv. Dacă intri acolo, ori mori, ori te transformi într-un mutant monstruos”

Misterul avionului care a aterizat azi-noapte la Chișinău. A venit de la Istanbul și apoi a plecat la Kiev

Cum a ajuns oligarhul Plahotniuc să controleze total Curtea Constituțională din Republica Moldova

Continuă nebunia la Chișinău: țara are două guverne și doi președinți! Curtea Constituțională lucrează 100% pentru Plahotniuc

Cresc şansele Codruței Kovesi la şefia Parchetului European! Candidatul francez pierde teren după ultimele alegeri

Dăncilă a angajat un condamnat definitiv, dar l-a concediat când acesta a spus adevărul despre falimentul României PSD-iste

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here