joi, aprilie 25, 2024
AcasăNewsCei 6 candidați ai Alianței USR-PLUS pentru primăriile de sector: patru de...

Cei 6 candidați ai Alianței USR-PLUS pentru primăriile de sector: patru de la USR, doi de la PLUS. Urmează negocieri cu PNL

-

Clotilde Armand, Radu Mihaiu, Ana Ciceală, Simona Spătaru, Alexandru Dimitriu și Alexandru Gâdiuță sunt candidații USR-PLUS la primăriile de sector din București. Ei au fost prezentați duminică, într-o conferință de presă, în prezența lui Claudiu Năsui (președintele USR București) și a lui Vlad Voiculescu (președintele PLUS București).

Dintre cei 6 candidați ai Alianței USR-PLUS, patru sunt de la USR (cei de la sectoarele 1, 2, 3 și 6), iar doi de la PLUS (cei de la sectoarele 4 și 5).

Lista candidaților:

  • Sectorul 1: Clotilde Armand (USR)
  • Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR)
  • Sectorul 3: Ana Ciceală (USR)
  • Sectorul 4: Simona Spătaru (PLUS)
  • Sectorul 5: Alexandru Dimitriu (PLUS)
  • Sectorul 6: Alexandru Gâdiuță (PLUS).

Ambii reprezentanți ai PLUS sunt avocați. Unul dintre ei, Alexandru Dimitriu de la Sectorul 4, a fost membru al PNL timp de 10 ani.

- Advertisement -

Negocieri cu PNL pentru candidați comuni

Vor urma negocieri între USR-PLUS și PNL, în încercarea de a stabili candidați comuni la primăriile de sector, așa cum pentru Primăria Capitalei a fost desemnat deja Nicușor Dan.

Deputatul Claudiu Năsui, președintele USR București: „Noi suntem deschişi acestor negocieri şi acestor discuţii, dar ele trebuie purtate pe oameni, pe persoane. După cum vedeţi, USR-PLUS a fost extrem de transparent. Am prezentat oamenii pe care îi avem la fiecare sector. Îşi cunosc foarte bine sectoarele, îşi cunosc foarte bine potenţialul şi ştiu ce trebuie să facă din secunda doi de când sunt în primărie. În momentul în care vom avea acest lucru şi din partea PNL, vom vedea cu ce oameni vin ei şi vom putea să decidem dacă vom merge la comun cu ei, dar baza sunt criteriile de integritate pe care noi le-am prezentat şi de la care noi nu putem face rabat în niciun caz. (…). Negocierile acestea continuă. Deocamdată, noi am spus ce gen de persoane am susţine şi cum putem să ajungem la o astfel de înţelegere. Aşteptăm să vedem şi de la PNL persoane care să corespundă acestor criterii. Nu vreau să facem o împărţeală din aceasta: «îţi dau un sector, îmi dai altul» şi veşnica tranzacţie din lumea politică. Discuţia este de competenţă şi asupra oamenilor, şi pentru USR-PLUS lucrul acesta este foarte important. Noi nu trebuie să-l schimbăm pe X cu Y. Doar că nu este din PSD nu înseamnă automat că este bun. În Bucureşti, USR-PLUS este prima opţiune de vot şi atunci nu trebuie să dezamăgim şi nu vom prezenta nicio persoană asupra căreia există dubii de integritate sau competenţă”.

Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, l-a completat: „Cu alte cuvinte: am închis negocierile, am închis poarta? Nu. Am deschis negocierile cu ei”.

- Advertisement -

Cine sunt cei 6 candidați ai USR-PLUS

Într-un articol publicat pe pagina de Facebook a Uniunii Salvați România (USR) sunt publicate câteva detalii despre cei 6 candidați.

Clotilde Armand (USR), candidatul USR-PLUS la Primăria Sector 1, s-a născut în Franța, dar este româncă prin căsătorie și alegere. Inginer format la MIT (Boston, SUA) și la Ecole Centrale din Paris, are peste 20 de ani de experiență în inginerie, consulting și management pentru companii. În prezent este europarlamentar USR-PLUS, membru în Comisia de Bugete și în Comisia de Transport din Parlamentul European. Își propune să fie un adevărat primar al cetățenilor și să aducă la Primăria Sector 1 un nou tip de administrație locală, unul eficient și necorupt.

Radu Mihaiu (USR), candidatul USR-PLUS la Primăria Sector 2, conduce o firmă care dezvoltă aplicații digitale și care are mai mult de jumătate din cifra de afaceri provenită din străinătate. A fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene și a transparentizat în format de date deschise toate contractele de finanțare și achiziții din fonduri europene. Candidează la Primăria Sector 2 convins că pentru prea mult timp resursele sectorului au fost drenate spre interese private în loc să fie folosite în interesul cetățenilor, iar sectorul a rămas murdar, cu cel mai puțin spațiu verde, cel mai aglomerat trafic și cea mai mare poluare. Consideră că a venit timpul ca Sectorul 2 să se schimbe, să fie cu adevărat un sector dintr-o capitală a Uniunii Europene din secolul XXI.

Ana Ciceală (USR), candidatul USR-PLUS la Primăria Sector 3, este consilier municipal USR din 2016, a fost manager de proiect în cadrul Asociației Salvați Bucureștiul și s-a implicat direct în proiectele de protejare a spațiului verde și a patrimoniului construit al Capitalei. În calitate de consilier municipal, a coordonat eforturile USR în procesul privind companiile municipale înființate de actualul primar general cu încălcarea legii, după cum a decis Curtea de Apel București. A depus numeroase proiecte, precum cele care vizează salvarea Parcului Brâncuși, crearea unui parc nou în Sectorul 3 (zona Vitan), consolidarea policlinicii Titan, rezervarea Pieței Victoriei pentru manifestații civice și sindicale, realizarea unui audit și sistem integrat de management la unitățile medicale din subordinea municipalității.

Simona Spătaru (PLUS), candidatul USR-PLUS la Primăria Sector 4, este avocat și are expertiză în domeniul achizițiilor publice și al drepturilor încălcate de autoritățile publice. S-a implicat în politică după tragedia de la Colectiv. Consideră că oamenii care nu au fost niciodată aserviți politic, oamenii cu pregătire profesională și care sunt hotărâți acum să spună „STOP” hoției pot face diferența. Propune oamenilor din Sectorul 4 o viziune în care administrația publică este una corectă, transparentă și care se consultă cu oamenii. Și-a stabilit patru priorități: educat și activ, verde și sănătos, atractiv și competitiv, accesibil și sigur.

Alexandru Dimitriu (PLUS), candidatul USR-PLUS la Primăria Sector 5, este avocat și cetățean al Sectorului 5. El consideră că a venit momentul ca bunul-simț și empatia să fie dominante în Primăria Sectorului 5, iar singura preocupare a primarului, a consilierilor locali și a funcționarilor publici să fie aceea de a face viața mai bună cetățenilor și de a le aduce bunăstarea de care au cu adevărat nevoie. Consideră că a venit vremea pentru o administrație locală #pebune și ca oamenii buni să conducă Sectorul 5!

Alexandru Gâdiuță (USR), candidatul USR-PLUS la Primăria Sector 6, este absolvent ASE, geograf specializat în Geografia Mediului și activist civic, iar din 2016 este consilier municipal USR. A făcut parte din echipa USR care a învins-o pe Gabriela Firea în instanță în cazul companiilor municipale înființate ilegal. A scris și depus proiecte de hotărâri referitoare, printre altele, la inventarierea și modernizarea stațiilor STB din oraș, crearea unor străzi noi pentru interconectarea unor cartiere din sector, realizarea unui studiu de mediu pentru identificarea cauzelor și a soluțiilor în cazul problemei poluării aerului ce afectează nord-vestul orașului.

Ce spun șefii de organizații

Claudiu Năsui, președintele USR București: „Avem candidați cu experiență, oameni care au realizări importante, unii dintre ei au participat la viața politică de până acum, au fost membri în Consiliul General al Municipiului București, au fost secretari de stat. Sunt oameni care și-au arătat deja competența și au dovedit câte se pot face în statul român dacă există voință, competență și onestitate. Onestitatea este o condiție esențială pentru a putea să facem bine în România. Sectoarele din București au cheltuit, în ultimii ani, zeci de miliarde de lei, bani care nu s-au văzut într-o calitate mai bună a vieții”.

Vlad Voiculescu, președintele PLUS București: „Acești candidați sunt rezultatul unui proces democratic, dinăuntrul fiecărui partid și dinăuntrul Alianței USR-PLUS. Suntem singura mișcare politică care își alege candidații în mod democratic. Așteptăm de la acești candidați, în principiu, trei lucruri: să fie integri, să aducă lângă ei alți oameni asemenea lor și să înceapă treaba imediat, încă din prima zi de mandat. Și nu la machete, ci la proiecte reale, bine pregătite și bine implementate. Noi considerăm că politica din România are nevoie de oameni care nu au nevoie de politică. Adică, fiecare om care face pasul către o funcție publică să poată demonstra că a realizat ceva în viață, că a reușit să construiască echipe. Este important să nu vii în politică cu mâna goală, ci să fi demonstrat că ai făcut ceva înainte”.

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Și uite așa ajunge sârmoasă să rămână în funcție…la București nu cred că prinde dreapta vreun sector… păcat,dar asta-i realitatea , indiferent de coaliție a dreptei sau nu , electoratul PSD rămâne același..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -