Al doilea val? Toate școlile din Beijing închise, 20 de cartiere intrate în carantină, cursele aeriene suspendate. Autorități: focarele de Covid-19 “sunt foarte severe”. Mulți chinezi au fugit deja din oraș

0
10637
China încearcă să oprească formarea unui al doilea val al epidemiei de coronavirus

“China este într-o cursă contracronometru să rețină al doilea val de coronavirus în Beijing”, anunță CBS News, în timp ce autoritățile au închis miercuri toate școlile din capitală și au băgat 20 de cartiere în carantină. Cursele aeriene din Beijing către exterior au fost suspendate.

Situat la peste 1.100 de kilometri distanță de Wuhan, locul unde a izbucnit, în decembrie anul trecut, pandemia de Covid-19, s-ar părea că Beijingul devine în iunie epicentrul celui de-al doilea val de infecții din China.

Măsuri extreme în capitala Chinei, unde autoritățile spun că au apărut noi focare de coronavirus care sunt „foarte severe”

După ce autoritățile au recunoscut oficial 137 de cazuri noi de infecție cu Covid-19 în ultimele zile, China pare să se îndrepte spre o nouă situație de criză. Guvernul a decis ca toate școlile și facultățile din Beijing să fie închise, iar 20 de cartiere din imensul oraș au fost izolate și băgate în carantină.

Totul a plecat, exact ca și la Wuhan, dintr-o piață, unde s-au semnalat primele îmbolnăviri. Ulterior, medicii au prelevat mostre de virus de pe mesele unde se tăia somonul.

Peste 1.225 de curse aeriene au fost sunt suspendate în China. Focarele de coronavirus apărute sunt descrise de responsabilii medicali chinezi ca fiind “foarte severe”. Tuturor persoanelor li se verifică temperatura, iar oamenii sunt testați în masă pentru a fi depistat virusul.

Se estimează că zeci de mii de oameni au avut contact cu focarul inițial din piața Xinfadi. Se încearcă testarea acestora. Problema majoră este că unii dintre acești chinezi trecuți prin piață au plecat în provincii învecinate, unde, de asemenea, au apărut noi cazuri.

Până la închiderea orașului, un număr încă necunoscut de locuitori a reușit să fugă în alte regiuni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here