Anunţ oficial: vin vremuri grele în Europa! „Pe măsură ce aşteptăm mai mult, cu atât şocul va fi mai mare”

2
6381

Nu mai e de glumă cu efectele produse de schimbările climatice! N-o spun doar jurnaliştii, ONG-urile sau tinerii care ocupă străzile marilor metropole cerând măsuri urgente din partea guvernelor. O spune însăşi Uniunea Europeană, cât se poate de oficial.

Agenţia Europeană de Mediu (AEM) a emis un avertisment dur luni în legătură cu înmulţirea inundaţiilor, a secetelor şi a incendiilor de pădure de-a lungul continentului în următoarele decenii, evidenţiind nevoia ca ţările să se adapteze la această situaţie, relatează DPA.

Eforturile de a limita schimbările climatice ar putea ajuta la evitarea celui mai mare impact, a precizat AEM.

Totuşi, evaluările sale indică faptul că se vor înrăutăţi condiţiile climatice, „chiar dacă eforturile globale de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră se vor dovedi eficiente”, a mai menţionat agenţia într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

EFA, instituţia Uniunii Europene însărcinată cu livrarea de informaţii independente privind mediul, a produs o serie de hărţi care descriu pericolele.

Regiunile de coastă vor fi mult mai puternic ameninţate de creşterea nivelurilor apei, relevă datele oficiale, care evidenţiază oraşe precum Veneţia, Napoli, Barcelona şi Nantes.

În interiorul continentului, ploile puternice vor produce mai multe inundaţii. Majoritatea zonelor din Europa riscă să se confrunte cu o înmulţire de până la 35% a căderilor de apă toamna şi iarna, conform agenţiei.

În special în sudul Europei, seceta va fi întâlnită tot mai des, va dura mai mult şi va spori competiţia pentru apă între sectoarele agricol, industrial şi de locuinţe, a atras atenţia AEM.

Se preconizează de asemenea că incendiile de pădure vor fi tot mai răspândite, cele mai mari creşteri urmând să aibă loc în vestul şi centrul Europei, iar cel mai puternic impact general este aşteptat în sudul Europei.

Eurodeputatul Pascal Canfin, preşedintele Comisiei de Mediu din legislativul comunitar, a făcut apel la UE şi la statele membre să se adapteze la schimbările climatice şi să testeze rezistenţa regiunilor la şocurile climatice.

„Trebuie să începem să ne pregătim astăzi să prevenim dispariţia completă a unor zone de pe harta noastră, pentru că pe măsură ce aşteptăm mai mult, cu atât şocul va fi mai mare”, a spus europarlamentarul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Scene apocaliptice în Europa. Momentul în care se desprinde peretele unui hotel lovit de furtuna Ciara

* CTP i-a spus unui ascultător Europa FM care e ministrul interesat „de „ară şi de oameni”

* Nu faceți greșeala asta!

* Sri Lanka – planul PSD pentru România

* Ciolanul lui Ciolacu. PSD-iştii preferă să dea foc la ţară decât să renunţe la leafa de parlamentar şi la pensia specială!

* BREXIT. Premierul Scoţiei: „Vom reveni în Europa ca ţară independentă”

* Luaţi-le pensiile speciale şacalilor din Parlament! „De aia fuge PSD de anticipate ca dracul de tămâie”

* În ce hal au adus spitalele baronii PSD! Scaun cu rotile improvizat, la Craiova, în parohia clanului Manda-Olguţa Vasilescu

* Merkel intervine de la 8.800 de kilometri pentru a opri extrema dreaptă, dar cât mai rezistă Germania în faţa ofensivei radicalilor?

* Rareş Bogdan: „PSD-iştii au înlocuit cărţile din bibliotecă cu sticle de whisky. Nu sunt omul lui Iohannis”

* Din New York la Londra în 4 ore şi 56 de minute! Nou record de viteză cu avionul subsonic

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here