Senatul a votat marți desființarea Institutului Revoluției Române, vechea sinecură a lui Ion Iliescu. În acest moment, mai lipsește doar votul similar al Camerei Deputaților pentru ca acest for controversat să dispară.
Lupta pentru eliminarea fundației înființate în 2004 de Iliescu pentru grupul său de așa-ziși revoluționari, care au pus mâna pe putere după eliminarea lui Ceaușescu, este una dură. În septembrie anul trecut, Guvernul a încercat să-l desființeze înaintând o obiecție la OUG 91/2019 emisă de Cabinetul Dăncilă.
Curtea Constituțională condusă de Valer Dorneanu (cirac de-al lui Iliescu și fost președinte la Camerei Deputaților în perioada când premier era Adrian Năstase) a respins-o ca neîntemeiată. CCR a declarat constituțional Institutul, așa că USR-PLUS și PNL au elaborat o inițiativă legislativă prin care să fie desființat acest cuib de sinecuri.
Institutul Revoluției a fost creat în 2004 de Ion Iliescu, spre sfârșitul ultimului său mandat de președinte al României. Conform legii, cei 25 de membri ai Colegiului Național al Institutului Revoluției Române sunt numiți de președintele țării și sunt aleși pe viață. Cum, la acel moment, șeful statului era chiar Iliescu, acesta și-a pus propria gașcă în funcții.
Chiar înainte de a părăsi funcția de președinte al României, pe 14 decembrie 2004, Iliescu i-a numit pe membrii Consiliului Național prin Decretul 1151: Petrică Balint, Sergiu Chiriacescu, Emilian Vasile Cutean, Iosif Dan, Emil Dumitrescu, Lorin Fortuna, Cazimir Ionescu, Claudiu Iordache, Eugenia Iorga, Mihai Ispas, Dumitru Mazilu, Alexandru Mironov, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Pastor, Romeo Raicu, Petre Roman, Adrian Sanda, Ioan Savu, Răzvan Theodorescu, Dan Toader, Doru Țigău, Viorel Vișan, Valentin Voicilă, Emil Vlădesan, Gelu Voican Voiculescu.
La rândul lor, cei 25 l-au ales în unanimitate președinte al IRRD pe Ion Iliescu în prima ședință după constituire.
Acest Institut a jucat un rol nefast în trucarea istoriei reale a revoluției române. Consiliul Științific al IRRD, alcătuit cu predilecție din istorici, ar fi trebuit să cerceteze și să publice cât mai multe informații și lucrări despre revoluția din decembrie 1989. N-a fost așa, acest institut prezentând varianta lui Iliescu a evenimentelor de la căderea lui Ceaușescu.
În afară de acest „Institut” (Sic!) și cel „al Levantului”, făcut cadou președintelui celuilalt din primii 15 ani „post-decembriști”, mai sunt și ALTE SINECURI care trebuie DESFIINȚATE (URGENT!): „Consiliul-Legislativ” (al lui „Ciordache”, acum!), de exemplu, dar pentru dispariția ăstuia trebuie modificată Constituția, dacă nu ne înșelăm…!
„Institutul de studiere al crimelor revolutiei” ,asa ar trebui sa se numeasca,dupa curatenie..sau sa fie studiate de Institutul de studiere al crimelor comunismului,caci ilici a fost o importanta sluga stalinista inca din studentie,la initiativa sa s-au dat afara din facultati toti cei care aveau „origini nesanatoase”!
Dar pe Ciordache cand il desfiintati, ca deja a trecut cam mult decat papa banii pe degaaba?!?!