Al cincilea mort de la ţigara electronică! Explozie de cazuri în SUA, autorităţile vorbesc de o epidemie de boli pulmonare provocate de inhalatoare

4
3353
Două persoane folosesc dispozite electronice de fumat într-un bar specializat din Las Vegas

SUA au înregistrat vineri trei noi decese cauzate de boli pulmonare ale fumătorilor de țigări electronice. Primul caz a fost anunțat de autoritățile medicale din statul Indiana, care au confirmat decesul unei persoane din cauza unei afecţiuni pulmonare grave. Ore mai târziu, Departamentul de Sănătate Publică din Los Angeles a anunţat un alt caz, apoi în California încă unul, la care s-a adăugat un altul din Minnesota. Acestea sunt al treilea, al patrulea și al cincilea caz recunoscute în SUA ca fiind provocate de fumatul electronic, după alte două înregistrate în Illinois, în aprilie trecut, și în Oregon. Nu au fost dezvăluite detalii despre pacienţi, dezvăluie El Pais.

În momentul în care au fost anunțate cele trei decese, autoritățile medicale din Statele Unite au ridicat la 450 numărul de cazuri posibile de persoane care suferă de probleme pulmonare grave provocate de ţigările electronice. Autoritățile de sănătate din Los Angeles vorbesc despre 12 cazuri doar în zona metropolitană. Există 33 de state care sunt în proces de investigare a acestei cascade de boli pulmonare grave și îndeamnă consumatorii să înceteze utilizarea dispozitivelor, până când originea bolilor este limpede, cauza putând fi un compus chimic contaminat încă neidentificat.

În urmă cu două săptămâni, a fost deja raportat că spitalele din 16 state au primit pacienți care suferă de probleme respiratorii severe în ultimele două luni. Au fost raportate peste 150 de cazuri, în mare parte tineri care foloseau vaporizatori de nicotină sau un compus psihotrop de marijuana. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a inițiat o anchetă la acel moment pentru a încerca să înțeleagă cauza.

Creşte numărul raportărilor

Săptămâna trecută, posibilele cazuri au crescut la 215 în 25 de state. CDC lucrează acum strâns cu Agenția pentru Medicamente (FDA) și cu departamentele de sănătate de stat pentru a identifica produsele care ar putea fi afectate și pentru a accelera testarea în laboratoare, deoarece cauza definitivă a afecțiunilor nu este clară.

Prima linie de cercetare se concentrează pe reîncărcările de marijuana vândute pe piața neagră. Autoritățile medicale din New York au indicat în acest sens drept cauză a bolilor că ar putea fi un aditiv contaminat, care conține vitamina E.

„Nu știți tot ce este inhalat și daunele provocate!”

Dar, deși CDC și serviciile de sănătate de stat raportează o creștere a cazurilor de produse care conțin tetrahidrocannabinol psihotrop (THC), acestea nu confirmă faptul că este o substanță unică care este implicată. „Nu știm ce substanțe sunt dăunătoare”, insistă Kris Box, șeful sănătății publice din Indiana, în timp ce invită oamenii să nu consume aceste produse.

„Trebuie să rețineți că atunci când utilizați aceste dispozitive cu alte substanțe chimice, nu știți tot ce este inhalat și daunele pe care aceste substanțe le pot provoca”, avertizează el. Unitatea dedicată produselor din tutun de la agenția de medicamente din SUA raportează că până în prezent a primit peste 120 de probe dintr-o gamă largă de substanțe chimice, inclusiv aditivul de vitamina E.

Apel să nu mai fie folosite ţigările electronice

Pacienții care au fost spitalizați au prezentat dificultăți de respirație și dureri toracice severe. În unele cazuri, acestea au prezentat alte simptome precum vărsături, diaree, febră și oboseală. „În timp ce ancheta continuă”, avertizează Dana Meaney-Delman de la CDC, „sfătuim persoanele fizice să ia în considerare să nu folosească țigările electronice, deoarece în acest moment este cea mai bună cale de prevenire”. Unii dintre pacienți au folosit vapori de nicotină.

La rândul său, Congresul SUA examinează principalele companii care produc și comercializează dispozitive electronice pentru „vaping”, pentru impactul pe care aceste produse îl pot avea asupra sănătății publice. FDA, care a început să monitorizeze vânzarea de țigări electronice acum trei ani, se află, de asemenea, sub o lupă.

Acetatul de vitamina E poate fi o substanță nocivă atunci când este inhalat. Pare un ulei. Dar, după cum subliniază autoritățile, există multe astfel de produse vândute, aşa încât recomandarea de precauție este larg răspândită. „În timp ce avem mai multe informații”, explică șeful CDC din fruntea anchetei, „putem ajunge să spunem clar şi specific care sunt produsele de țigarete electronice afectate”.

Congresul a intrat pe fir

Toți pacienții diagnosticați prezintă un tip de pneumonie care apare de obicei atunci când moleculele de grăsime sau uleiurile intră în plămâni, cauzând infecție. Unii dintre pacienții tratați au trebuit să fie internați în secțiile de terapie intensivă și au primit asistență respiratorie. Experții pulmonari avertizează de mult timp că reîncărcările achiziționate pe stradă prezintă un risc, deoarece acestea pot fi contaminate.

Parlamentarii de la Washington, pe de altă parte, pun la îndoială atât producătorii de dispozitive, cât și autoritățile de reglementare cu privire la lipsa de informații pe care consumatorii o au despre riscurile asociate acestor produse alternative la tutunul tradițional și care sunt prezentate ca o opțiune mai sănătoasă pentru țigări. Juul este compania care conduce această piață de departe. Utilizarea sa a crescut vertiginos în ultimii ani în rândul adolescenților.

Odată cu creșterea veniturilor vapeurilor, medicii și oficialii de sănătate publică au analizat cazurile bolilor pulmonare din ultimele luni, în prestigiosul New England Journal of Medicine, în care ei definesc drept „îngrijorătoare” tendința înregistrată. Cauza finală a bolilor rămâne necunoscută, însă revista avertizează în editorialul său despre o posibilă epidemie. Acest lucru este confirmat de David C. Christiani, de la Școala de Sănătate Publică a Universității Harvard, care a afirmat: „Deși este necesar să se investigheze în continuare pentru a stabili care sunt agenții vapori responsabili, există în mod clar o epidemie care cere pentru un răspuns urgent ”.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

America îl lovește pe corupt la temelie: fiica lui Liviu Dragnea va fi expulzată din SUA, unde se afla la studii!

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

Cumpănașu a înhățat apartamentul de la RAAPS pe mână cu directorul corupt al lui Tăriceanu. Plus: și-a luat o halcă grasă din cele 17 contracte cu statul, însumând peste 30 de milioane de euro!

Se fuge de Cumpănașu ca de ciumă! A treia organizație importantă părăsește „Coaliția” impostorului

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

4 COMENTARII

  1. Uiteee…, d’aia RAMANEM, noi, laaa… TIGARETELE CLASICE !

    Nu-s cum se face…, Doamne iarta-ne…, daaa’ noi fumam de pe la… cinci – 5 ! – anisori (doar trecuseram la „grupa mare”, la gradinita, cand ne-a prins tata, Dumnezeu sa-l odihneasca !, ca s-antors omu’ acasa, din drumul spre birou, pan’ca uitase niste acte, si noi… îi fumam generoasele chistoace de „Amiral”, din scrumiera !) siii… N-AVEM NICI PE DRACU’ !!! De pe la 10 ani aveam… propriul nostru pachet, nu mai… „imprumutam” (Sic !) de pe la ceilalti din familie si nu mai luam… „vărsate” ! Si-am fumat TOATA (!) viata, TOATE TIGARILE DIN LUME (plus trabuce si pipa !), POSIBILE-si-IMPOSIBILE, niciodata sub… trei (3 !) pachete pe zi (TRASE ADAAAAAANC, IN PIEPT !) – dar au fost si vremuri cand fumam peste patru (4 !) pachete cotidian, unde mai pui ca in studentie, la inceputul anilor ’80, fumam, de multe ori, cand „saraceam”…, „puturoase”, „Carpati” ! –, abia acum chinuindu-ne sa… reducem, la doar (Sic !) doua pachete zilnic (daaa’… NU PREA REUSIM !)…

    Si, cum spuneam, MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU !, iata ca… NU avem probleme, nici cu plamanii, nici cu inima, nici cu circulatia, CUUU… NIMIC ! DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here