Doi „dinozauri” dintr-o lovitură! Meleşcanu la DNA, Beuran faţă cu perchiziţiile procurorilor. Arafat stă liniştit, Ponta la fel

1
2808

Doi dintre iluştrii reprezentanţi ai tagmei „rinocerilor” pe funcţii din România au intrat în aceeaşi zi în vizorul procurorilor.

Astfel, anchetatorii DNA fac joi percheziții la Spitalul de Urgență Florească din București. Ancheta îl vizează pe medicul Mircea Beuran, fostul șef al Secției de chirurgie timp de 20 de ani.

Beuran, fost ministru al Sănătății în guvernul Năstase, a fost eliberat de la șefia secției în ianuarie, după apariția scandalului în care o pacientă a fost arsă în operație și a murit.

Autorităţile au descoperit fapte grave petrecute în parohia lui Mircea Beuran, unul dintre „dinozaurii” sistemului medical românesc.

În ciuda faptului că au trecut 30 de ani de la Revoluţie, sistemul sanitar a rămas prizonierul unor găşti formate din profesionişti, care au luat prizoniere spitale de renume, administraţii de stat şi bugete publice, totul cu largul concurs al unor baroni tip Raed Arafat, care au refuzat în permanenţă reformarea sistemului.

Misterul din jurul liniştii lui Arafat

Apropo de Arafat, rămâne încă un mare mister cum de el a rămas imun la orice acuzaţie şi investigaţie în urma tragediilor girate de la înălţimea funcţie sale de şef al sistemului de intervenţii de urgenţă – cel mai grav caz fiind tragedia de la „Colectiv” pentru care Raed Arafat n-a fost deranjat nici cu o floare de procurori.

În subteranele politicii, circulă informaţia că Arafat beneficiază de protecţia serviciilor secrete încă de pe vremea lui Ponta.

De altfel, Victor Ponta este cel care i-a dat puteri sporite lui Raed Arafat şi, recent, a apărut zvonul privind susţinerea candidaturii sale pentru postul de prim-ministru din partea PSD şi Pro România – partide care se opun progresului României.

Arafat este folosit de ani buni de politicieni drept pavăza în calea oricărei încercări de reformare a sistemului şi de acoperire a vechii moşteniri de tip baronial din aparatul de stat, în care anumite personaje rămase în funcţii aproape pe viaţă blochează curăţarea sistemului.

Arafat, Beuran şi Meleşcanu au însă toţi o legătură cu Victor Ponta. Ca prim-ministru, acesta din urmă i-a girat pe respectivii, ba chiar de Meleşcanu s-a folosit în campania prezidenţială pentru a opri românii la vot, în alegerile din 2014.

Când vor răspunde Meleşcanu şi Corlăţean pentru abuzul din Diaspora?

Fostul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, a ajuns la DNA, în urmă cu puțin timp, anunță Digi24.

Meleşcanu ocupă de-o viaţă diverse funcţii în stat şi în politică şi nu vrea să renunţe în ruptul capului la a face rău românilor. Nici azi n-a plătit, alături de Titus Corlăţean, ambii foşti miniştri de Externe în vremea lui Ponta, pentru că au împiedicat votul în Diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, comiţând fapte grave scrise negru pe alb în Codul Penal.

Meleşcanu a ajuns joi la DNA, în calitate de martor, pentru a da explicații despre comportamentul agentului guvernamental la CEDO care a trădat interesle României într-un proces cu Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD a dat în judecată statul român la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, contestând decizia definitivă în care era condamnat la închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumul din 2012, în care a fost judecat pentru furt de voturi.

Pentru a avea câștig de cauză în procesul deschis împotriva României, Liviu Dragnea impune în poziția de avocat al României la CEDO (agent) pe Viorel Mocanu, un apropiat de-al său.

Poziția de agent guvernamental este una diplomatică, iar Viorel Mocanu se afla în subordinea lui Teodor Meleșcanu, ministru de Externe în anul 2019, atunci când s-a desfășurat întreaga „conspirație”.

Procurorii DNA au deschis o anchetă în acest caz, începând cercetarea împotriva lui Mocanu, diplomatul care a trădat interesele României într-un proces la curtea europeană. Teodor Meleșcanu a fost citat pentru a da lămuriri în acest caz.

Aici sunt banii dumneavoastră! Nu la austrostrăzi, ci la Bogdan Chirieac. Cât a încasat DC News de la CNAIR

1 COMENTARIU

  1. Eu credeam că Arafat e mort de mult….nu era în vasul care a naufragiat la Midia???? . printre oi .???… cât despre celălalt ,cel cu papainoage sper să-i facă Costache un transplant de colon !!..in locul capului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.