A apărut poza cu Florin Cîțu arestat în SUA! Deținutul 23665 de la Penitenciarul Story County

17
4380

Autoritățile americane au pus la dispoziția Aleph News și Mediafax fotografia („mug shot”) din momentul arestării lui Florin Cîțu pe teritoriul SUA. Reporterul care a reușit această exclusivitate este Sorina Matei (care în ultimii ani a realizat talkshow-uri la RTV și B1 TV).

Documentul din dosarul penal arată că lui Florin Cîțu i s-a alocat la arestare numărul 23665.

În alt răspuns obținut de Aleph News și Agenția Mediafax, alte autorități americane arată că cel de-al 2-lea dosar civil al lui Florin Cîțu, privind datoria neplătită de peste 6.698,73 de dolari de pe cardul de credit deschis la Maryland National Bank, NA, a fost respins de judecător „după ce domnul Cîțu nu a putut fi localizat pentru a primi notificarea procesului”.

Aleph News și Agenția Mediafax au obținut în exclusivitate fotografia din dosarul penal al premierului Florin Vasile Cîțu, așa cum le-a a fost pusă la dispoziție de autoritățile americane. Este vorba de fotografia de la momentul arestării (luarea în custodie) lui Florin Cîțu pe teritoriul SUA, statul Iowa.

Funcționarul guvernamental american arată în răspuns că amprentele lui Florin Cîțu din dosar nu sunt informații publice, astfel că a pus la dispoziție doar imaginea de la momentul arestării premierului Cîțu pe teritoriul SUA.

Așa numitul „mug shot” este un portret fotografic al unei persoane, de la umeri în sus, realizat de structurile judiciare ale SUA, de obicei, după arestarea unei persoane și preluarea acesteia în custodie.

Documentul îl înfățișează pe Florin Cîțu (doctorand, 28 de ani, la acea vreme) purtând ochelari și îmbrăcat într-un tricou alb, cu spatele la perete.

 • Numărul de caz: 23665
 • Nume: Florin Vasile Cîțu
 • Sex: bărbat
 • Rasă: alb
 • Înălțime: 1,73 m
 • Greutate: 70,3 kg.

Florin Cîțu a fost ținut în Penitenciarul din Story County, așa cum reiese din bazele de date ale autorităților americane și din documentele puse la dispoziția Aleph News și Mediafax de autoritățile judiciare americane.

O persoană care este luată în custodia SUA înseamnă că este arestată și este ținută în închisoare până când respectiva persoană poate fi judecată într-o instanță.

„Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate”

Florin Cîțu a fost arestat (luat în custodie) de autoritățile americane pe 3 decembrie 2000, după ce la ora 2.08 noaptea. A fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, orașul Ames, din comitatul Story, conducând un Ford Probe roșu, cu o alcoolemie (Blood Alcohol Content) de de 0,161, limita legală fiind de 0,08.

„Pe măsură ce mașina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie. Mașina Probe nu a menținut o viteză constantă (fluctua între 32 și 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice și a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectați și umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate”, se arată în documentele puse la dispoziția Aleph News și Mediafax de autoritățile judiciare americane.

Pe 26 februarie 2001, judecătorul Thomas R. Hronek l-a condamnat pe Florin Cîțu la 2 zile de închisoare în Penitenciarul Story County, i-a scăzut din pedeapsă perioada arestării inițiale de 2 zile, i-a dat 1.350 de dolari amendă + penalități și i-a solicitat să plătească masa și camera din penitenciar „dacă este nevoie”.

Al doilea dosar a fost închis pentru că „pârâtul Florin Cîțu”, plecat în România, „nu a putut fi găsit”

Pe 21 iulie 2008, la 6 ani după plecarea din SUA, Florin Cîțu a fost dat în judecată de firma de recuperare creanțe Clarke Jordan Financial LC, pentru o datorie neplătită de la un card de credit de 6.698,73 dolari de la Maryland National Bank, NA.

Firma de recuperare creanțe i-a cerut lui Florin Cîțu, în procesul civil intentat, peste 9755,27 dolari. A încercat să-l localizeze timp 7 luni (a angajat chiar și un investigator pentru acest obiectiv).

Și instanța din Story County a încercat să-l găsească pe Florin Cîțu, a acordat chiar și a 2-a prelungire de 3 luni în vederea notificării lui Florin Cîțu despre proces.

Pe 24 februarie 2009, însă, judecătorul Steven Van Marel a respins temporar cazul, pentru că nu a putut fi găsit și notificat pârâtul Florin Cîțu despre procesul civil.

În perioada acelor evenimente din instanța civilă americană, Florin Vasile Cîțu era director Piețe Financiare la ING Bank România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Schizofrenia sondajelor: IRES (Dîncu-PSD) cotează PNL la 27%, iar Politico la 18%!

* Mizele fundamentalismului etno-religios de factură legionară promovat la „Serbarea de la Putna”

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

* 15 români au reușit să spargă „zidul de oțel” al talibanilor și să ajungă la aeroportul din Kabul. Unul a fost evacuat în Pakistan, ceilalți vor fi preluați la următorul zbor

* Salima, femeia-guvernator mai curajoasă decât toți generalii afgani, a fost capturată de talibani. Aceștia ar putea s-o execute pentru că a luptat cu arma în mână împotriva lor

* VIDEO. Talibanii, la un pas s-o biciuiască pe corespondenta CNN la Kabul pentru că nu avea și fața acoperită. “Sunt plini de adrenalină sau de… nu știu ce”

17 COMENTARII

 1. Florin Citu ca parlamentar al Romaniei, ca ministru si premier al Romaniei a jurat sa respecte Constitutia si legile Romaniei( nu ale SUA sau Congo). La momentul actual, Florin Citu este unul dintre putinii politicieni care nu au incalcat Constitutia si legile Romaniei. Fapt absolut de neconceput si extrem de periculos pentru presa cu moguli penali si carpe ale politicienilor penali din Romania, finantata din incalcarea legilor Romaniei si tepuirea romanilor incepand cu realitatea lui pacurariu si terminand cu antenele lui felix-motanul-voiculescu. Tupeul presurilor mediafax si apleph news platiti de sarbu condamnat definitiv la ani de inchisoare in Romania (nu retinut pentru 2 zile ca Citu in SUA) pentru fapte de crima organizata ca spalarea de bani si delapidare il intrege cu mult pe cel al carpelor din media penalilor ghita-voiculescu-pacurariu-adamescu!!

   • Bă, „tudor”OV, „troll”-PUTINIST, tocmai pentru că a jurat să respecte Constituția și Legile României, Florin Cîțu AVEA… OBLIGAȚIA-LEGALĂ (!!!) să-și mărturisească… VULNERABILITĂȚILE-la-ȘANTAJ, atunci când a ajuns demnitar (senator, ministru, premier) și a primit… certificare-O.R.N.I.S.S.!!!

  • Sârbu (sauuu… ORICINE ALTCINEVA!!!) e de vină că acest Cîțu A… „UITAT” (Sic!) să-și MĂRTURISEASCĂ VULNERABILITĂȚILE, măcar (!!!) atunci când a devenit… demnitar (parlamentar, ministru, prim-ministru) și, implicit, a primit certifiucare-O.R.N.I.S.S.????????????????!

 2. Esti hilar, monser! Citu nu are nevoie de avocati. In tara in care romanii din Baia Mare, resedinta de judet si-au ales primarul aflat in arest preventiv, romanii din capitala, sectorul 5 au ales un primar condamnat la 8 ani de inchisoare in prima instanta iar presedinte al Camerei Deputatilor, adica al treilea om in stat a fost Dragnea desi era condamnat definitiv cu suspendare in dosarul referendumului, dupa mintea voastra a useristilor in cadere libera in sondaje, Citu care nu a incalcat nicio lege a Romaniei, e vunerabil si santajabil?!! Asa va incurajati voi cand vedeti dezastrul din sondaje?! E treaba justitiei ruse si a poporului rus daca Putin a comis infractiuni in Rusia, treaba voastra a useristilor e ce n-ati facut de cand ati pus mana de justitie, sub incompetentul-las stelica, in Romania justitia nereformata valideaza mandatele primarilor pedofili!

  • PORCUL-de-PUTIN vă plătește DEGEABA, băăă… TRĂDĂTORILOR-de-ȚARĂ!!!

   TREABA NOASTRĂ, a ROMÂNILOR, este să ne apărăm de COTROPITORII-RUȘI (!!!), veșnicii DUȘMANI AI ROMÂNIEI, și de SLUGOII/AGENȚII LOR, cum ești tu, măi, „tudor”OV!!!

   Ce tot mănânci borș-RUSESC pe-aici, măi, „tudorov”OV-ule…, chiar NU vezi că provoci numai SCÂRBĂ, tu, cu P.S.D.-iștii și A.U.R.-iștii tăi!!!

   Încă o dată: TREABA ROMÂNILOR-ADEVĂRAȚI (!!!) ESTE SĂ SE APERE DE VEȘNICII DUȘMANI AI ROMÂNIEI, RUȘII, CARE NE-AU FURAT HĂLCI DIN ȚARĂ și NE-AU NENOROCIT CU BOLȘEVISMUL PE CARE NI L-AU IMPUS!!!

   Apropo…, am înțeles că ÎMPUȚITUL de Putin e bolnav: AVEM, oare, ȘANSE SĂ CRAPE, ODATĂĂĂ…, BANDITUL ĂLA AL VOSTRU???!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.