vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăMain“Spitalul modular” inaugurat cu mare fast de Firea, acum două luni, e...

“Spitalul modular” inaugurat cu mare fast de Firea, acum două luni, e abandonat în paragină. N-a funcționat nici măcar un minut!

-

Inaugurat cu pompă și tot alaiul de televiziuni pe 8 mai de Gabriela Firea, așa-zisul “spital modular” pentru bolnavii de Covid-19 din curtea Spitalului “Victor Babeș” București zace în paragină, abandonat, fără să fi funcționat vreun minut.

La aproape două luni și jumătate distanță de la “marele eveniment”, containerele sunt abandonate, pline de bălării și nefuncționale, exact așa cum au fost din prima secundă.

Imaginile prezentate pe Facebook de ONG-istul Marian Rădună arată imensa risipă de energie, bani, materiale și timp făcute de Primăria București pentru o simplă acțiune electorală a Gabrielei Firea. Întreaga investiție a avut rolul ca, într-o singură seară, timp de câteva minute, pe ecranele televizoarelor să poată apărea primărița Bucureștiului dând din mâini, îmbrăcată pentru “vizită de lucru”, inaugurând ceva nefuncțional și inutil.

Încă din primele zile după acest eveniment, presa a relatat că spitalul abia inaugurat nu e funcțional, că mai lipsesc foarte multe lucruri și, în primul rând, personalul medical și aparatura necesară.

- Advertisement -

19 iulie 2020: „spitalul modular” al Gabrielei Firea, în care s-au investit o grămadă de bani, zace nefolosit, cuprins de buruieni. FOTO: Facebook Marian Rădună

Forme fără fond – toate acțiunile primăriței sunt operațiuni de imagine fără nicio legătură cu problemele și necesitățile Bucureștiului

Acesta nu este decât ultimul dintr-o interminabilă serie de exemple ale modului în care Gabriela Firea a condus Bucureștiul. Absolut toate acțiunile sunt doar operațiuni de imagine golite de orice utilitate și sens. Acum câteva zile, profitând de faptul că Ministerul Sănătății a aprobat cererea personalului de la Spitalul Colentina de a fi redeschis pacienților non-Covid-19, Firea a descins în curtea unității spitalicești, cu o echipă de PR. A scos angajații și reprezentanți ai pacienților “la careu”, pentru sesiune foto și video, discursuri și aplauze, asumându-și redeschiderea spitalului ca pe un mare succes al său.

În timp ce angajații din București cei mai expuși – șoferii de pe vehiculele transportului în comun, funcționarii publici, personalul medical – n-au fost testați pentru depistarea coronavirusului, Firea a lansat un program de testare gratuită pentru locuitorii capitalei care vor să plece în Grecia, în vacanță!

- Advertisement -
Pe 8 mai, într-o „vizită de lucru” care amintea de cele ale Elenei Ceaușescu pe vremuri, Gabriela Firea a „inaugurat” spitalul modular construit lângă Spitalul Victor Babeș. Construcția a fost folosită doar pe post de decor, la filmarea momentului electoral al Gabrielei Firea. FOTO: Facebook Gabriela Firea

Un alt program, de testare a bucureștenilor pentru depistarea Covid-19, lansat cu mare tam-tam la Arena Națională pe 11 iunie, a durat fix o zi. Deși Firea anunțase că s-au înscris peste 2.000 de persoane și că numai în prima zi vor fi testate 500, în realitate acolo au venit aproximativ 10 voluntari. Speriată de dezastrul marelui său proiect, Firea l-a anulat în seara aceleiași zile în care l-a inaugurat, acuzând Guvernul.

Aproape trei săptămâni nu s-a mai auzit nimic despre așa-zisul program de testare al Primăriei, apoi primărița a reapărut brusc cu tema pe 30 iunie, pretinzând că ar fi fost testați 4.600 de bucureșteni, din care doar 4 ar fi avut rezultate pozitive.

De pomină rămâne “călătoria cu tramvaiul” a primăriței, o acțiune de PR în care Firea a fost pozată “întâmplător”, iar “pasagerii” din vehicul erau, toți, angajați ai Primăriei.

“Satele Potemkin” ale Gabrielei Firea

Activitatea Gabrielei Firea la București seamănă foarte mult cu celebrele “sate Potemkin”. La sfârșitul anilor 1700, împărăteasa Ecaterina cea Mare a Rusiei a pornit într-o călătorie spre Crimeea, pentru a vedea cum trăiesc supușii săi.

Sat Potemkin sau chintesența formelor fără fond: fațadele unor false clădiri, menite să-i dea impresia celui care trece pre stradă că trece printr-o localitate. Așa arată și acțiunile Gabrielei Firea în București

Contele Grigori Potemkin a construit, de-a lungul traseului împărătesei, false sate și orășele, cu falși locuitori (în realitate, oameni aleși pe sprânceană din alte părți și îmbrăcați în țărani), pentru a-i crea Ecaterinei impresia că rușii o duc extraordinar, sunt un popor fericit, civilizat și curat.

Inutil de spus că totul era o butaforie, iar “satele Potemkin” nu aveau nicio legătură cu adevărata situație a locuitorilor Rusiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Aici ar trebui sa se trateze conspirationistii care nu cred ca exista virusul cu ceaiuri sau ce vor ei ca stiu ei ma bne, eii nici macar de doctori nu au nevoie. Lasati sa crape aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -