AFI Palace va cumpăra Casa Radio. Hotel, birouri şi magazine, în locul unde Ceauşescu vedea ultima defilare de 23 August

1
17302

Casa Radio a fost una dintre clădirile megalomatice emblematice ale dictaturii ceauşiste. Planul iniţial al lui Nicolae Ceauşescu viza transformarea ei în „Muzeul Naţional al României”. Din Casa Radio a urmărit Ceauşescu şi ultima sa defilare de Ziua Naţională a României, sărbătorită pe atunci la 23 August).

Multe şi mărunte au fost planurile pentru valorificarea acestei clădiri, după căderea comunismului. Într-un târziu, stabilimentul a ajuns în posesia unui grup de afaceri care a anunţat că va vinde 75% din proprietate companiei AFI Europe, care deţine mall-ul AFI Palace, parcul de birouri AFI Park, ambele din București, și centrul comercial AFI Ploiești. În plus, AFI Europe construieşte un centru comercial la Brașov și un alt parc de birouri în București, notează profit.ro. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia.

Nu este clar ce se va alege de Casa Radio după finalizarea tranzacţiei. Cei care au anunţat că au vândut participaţia de 75% (Plaza Centers, companie israeliană care a investit în mai multe terenuri pentru construirea de mall-uri în mari oraşe din România) ar fi obţinut autorizaţii pentru transformarea clădirii într-un centru comercial, hotel şi spaţii de birouri, au aflat jurnaliştii de la profit.ro. Clădirea în care Ceauşescu visa ani lungi de parade militare a ajuns într-un stadiu avansat de degradare.

1 COMENTARIU

  1. Am participat la aceea ultima defilare ceausista. Cladirea aceea a fost atribuita unor asazisi investitori care au furat tot ce se putea fura. In prezent este o ruina, o pata murdara din plin centrul Bucurestiului.Cred ca este singura cladire ceausista care a avut acest trist destin. Pentru cei care nu stiu pe actualul amplasament al ruinei pe vremuri chiar prin anii „70 acolo inca functiona fostul hipodrom regal iar peste drum fostelul „Tenis club” .unde se antrenau marii campioni ai tenisului, vecin cu parcul Operei Romane. Era o zona superba. Chiam am lucrat intr-o vacanta de vara din perioada liceului ca ingrijitor de teren la Tenis Club Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here