PSD, un partid care crapă odată cu țara. Conducerea lui Dragnea e contestată, dar soluțiile de a-l dărâma sunt puține

0
2723
PSD, un partid care crapă odată cu țara. Conducerea lui Dragnea e contestată, dar soluțiile de a-l dărâma sunt puține
Liviu Dragnea a ieșit șifonat din CEX, dar a mai dat o lovitură statului de drept prin Ordonanța lui Toader- Foto Wikipedia

Dragnea e contestat. În afară de Irina Tănase, logodnica lui, și premierul Viorica Dăncilă, nimeni nu i se mai supune fără să protesteze. Cel puțin aceasta e principala idee care a fost transmisă de confruntările din comitetul executiv al partidului, conform descrierii făcute de baronul de Vrancea, citat de Digi 24.

Reacția lui Marian Oprișan care, citând surse din PSD, a propus convocarea unui congres extraordinar, dar și declarațiile lui Mihai Tudose descriu un partid în criză.

Luptele din interior se dau pentru funcții și acces la bani publici. Fiecare membru al comitetului executiv știe că se apropie sfârșitul, dar încearcă să mai profite cât se poate. Susținerea lui Liviu Dragnea provine din această lașitate. Prăbușirea lui ar însemna încheierea petrecerii.

„PSD suferă de sindromul Stockholm”, a spus fostul premier Mihai Tudose la TVR1, cel care a părăsit partidul pentru Pro România.

Conducerea lui Dragnea e contestată, dar soluțiile de a-l dărâma sunt puține

Ordonanța lui Tudorel Toader, cea care modifică din nou Legile Justiției, este un ultim atac al lui Liviu Dragnea asupra magistraților. Acesta face încă o mișcare disperată în încercarea de a scăpa de spectrul închisorii.

Liderul PSD a intrat în război cu o țară întreagă, inclusiv cu propriul său partid, pentru a-și atinge obiectivul – controlul total asupra României.

Nu are altă opțiune. Fără un astfel de control, pierde tot.

„Nu discut cu domnul Toader despre ordonanțe”, a declarat Liviu Dragnea, luni. A doua zi, ministrul Justiției anunță adoptarea în guvern a unei noi ordonanțe de urgență care modifică Legile Justiției.

Conform unor surse din PSD, nimeni din minister nu a semnat textul acestei ordonanțe, una care pare că a ajuns la Tudorel Toader pe filiera partidului.

România e o țară la răscruce. Cu cât puterea lui Liviu Dragnea crește, cu atât totul în jurul lui totul se prăbușește. Din țara care în urmă cu doi ani era lăudată de toată lumea pentru lupta împotriva corupției și progresele democratice, astăzi s-a ales praful.

Sistemul juridic se prăbușește în urma unei complicități toxice dintre politicieni corupți și câțiva magistrați la fel de corupți.

Într-un comunicat, Forumul Judecătorilor, un ONG care militează pentru independența Justiției, condamnă ordonanța lui Toader.

Forumul își arată „… îngrijorarea extremă cu privire la modificările aduse printr-o ordonanță de urgență adoptată de Guvernul României, fără asigurarea transparenței decizionale în modificarea legislativă propusă și fără a exista avizul Consiliului Superior al Magistraturii, garantul constituțional al independenței justiției, aviz a cărui comunicare nu a fost așteptată o perioadă rezonabilă”, se arată în comunicat.

În acest punct a ajuns România sub PSD. E una dintre cele mai negre perioade. Țara noastră se alătură astfel Poloniei și Ungariei, consfințând un eșec al Uniunii Europene în estul continentului în ce privește consolidarea democrației și domnia legii.

Liviu Dragnea este un efect al unei serii întregi de compromisuri și eșecuri de a reforma statul. Acum, nu există soluții ușoare pentru a scăpa de el și de ceea ce reprezintă.

Singura posibilitate este cea creării unei coaliții anti-Dragnea în parlament.

PNL, USR și Pro România trebuie să discute serios cu UDMR pentru a găsi o cale prin care Liviu Dragnea să fie demis de la șefia Camerei Deputaților. Simpla promisiune a lui Ludovic Orban nu e de ajuns.

Dacă își pierde poziția de președinte al Camerei Deputaților, în mod simbolic, își pierde „coroana”. Imediat influența sa asupra guvernului va scădea, atrăgând o serie de modificări în relațiile de putere.

Punctul slab al lui Liviu Dragnea e candidatura sa la președinția României. Va face tot ce-i stă în putere pentru a găsi o cale să o facă, deși nu mai are suficientă susținere. Iar prima lui țintă va fi deturnarea alegerilor prin furt de voturi.

 

CITIȚI ȘI:

PSD vrea să fure alegerile cu șmenarul Mircea Drăghici la butoane! Bolnav de lăcomie, acesta ar urma să devină șeful Autorității Electorale Permanente

PSD-istul Pleşoianu, iubit de propaganda rusă, a sărit la bătaie împotriva unui deputatul USR care atacase Antena 3

Iohannis se pregăteşte să respingă bugetul. „E făcut pentru bunăstarea PSD şi a unui grup restrâns de la vârful acestui partid cu interese paralele românilor”

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here