„Asasina” Dariei Dughina ar fi fost ucisă într-un hotel din Austria cu 17 lovituri de cuțit. Fake-ul a fost demontat rapid

1
12605
Natalia Vovk și poza falsă a "morții" sale

Ucraineanca Natalia Vovk, presupusa ucigașă a fanaticei putiniste Daria Dughina (29 de ani), ar fi fost lichidată într-un hotel din Austria cu 17 lovituri de cuțit. Informația falsă n-a apărut pe vreun site de propagandă al Kremlinului, ci tocmai pe portalul austriac Exxpress. Chiar publicațiile rusești, printre ele și Gazeta.ru, au demontat acest fake de un ridicol absolut.

Știrea falsă de pe site-ul austriac era însoțită de fotografii și semnături ambigue. De pildă, „decedata” Natalia Vovk ar fi ținut în mână o însemnare cu un conținut necunoscut. Pozele din camera de hotel în care oamenii legii ar fi găsit-o pe asasina fiicei lui Aleksandr Dughin datează însă din 2020!

Știrea mincinoasă a stârnit un val de reacții negative până și în Rusia, fiind criticată și distribuită pe toate canalele posibile.

Site-ul ucrainean Obozrevatel.com constată următoarele:

 • „Ca o confirmare a cuvintelor lor, jurnaliștii au folosit o fotografie a unei fete ucise la Moscova în 2020, care a fost rapid observată în rețea.”
 • „Un alt detaliu interesant este însemnarea de sub fotografia actului de identitate fals al femeii.”
 • „Presa a scris că a fost «numit fals», îndoindu-se de această declarație.”
 • „Materialul a câștigat o mare popularitate în rândul publicului de propagandă rusesc, care-l comentează continuu și-l analizează pentru erori.”
 • „Exxpress a fost singura publicație occidentală care a scris despre presupusa ucidere a unei femei ucrainene. Nu există încă o altă confirmare, atât din sursele organelor de drept, cât și din partea autorităților. În același timp, acest ziar și-a câștigat faima prin publicarea de «știri exclusive» care ulterior s-au dovedit a fi false.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin

* Cum au ajuns Nicu Covaci și Phoenix să cânte la nunta extremistului George Simion: „Am auzit că sunt 10.000 de oameni”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Teribila poveste a zorilor zilei de 24 februarie. Zelenski e trezit de ministrul de Interne: „A început invazia!”. Șeful Cancelariei lui Putin îl sună pe omologul său de la Kiev: „Predați-vă!”. Iermak îl înjură pe rus și-i închide telefonul

„Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

„Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

* Cu cine joacă FCSB și CFR Cluj în grupele Conference League: West Ham United, Anderlecht, Slavia Praga, plus danezi, turci și kosovari

1 COMENTARIU

 1. Inca o stire falsa. Stirile total false, sau stirile „usor” deformate in mod tendentios, au devenit excesiv de multe.
  Par niste glume, dar au un efect rau in aceasta lume si asa zapacita de tot felul de teorii aiuristice, de orientari anormale cu pretentii de normalitate. De democratii ametite care si-au cam pirdut reperele si le incurajeaza sau tolereaza crezandu-se superioate, dar motivand reactii extremiste si dictaturi ticaloase.
  Stirile false, intentionat sau nu, merg mana in mana cu inscenarile regizate de dictaori sau mafioti pentru a deruta populatia si a o manipula usor.
  Ar trebui luat in serios fenomenul stirilor false si drastic sanctionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here