Andrei Caramitru: „Putem CÂŞTIGA alegerile! Mobilizarea la vot va fi ENORMĂ”

7
241
Andrei Caramitru

Antreprenorul Andrei Caramitru, membru USR şi consilier al preşedintelui Dan Barna pe tema programului de guvernare al partidului, dă semnalul mobilizării pentru cele patru valuri de alegeri din 2019-2020. Într-o postare pe Facebook, Caramitru jr. simte că PSD poate fi spulberat, începând de pe 26 mai, de la europarlamentare.

„Depinde doar de noi să ne organizam și să vorbim cu toți prietenii și cu familia. Să convingem fiecare 10-20 de oameni din jurul nostru”, spune fiul cel mare al actorului Ion Caramitru.

Există și o evidentă tentă partinică în postarea lui Andrei Caramitru. Ceea ce nu spune el, dar se subînțelege, este că USR/PLUS nu vor putea guverna singure, chiar dacă vor câștiga alegerile (și aici e vorba de cele parlamentare), ci doar în alianță post-electorală cu PNL și, eventual, cu PMP (dacă va trece pragul de 5%). Așa cum USR/PLUS au atuul prospețimii, al partidelor noi care vin din spate, PNL are atuul organizării în teritoriu. Rețeaua de primari și consilieri a PNL va conta enorm în bătălia cu mașinăria de vot a PSD.

Mesajul lui Andrei Caramitru

„PUTEM CÂȘTIGA ALEGERILE!”

„Nu vreau să analizez niciun sondaj. Doar să dezvălui câteva discuții pe care le-am avut in ultimele săptămâni, cu oameni care nu au votat sau au votat «greșit» în 2016.

– Vânzătoare la spălătorie/curățătorie, 65-70 de ani. Mă recunoaște – mă urmărește pe FB, este revoltată de hoție și de pensii speciale. Va vota USR/PLUS împreună cu toată familia ei.
– Grup de pensionari la o cafenea în Cotroceni. Votanți tradiționali PSD. Am stat cu ei 3 ore la o bere. Erau revoltați de haosul și incompetența PSD. Ezitau cu cine să voteze acum – PNL (însă nu erau convinși că pot guverna), Ponta (“băiat deștept, dar nu are echipa acum”) sau USR/PLUS (îl plac pe Cioloș – “e om serios și poate guverna”, vor să vadă programul de guvernare).
– 300 de angajați într-o multinațională, vârsta medie sub 30 de ani. Le-am făcut o prezentare acum două săptămâni despre starea economiei. Doar 20% au votat în 2016. Acum 100% vor vota, toți cu USR/PLUS.
– Profesoară, directoare de școală, 55-60 de ani. A votat întotdeauna cu PSD. Problema ei este că își dă seama că nu există bani la buget anul ăsta și că nu pot fi plătite salariile profesorilor de la ea din școală în a doua parte a anului. Copiii ei au plecat în străinătate recent. Nu va mai vota PSD niciodată.
– Manageri de top în multinaționale mari, București. Am fost sunat de foarte mulți în ultima vreme, să-și ofere expertiza pentru programul de guvernare. Toți discută cu angajații lor să nu cumva să-și organizeze vreun city break în ziua votării; să meargă toți la vot.
– Manager în grup uriaș în tehnologie, Londra. Se implică de la distanță în campania USR/PLUS și și-a rezervat deja bilet pentru a vota în țară.
– Pensionară, 85 de ani, Elveția. Urmărește tot ce se întâmplă pe Facebook. Vorbește cu toți din comunitatea românilor de acolo să meargă la vot. Va vota USR/PLUS. Data trecută a votat PNL.

Concluzia mea este: marea majoritate a oamenilor înțeleg exact ce se întâmplă, și înțeleg miza alegerilor. USR/PLUS va avea un procent mult mai mare decât ce spun sondajele, pentru că mobilizarea la vot va fi enormă. Eu cred că este mai mult decât posibil să fim pe primul loc, să depășim și PSD, și PNL. Depinde doar de noi – să ne organizam și ăa vorbim cu toți prietenii și cu familia. Să convingem fiecare 10-20 de oameni din jurul nostru.”

CITIȚI ȘI:

Vâlcov, șpăgarul din cavou: „În România, în ultimii doi ani, s-a produs un miracol economic”

EXPLOZIV. Dragnea şi Carmen Dan au ştiut TOT despre masacrul din 10 august! Mărturia unui om din interior

7 COMENTARII

  1. Nu va culcati pe o ureche. Vor fura la vot. De aceea este fundamental sa se prezinte la vot cat mai multi oameni. Generatia lui Andrei Caramitru sa iasa la vot pe bune , nu ca in 2016. Daca vreti sa mai aveti o tara.

  2. Este si a fost pentru mine normal sa votez altceva decit PSD. Dar intrebarea mea este,daca se intimpla sa nu mai putem vota ? La cita mizerie au imprastiat PSD-istii nu ar fi o minune.

  3. Optimismul si energia lui Andrei Caramitru este exact ce era necesar opozitiei.
    Sper sa le transmita si celorlalti valorosi membri ai USR, care au dus o lupta exemplara in parlament, dar si celor din PLUS. Impreuna cu PNL si PMP sa invinga!
    Trebuie sa se poata, doar n-o sa ramanem prizonierii gastii absurde.

  4. Nu cred ca e suficient sa înlocuim niște socialiști cu alții. După 30 de ani de socialism, cred ca a sosit momentul sa dam o șansa capitalismului și sectorului privat cu capital românesc. Munca trebuie încurajată și răsplătită. Ca urmare Dreapta Liberală, singurul partid procapitalist din România, este prima opțiune pe care o am.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here