Afară cu dinozaurul Tudorel Toader! Iaşiul universitar se revoltă împotriva satrapului Justiţiei. Dispari, rectore!

1
1041
Tudorel Toader a ajuns ruşinea Iaşiului

Protestatari ai comunităţii civice „Reset” şi absolvenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au protestat, joi dimineaţa, în faţa instituţiei de învăţământ superior cerând îndepărtarea actualului rector, fostul ministru al Justiţiei.

Tudorel Toader este considerat „satrapul Justiţiei”, omul cu ajutorul căruia Dragnea şi Tăriceanu au pus la cale atacul la statul de drept şi au „mazilit-o” din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

După protestele masive ale societăţii româneşti şi reacţiile dure ale organismelor europene, Tudorel Toader şi-a pierdut funcţia de ministru şi s-a întors bine-mersi la Iaşi, unde încasează sume imense în raportul cu omul de rând.

Venit mai mare ca al preşedintelui Franţei!

Fostul ministru al Justiţiei primeşte o pensie specială de 27.000 de lei pe lună (5.800 de euro), în calitate de fost membru al Curții Constituționale. „Bani în mână”, căci pensia specială brută este de 34.000 de lei. Și, atenție, Toader este un pensionar tânăr, având vârsta de 58 de ani.

În calitate de ministru, Tudorel a primit și o leafă de 15.000 de lei. În total, pensie + salariul = 42.000 de lei, adică 9.000 de euro!

Venitul lui Tudorel Toader l-a depăşit chiar pe cel al preşedintelui Franţei. Emmanuel Macron încasează 15.000 de euro brut lunar, din care primeşte „în mână” undeva în jur de 11.500 de euro. Şi vorbim totuşi de şeful unui stat foarte important, unul dintre pilonii Europei şi reper în elita mondială.

„Demisia, Toader!”

Protestatarii de azi au purtat bannere cu mesajele „Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!”, „1.294 absolvenţi vă cer demisia”, „30.636 de oameni cer demiterea lui Tudorel Toader din funcţia de rector al Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ – Iaşi”.

„Sunt absolvent de ‘Cuza’. Am studiat între 1994 – 1999, am studiat în străinătate, m-am şcolit la şcoli foarte înalte, între timp am aflat că a devenit de la universitatea a zecea din România a ‘nşpea’, iar în Europa suntem la două sute şi ceva. Probabil că nu numai sistemul de învăţământ românesc e vinovat de decăderea asta, probabil şi demoralizarea cu care studenţii şi ex-studenţii o simţim la ‘Cuza’. Aici profesorii nu se schimbă, dinozaurii rămân. Unul dintre dinozauri este Tudorel Toader. Suntem supăraţi. El nu e singurul”, a spus jurnaliştilor Alexandru Cohau, cercetător la Institutul de Filologie „Alexandru Philippide” din Iaşi, potrivit Agerpres.

Protestul, care a fost organizat de membrii Reset pe reţelele de socializare, a fost urmat de înregistrarea petiţiei de demitere a rectorului Tudorel Toader la secretariatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

„Peste 30.000 de oameni au semnat şi au cerut demisia rectorului Tudorel Toader. Este un demers în care vrem să le atragem atenţia şi domnilor profesori din universitate, prin care le arătăm că nu sunt singuri, că absolvenţii şi studenţii sunt alături de ei, mai ales că domnul Toader se pregăteşte să candideze pentru al doilea mandat de rector. Din punctul nostru de vedere este o ruşine şi îi cerem prin cele două petiţii să facă un act de demnitate şi de respect faţă de universitate şi să-şi prezinte demisia şi să renunţe la cel de-al doilea mandat”, a spus Daniela Mitrofan, reprezentant Reset Iaşi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Coşmar la bord. Al doilea deces confirmat pe vasul de croazieră lovit de coronavirus. Cei doi români infectaţi rezistă!

* România, trezeşte-te şi ia aminte! Ce se întâmplă pe drumurile Canadei când ninge pe rupte. Galerie FOTO

* OPINIE. De ce blochează PSD formarea unui nou Guvern Orban, iar Ciolacu spune că nu vor fi anticipate?

* Blestemul Diamond Princess. Un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră, infestat cu coronavirus

* Mizerie PSD-istă la Ministerul de Externe. 111 diplomați au fost promovați cu pile de partid

* VIDEO. A cântat la vioară în timp ce era operată pe creier. Intervenția a durat 4 ore și a fost un succes

* Brexit: veste proastă pentru România. Marea Britanie nu mai acceptă muncitori necalificați!

* Tăriceanu, un dictator tot mai mare, într-un partid tot mai mic. Contestatar executat cu sânge rece

* Barurile și cafenelele mai pline cu elevi ca sălile de clasă. Chiulul, fenomen de masă în România

1 COMENTARIU

  1. Pai daca presedintele Macron ia in mina 11500€ iar rahatul de Tudorel 9000 €, cum a depasit gunoiul de Tudorel presedintele Frantei la salar?
    Tudorel ar trebui bagat la puscarie 10 ani pentru tradare si uneltire contra Romaniei nu dat afara cu 9000 de € pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here