Alo, Pământul! Semnal provenit din altă galaxie, interceptat o dată la 16 zile şi confirmat la celebra universitate Harvard

0
1432
Profesorul Avi Loeb confirmă o teorie care a făcut istorie

Astronomii canadieni au interceptat un semnal misterios, venit din altă galaxie, despre care un reputat cercetător al faimoasei Univesităţi americane Harvard crede că acesta ar putea proveni de la o civilizaţie extraterestră. Semnalul este interceptat o dată la 16 zile.

La începutul lunii februarie, cercetătorii canadieni au anunţat că au descoperit un semnal radio puternic, emis dintr-o galaxie îndepărtată şi care se repetă la fiecare 16 zile, relatează publicaţia de specialitate, Futurism.

Avi Loeb, directorul departamentului de astronomie din cadrul Universităţii Harvard, a spus că una dintre posibilităţi este ca semnalul să provină de la o civilizaţie extraterestră.

Reputatul specialist a explicat că semnalele puternice unde radio pot fi generate şi de tinere stele neutronice sau de alte fenomene naturale încă nedescoperite.

„Dar la acest moment nu avem aparaturi care să indice cu claritate natura semnalelor. Deci toate posibilităţile trebuie luate în calcul, inclusiv o provenienţă de origine artificială”, a adăugat el.

Acesta nu este prima întâmplare de genul acesta în care reputatului cercetător de la Harvard asumă deschis posibilitatea vieţii în spaţiu.

În 2018, el a sugerat că obiectul interstelar Oumuamua poate fi o sondă a unei civilizaţii extraterestre.

„O civilizaţie avansată tehnologic este o aproximare bună a lui Dumnezeu. Să presupunem că iei un telefon mobil şi îl arăţi unui om al peşterilor. Omul respectiv are să spună că este o piatră interesantă. El este obişnuit cu pietrele. Deci imaginează-ţi că acest obiect este iPhone-ul, iar noi suntem omul din peşteră”, a declarat el atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here