Nu mai daţi vina pe Dragnea!

2
2619

Când nu se ocupă să saboteze România din interior – prin măsuri economice catastrofale, populism antinaţional şi atacuri la justiţie – PSD se face că se ocupă de el însuşi.

Ultimul exemplu este un aşa-numit „raport intern” al senatorului Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii şi președinte al Consiliului Național PSD.

Acesta a întocmit documentul respectiv şi l-a înmânat colegilor de partid cu scopul de a declanșa o dezbatere internă.

Concluzia lui esenţială:

Prăbușirea PSD are legătură cu conducerea dictatorială a lui Dragnea, formațiunea social-democrată este asociată în continuare cu partidul comunist, iar lupta cu sistemul de justiție a fost fatală.

Nu e rău că unii PSD-işti vor să arate că „analizează serios” starea în care a ajuns partidul care a ţinut România sub control, de la Revoluţie încoace, cu mici excepţii.

Dar problema rămâne aceeaşi, de fond, gravă chiar: de ce ai paria bună-credinţă pe un grup asimilat crimei organizate, cu apucături mafiote, vinovat în bună măsură pentru drenarea resurselor ţării în buzunarele baronimii şi pentru alungarea masivă a populaţiei peste graniţe?

Ce a făcut şi ce face PSD ca să ne convingă că a înţeles unde a greşit, că plăteşte nu doar la vot şi în justiţie, ci şi etic în faţa societăţii?

La ce nenorociri a provocat PSD de la uciderea Ceauşeştilor –  cu asasinate, mineriade, hoţie generalizată, Bancorex-uri, vânzarea de ţară pe nimic, angajări pe pile la stat, atacuri la justiţie – nu sunt suficiente nici votul, nici condamnările, nici măcar analize interne şi anunţurile cum că penalii nu vor mai prinde loc pe liste.

Nu, e nevoie de mult mai mult! E nevoie de o operaţiune de mare spăşire naţională, de spovedanie în faţa poporului, de rugămintea adresată lumii largi pentru a fi iertaţi şi de promisiunea fermă: „Nu vom mai face niciodată aşa ceva”!

Să dai vina total pe Dragnea fără să-i arăţi naţiunii pe cei care au girat deciziile lui Dragnea e o altă mare înşelătorie.

Nu Dragnea a prăbuşit PSD, aşa cum susţine acest „raport intern” semnat Ionuţ Vulpescu, ci toţi cei care au au aplaudat la scenă deschisă acţiunile lui.

Mai ţineţi minte Congresul PSD în care Liviu Dragnea i-a întrebat pe toţi: „Mă susţineţi? Sunteţi dispuşi să mergem împreună până la capăt?”

Ei bine, acel „DAAAA” lung e răspunsul la tot ce am trăit cu PSD, sub Dragnea şi fără el. Românii au nevoie să-i vadă la faţă, cu nume şi prenume, pe toţi parlamentarii şi membrii conducerii PSD care i-ai asigurat „spatele” lui Dragnea în asaltul lui la adresa României.

Fără ei, Dragnea nu făcea nimic. Condamnatul de la Rahova nu e cu nimic mai vinovat decât cei care i-au fost alături.

E simplu să scapi de vină aruncând-o pe cel care a plătit deja pentru răul făcut. Nu, nu ţine. Nici România nu câştigă nimic din o astfel de păcăleală, nici PSD.

Există o singură soluţie pentru a putea crede că PSD poate renaşte normal, pentru a lua de bun ce zic alde Ciolacu, Dăncilă&co: lista cu nume şi prenume a celor vinovaţi, cererea de iertare adresată poporului şi promisiunea că aşa ceva nu se va mai întâmpla niciodată.

Abia atunci PSD poate să iasă din nou la „agăţat” electorat. Va face el asta? Vor avea puterea liderii lui, mari şi mici, să scoată adevărul adevărat la suprafaţă şi să spună „punct şi de la capăt”? Dacă ar face-o, eu unul aş fi dispus să-i iert şi să-i tratez egal cu restul partidelor.

Dar n-o vor face! Pentru că sunt, de fapt, nişte oameni mici, slabi şi speriaţi de perspectiva unei vieţi în adevăr. Trăiesc în bula lor mincinoasă şi de lux cu teama ca nu cumva să se dea de gol şi să spună ce au pe suflet cu adevărat.

Pentru că mulţi dintre ei ştiu în sinea lor că nu e „fair” ce-au făcut din România, din viaţa românului de rând. Iar pentru a ieşi din această închisoare la fel de insuportabilă ca aceea în care stă Liviu Dragnea ai nevoie de multă putere.

De o puterea reală, nu iluzorie şi falsă precum cea obţinută prin vot, în alegeri. E puterea interioară a sincerităţii şi umilinţei necesare pentru a te putea salva întru adevărul care eliberează.

Aş vrea ca PSD-iştii să aibă puterea asta! Dar n-o vor avea câtă vreme va trăi acest partid. Să dea Domnul să mă înşel!

 

2 COMENTARII

 1. Acest partid nu se schimba, nu poate fi altfel iar in acesti ultimi 3 ani si-a aratat hidoasa fata, masca de ”social-democrat” s-a facut praf si pulbere de data asta, ca niciodata pana acum. Ce vedem azi, asta e adevaratul psd, iar toate schimbarile de nume : fsn, psdr, psd, n-au fost decat variante prin care-au incercat sa-l faca pe roman sa creada ca s-a schimbat in acesti 30 de ani. ”Psd” e al treilea nume, pe langa celelalte doua, asadar e a treia oara cand isi da arama pe fata, daca nici a treia oara nu-l resping in numar mare romanii, nu stiu ce-am mai avea de spus.

 2. D-na Constantinescu problema nu este cu PSD. Intotdeauna ne uitam la suprafata.
  Problema este cu noi doamna. Stiti ca este o vorba „Ai grija de ceea ce iti doresti”
  Romanii isi doresc,din pacate, lucruri marunte care pe moment par ok dar pe termen lung nu rezolva nimic.
  Hai sa discutam despre schimbarea Constitutiei (nu revizuire).Sa terminam o data cu strutocamila asta franco-belgiana.
  Sa facem o Constitutie Romaneasca. Articol cu articol in dezbatere publica.
  Hai sa vedem ce facem cu administratia.
  New York – un primar si 51 de consilieri municipali, 11 mil locuitori, 1200 km2 de administrat, buget about 58 miliarde $ si se ocupa de tot, transport public,politie,spitale publice……
  Paris- un primar si 140-150 de consilieri municipali 20 mil locuitori
  Bucuresti- 7 primari, 246 consilieri, 2 mil loc,228 km2 de administrat.
  Avem comune cu 2500-2600 loc cu 14-15 consilieri.
  440-450 mii bugetari in sanatate si invatamant si un milion in adm.centrala si locala.
  Eu mereu am spus ca in tara asta sant bani sa ne punem si in cap dar numai ca sant prost administrati.
  Referitor la psd,corect, acest partid nu poate fi reformat.
  Astia au pus mana pe tot ce se putea.
  Deconcentrate,lacuri,iazuri,terenuri………
  Stiati d-na Constantinescu ca oamenii din Predeal,Bacau si cine stie cate alte orase conduse de psd din tara platesc apa la RAJA Constanta controlata de Stroe?
  Cand au loc avarii,investitii…..e problema primariei. Ei vin numai sa colecteze banii.
  Trebuie sa punem piciorul in prag o data pentru totdeauna.
  Il iubesc pe Iohannis pentru chestia aia cu schimbarea de paradigma.
  Sa facem in asa fel incat sa nu putem merge decat inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here