Antena 3 își recunoaște greșeala, dar nu-și cere scuze. O jumătate de pas în direcția bună

2
4994

Antena 3 și-a corectat, duminică seara, știrea publicată în dimineața aceleiași zile. Pe site-ul televiziunii au fost operate modificările necesare, iar din buletinele de știri ale televiziunii a dispărut informația vehiculată în prima parte a zilei.

E de remarcat această asumare a greșelii, în condițiile în care Antena 3 nu prea obișnuiește s-o facă. Este un indiciu că nu a fost o diversiune cu premeditare, ci o eroare fără intenție.

De-a lungul anilor, marile campanii de dezinformare ale televiziunii lui Dan Voiculescu nu au fost urmate de asumări, retractări, erate sau scuze.

E drept, scuzele au lipsit și de data asta, pentru că Antena 3 nu e obișnuită cu scuzele, atunci când apare greșeala.

Noua formă a știrii de pe Anten3.ro

„Mii de români la cules de ceapă verde în Germania, imagini surprinse în anul 2016”

„Imaginile au fost surprinse, în urmă cu patru ani, într-o localitate din Germania, acolo unde sute de români au fost angajați pentru diverse munci agricole, însă au fost prezentate, într-o postare pe Facebook, ca fiind actuale.

Totul s-a întâmplat în anul 2016, însă, în urma unei greșeli, pe care echipa Antena3.ro și-o asumă în totalitate, imaginile au fost prezentate ca fiind filmate în această dimineață.

Imaginile, repostate pe rețeaua de socializare Facebook, au fost preluate de anumite persoane și prezentate ca fiind actuale, motiv pentru care, în lipsa unei documentări mai ample, au fost folosite pentru redactarea acestei știri, care apoi s-a viralizat, fiind distribuită de peste 5.000 de persoane în câteva ore.

Echipa site-ului Antena3.ro își asumă greșeala neverificării sursei originale a imaginilor și a publicării acestor informații fără a fi verificate în prealabil, chiar dacă sursa acestora a fost menționată și folosită în redactare.

Facem precizarea că imaginile au fost publicate doar pe site-ul Antena3.ro și nu au fost preluate pe TV.”

Știrea de pe Antena3.ro – forma inițială:

Știrea de pe Antena3.ro – forma finală:

DOSAR. Virusul mortal al comunismului: Organizația Mondială a Sănătății, controlată ocult de China, e acuzată că a mințit întreaga lume și a amânat criminal declararea pandemiei

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here