Lista foștilor parlamentari care au dat în judecată statul român, pentru a-și recupera pensiile speciale, s-a îmbogățit cu noi nume grele, foști premieri, miniștri, primari și șefi de servicii secrete intrând pe listă, scrie PressOne.ro.
Fenomenul este mai vechi și Ziaristii.com a scris deja despre coaliția foștilor parlamentari. Între timp, pe lista ultragiaților că au rămas fără privilegii au intrat și “greuceni” care poartă direct răspunderea pentru felul în care arată România azi.
Printre cei care-și vor înapoi pensiile speciale sunt Adrian Năstase, Petre Roman, Teodor Meleșcanu, Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Dumitru Buzatu, Gheorghe Funar, Victor Babiuc, Dan Ilie Morega și Petre Daea. Cot la cot, pe lista petiționarilor găsim politicieni care, ani la rând, au mimat antagonismul în Parlament. UDMR-istul Kelemen Atilla (20 de ani deputat) și fostul PRM-ist Adrian Moisoiu (8 ani deputat) sunt acum aliați în plângerea depusă în justiție la Mureș. Primul, amintește jurnalistul Valentin Șchiopu, autorul materialului, a fost declarat în conflict de interese după ce și-a angajat nevasta la cabinetul parlamentar (plătind-o cu 27.248 de lei pentru că-l ducea și-l aducea cu mașina de la aeroport).
Adrian Năstase, fost premier, are la activ condamnări pentru corupție. Generalul Gabriel Oprea a fost dovedit ca plagiator și coordonator de doctorate plagiate. Eugen Nicolicea a jucat un rol central în masacrarea legilor justiției în domnia lui Liviu Dragnea. Victor Babiuc a făcut și el pușcărie pentru corupție. Iar lista poate continua.
Toți „specialii” care-și vor privilegiile înapoi spun că, de fapt, pe ei nu-i interesează banii, ci apără o idee și un principiu
Ioan Oltean, 25 de ani politician în FSN, PD, PDL și PNL, care a fost prins că lua bani de la Parlament pentru a-și plăti chiria ca parlamentar, deși avea case în București, e și el pe lista reclamanților acum, invocând chestiuni de principiu. Niciun fost parlamentar nu recunoaște că l-ar interesa pensia specială, toți invocând chestiuni abstracte, cum ar fi onoarea funcției.
Supranumit “Crocodilul”, Oltean spune, bineînțeles, că nici pe el nu-l interesează banii din pensia specială, ci luptă pentru o idee: “Eu am avut șase mandate. Nu e atât de importantă suma, deși dacă analizați sumele de care beneficiază alte categorii, o să constatați că un parlamentar cu șase mandate primește de trei ori mai puțin decât ia un judecător, un procuror sau un polițist. (…) Trece puțin peste 10.000 de lei, aceasta e indemnizația maximă de care beneficiază un parlamentar cu cel puțin trei mandate. Sigur, nu se poate spune că în lumea asta există oameni pe care nu-i interesează banii, însă nu banul este cel care întotdeauna te motivează să susții un asemenea demers juridic, ci modul în care se pune problema vizavi de o demnitate atât de înaltă cum e cea de parlamentar în România“.
Printre altele, Ioan Oltean, a pus-o pe o fostă Miss Bistrița în fruntea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. DNA l-a acuzat că a luat șpagă de la afaceristul Mihai Rotaru, “regele” despăguirilor din retrocedări. “Crocodilul” ar fi luat 600.000 de euro de la Rotaru în curtea bisericii din Chitila, ca să intervină la pupila sa, Miss Bistrița ajunsă șefă la ANRP, iar afaceristul să încaseze o despăgubire de 20 de milioane de euro.
Dosarul a fost clasat însă în decembrie 2020, iar Oltean spune că DNA l-a scos din jocul politic.
Parazitii!!!!
Da, principiul continuității jafului. Bolșevicii au principii înalte.
DIN-PĂCATEEE… (ȘI) MULȚI „LIBERALI”: unii foști, darăăă… ȘI (DESTUI!!!!!!!) ACTUALI!!!