Atât a putut justiția din Vatra Dornei: să-i țină doar o noapte în arest pe bătăușii din „mafia lemnului”. Azi i-a eliberat

2
2219
Jurnalistul Mihai Dragolea și activistul Tiberiu Boșutar

Brutele care i-au bătut crunt pe jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Constantin Mocanu și ape activistul de mediu Tiberiu Boșutar, într-o pădure din județul Suceava, sunt liberi. Cei patru agresori, reținuți vineri pentru 24 de ore, au fost puși sub control judiciar, sâmbătă, de către procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, jurnalistul Mihai Dragolea și regizorul Radu Constantin Mocanu au fost prinși și bătuți cu bestialitate joi după-amiază, în zona Vatra Dornei, de un grup de circa 20 de indivizi, între care pădurari și un inginer silvic, pe când filmau tăierile ilegale din păduri.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei precizează, într-un comunicat, că sâmbătă s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prevăzute de articolul 193, alineatul 1 din Codul Penal (3 dintre inculpați), și a infracțiunii de purtare abuzivă, prevăzută de articolul 296, alineatul 2, raportat la articolul 193, alineatul 1 din Codul Penal (cel de al patrulea inculpat).

În fapt, s-a reținut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, județul Suceava, cei patru inculpați au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant (Tiberiu Boșutar, care a fost dezbrăcat și trimis acasă în pielea goală).

Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar față de cei patru inculpați. Dispunerea acestor măsuri a avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, precum și asigurarea bunei defășurări a urmăririi penale și înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* CTP: „Cîțu e respingător. Afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, chiar dacă nu gândește rău din punct de vedere economic” / „Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar!”

* Dosar penal pentru cei 300.000 de euro drenați de Tudorache către televiziuni + Lazarus + Savaliuc, ca să facă reclamă unei minciuni: spitalul care nu există!

* DOCUMENT. Cele 13 restricții impuse de Guvern celor nevaccinați anti-Covid, în localități cu rata de infectare de 3-6 la mie

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Conserve politico-mediatice s-au aliat pentru a răsturna „regimul Iohannis”: Năstase, Tăriceanu, Roman, Severin, Vosganian, Marga, Nistorescu, Cristoiu, Dinescu, Bușcu, Știreanu, Savaliuc

* Mălin Bot a câștigat prima bătălie în justiție împotriva avocatului Cuculis. Jurnalistul e liber să-i critice „Șobolaniada anti-Clotilde”

* CNA l-a rupt cu amenzile pe Radu Moraru. A primit încă una de 30.000 de lei, după ce a spus că vaccinarea e un fel de „Experimentul Pitești“

* Sfaturile „mamaiei Niculina” din Sectorul 2, București, pentru nepoata Emma (Răducanu) de la Londra. Interviu în „Daily Mail”

2 COMENTARII

  1. Daca nici astia nu reprezinta pericol public atunci tineti la arest pe cei care au distrus economia acestei tari pentru ca de la acesti golani nenorociti si hrapareti au invatat si au prins curaj acesti huligani si criminali ai natiei . Respectati legile tarii voi cei pusi sa vegheze asupra lor caci o sa va pedepseasca Dumnezeu pentru toate nenorocirile aduse acestui popor amarat . O sa se aleaga praful si pulberea de tot neamul vostru de hoti si criminali . Sa ne rugam lui Dumnezeu sa vegheze asupra tarii noastre si sa ne scape de javre ordinare . Amin !.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here