Ambasadorul Germaniei: „Românii au fost foarte deștepți în ultimii 4 ani și jumătate, când au luptat pentru valorile europene”

0
547
Cord Meier-Klodt

Într-un interviu acordat postului Digi 24, ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt (63 de ani), aflat la finalul unei misiuni diplomatice de 4 ani și jumătate în țara noastră, a exprimat păreri interesante despre România și români.

Cord Meier-Klodt a ajuns la București, ca ambasador al Germaniei, la începutul anului 2017, când România fierbea. Liviu Dragnea și regimul său despotic, cu C. A. C. P. Tăriceanu pe post de balama, încercau să distrugă justiția din România și să deturneze România de pe traiectoria europeană.

Rememorând cei 4 ani și jumătate ai misiunii sale la București, dar și intervențiile sale energice (alături de ambasadorii altor țări occidentale), Cord Meier-Klodt spune că românii au fost „foarte deştepţi” de câte ori a fost cazul să-şi exprime părerile: la protestele din stradă, la alegerile europarlamentare, la referendumul „pentru familia tradiţională”.

Principalele gânduri ale lui Cord Meier-Klodt

* „Dacă ne uităm înapoi la acești 4 ani și jumătate, cât am avut onoarea și plăcerea să lucrez în această țară, am văzut clar o traiectorie pozitivă.”

* „Am început în 2017, într-o perioadă destul de dificilă, când se lupta pentru valorile europene, se făceau eforturi să nu se ajungă la subminarea statului de drept, era și lupta împotriva corupției, nu erau timpuri ușoare.”

* „Astăzi avem o altă Românie, un guvern care dorește aceste valori europene. O mare reușită pe care aș vrea să o subliniez sunt alegerile europene din 2019, când un număr uriaș de oameni, mulți dintre ei tineri, cei care au avut pentru prima oară în viața lor dreptul să voteze, au mers să voteze pentru Europa și au transmis acest semnal foarte puternic.”

* „Mă uit în urmă și sunt foarte fericit că văd o traiectorie foarte pozitivă și plec din țară într-un moment în care simt că a reușit să facă foarte multe.”

* „Aș crede că nu mai este nevoie acum (de intervenția ambasadelor occidentale – n. red.), pentru că vedem un angajament clar pentru aceste valori (democrația, justiția, statul de drept – n. red.). Societatea de aici și viața politică au trecut testul – apropo, unul dintre acele teste prin care trece de regulă orice democrație relativ tânără. Aș putea să vorbesc despre lucruri asemănătoare din Germania de acum câteva zeci de ani și consider că acesta este un test foarte puternic.”

* „La acel moment, noi am simțit că doar să stăm deoparte și să fim observatori nu este suficient. Pentru unii dintre noi, parteneri europeni și transatlantici care împărtășesc aceleași valori, nu înseamnă interferență în afacerile interne, ci mai degrabă o mână de ajutor pentru apărarea valorilor comune, pentru interesul comun.”

* „În viitor, trebuie să fie o Europă unită. De câte ori facem un pas înainte, trebuie să ne întrebăm dacă putem face acel pas împreună. Dacă nu suntem uniți când facem anumiți pași, alții, din afară, cei care se opun, vor beneficia de asta. Orice diviziune servește intereselor altora, iar să fim despărțiți nu este în interesul nostru.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* După 11 zile de libertate, Liviu Dragnea e convocat la DNA. Gornistul personal: „Hărțuirea continuă! Sistemul #Rezist nu se lasă!”

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* Fiica lui Petre Roman a purtat măști de fițe „Gucci”, contrafăcute de fosta nevastă a lui Ilie Năstase. Țeapă: n-au protejat-o de Covid!

Radu Moraru, amendat pentru fantasmele cu teste anti-Covid prin „bețișoare băgate în fund”. „Vor să ia teste din anus. E sodomizare!”

* Nunta secretă a Simonei Halep. Petrecerea a avut loc în vila de un milion de euro a tenismenei, la Izvorani, pe malul lacului Snagov

* Ana Maria Popescu a ratat dramatic aurul olimpic, la ultima tușă

* La fotbal, suntem rușinea Olimpiadei: Coreea de Sud – România 4-0! Mai bine stăteam acasă! Marii vinovați: „patriotul” Gigi Becali și alții ca el

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.