Al 12-lea general rus lichidat în Ucraina. Avionul pe care-l pilota Botașev a fost doborât în Donbass

3
1215
Gen. Kanamat Botașev

Generalul rus în retragere Kanamat Botașev și-a găsit sfârșitul lângă localitatea Popasna din regiunea ucraineană Lugansk (bazinul Donbass). Avionul pe care-l pilota Botașev a fost doborât de apărătorii lui Zelenski. Invadatorul n-a avut timp să se catapulteze.

Decesul generalului-maior Kanamat Botașev (63 de ani) a fost confirmat de trei jurnaliști militari ai statului agresor. Aceștia au servit anterior în armata de ocupație chiar sub comanda lui Botașev.

Site-ul Obozrevatel.com scrie că aeronava lui Botașev, un Su-25 (Suvoi), s-a prăbușit duminică, 22 mai. Botașev avea clasa unui pilot-lunetist, cea mai înaltă calificare a personalului navigant din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Pregătirea unui asemenea specialist durează între 10 și 12 ani și costă aproximativ 8 milioane de dolari.

Mesajul jurnaliștilor militari la moarta generalului: „Botașev este cel mai mare pilot a cărui moarte a fost cunoscută. Înainte de a se pensiona, a fost comandantul unui regiment de aviație. Participarea la luptele aeriene a unui astfel de ofițer de rang înalt poate vorbi atât despre sarcinile dificile pe care Moscova le stabilește piloților militari, cât și de lipsa specialiştilor de înaltă clasă”.

Condamnat în 2013 pentru prăbușirea unui avion de luptă

Kanamat Botașev s-a născut în 1959 în Karaciaev-Cerkesia. A absolvit Institutul Superior de Aviație Militară Eisk și s-a calificat ca vânător-bombardier. A fost înaintat ulterior la gradul de general.

El a comandat un regiment la Baza Aeriană a Gărzii din Voronej până în iunie 2012. I-a fost luat postul de comandă după ce camarazii săi l-au acuzat că a prăbușit un avion de luptă Su-27 lângă Petrozavodsk.

La acea vreme, generalul Botașev i-a cerut unui prieten, care deținea rangul de colonel, să-i dea voie să facă o plimbare cu un Su-27, pentru care nu primise permisiunea de zbor. El a încercat să se lanseze în niște acrobații, dar nu i-a ieșit „recitalul”. Deși a pierdut controlul asupra bombardierului, ofițerul superior a reușit să se salveze prin catapultare, însă aparatul a fost pierdut.

O încălcare similară, după cum s-a dovedit într-un proces al lui Botașev, s-a produs în 2011, când, fără permisiune, a pilotat o aeronavă Su-34. Instanța l-a găsit vinovat de accidentul aviatic și l-a condamnat în 2013 la patru ani de încercare și o amendă de 5 milioane de ruble.

După acel proces, Botașev a demisionat din Forțele Armate Ruse și a lucrat ca vicepreședinte pentru aviație al DOSAAF din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad.

Obozrevatel.com: „Potrivit Forțelor Aeriene de la Kiev, cel puțin 31 de piloți militari ruși au murit deja în Ucraina, ceea ce reprezintă o pierdere semnificativă pentru aviația Kremlinului. Deși foștii subalterni ai lui Botașev sugerează că acesta a ajuns în Ucraina pentru că «nu a putut să stea deoparte», cel mai probabil, cu ajutorul unor oameni ca el, Federația Rusă încearcă să rezolve problema personalului”.

Generalii ruși lichidați pe frontul ucrainean

 • general-maior Andrei Suhovețki (47 de ani)
 • general-maior Vitali Gherasimov(44 de ani)
 • general-maior Andrei Kolesnikov (45 de ani)
 • general-maior Oleg Mitaev(48 de ani)
 • general-maior Kanamat Botașev (63 de ani)
 • general-locotenent Andrei Mordvicev(46 de ani)
 • general-locotenent Iakov Rezanțev(48 de ani)
 • general-maior Vladimir Frolov(? ani)
 • general Andrei Simonov(? ani)
 • general X (identitate necomunicată), lichidat lângă Herson
 • general Y (identitate necomunicată), lichidat lângă Herson
 • general-maior Magomed Tușaev(mâna dreaptă a sângerosului Ramzan Kadîrov, președintele republicii autonome Cecenia și aliatul lui Putin).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică anti-Putin: de ziua Maiei Sandu, fostul președinte Igor Dodon a fost arestat pentru trădare de patrie și infracțiuni de corupție!

* VIDEO. Amenințare sinistră a Rusiei: “Ori câștigăm în Ucraina, ori acest război se va sfârși prost pentru întreaga omenire!”. Populația e avertizată: „Obișnuiți-vă cu noua viață!”

* NATO ia în calcul să spargă blocada rusă din Marea Neagră și să escorteze cu nave de război cargourile ucrainene încărcate cu grâne din Odessa

* Răzbunarea partizanilor ucraineni pe primarul trădător din Energodar, care a trecut de partea Rusiei teroriste

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Fiul lui Miron Mitrea, avansat de MAE. A ajuns șef al Consulatului României la Roma. Nici fostul ministru nu o duce rău în afaceri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here