vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvăluiriCriminalul incendiator a rămas nesupravegheat din cauza Tribunalului condus de Norel Popescu,...

Criminalul incendiator a rămas nesupravegheat din cauza Tribunalului condus de Norel Popescu, „iepurașul PSD” în fostul CSM

-

Tragedia de la Dârvari, județul Mehedinți, unde o fată de 17 ani a fost incendiată de un criminal în serie, a fost posibilă și pentru că Tribunalul Mehedinți a fost de o indolență criminală. Anul trecut, instanța condusă de Norel Popescu (fost membru al CSM) nu a comunicat Serviciului județean de probațiune Mehedinți hotărârea judecătorească prin care Ion Cristian Turnagiu a primit liberare condiționată.

Conform unui document „interceptat” de SpotMedia.roșeful Serviciului de Probațiune Mehedinți, Adrian Grecu, i-a informat pe superiorii săi de la București că „Turnagiu Ion nu s-a aflat niciodată în evidența Serviciului de Probațiune Mehedinți, în nicio calitate, respectiv în calitate de inculpat, persoană supravegheată sau persoană liberată condiționat”.

Mai mult: „Nu s-a dispus supravegherea persoanei respective în sarcina serviciului nostru și nici nu a fost comunicată sentința”.

Ca urmare, „Serviciul de Probațiune Mehedinți nu a avut competență în supravegherea acestuia”.

- Advertisement -

Direcţia Naţională de Probaţiune este o instituție din cadrul Ministerului Justiției. Prin cele 42 de structuri teritoriale (41 de județe + București), denumite servicii de probaţiune, Direcția „contribuie la înfăptuirea actului de justiţie şi îşi desfăşoară activitatea în scopul reabilitării sociale a infractorilor, al diminuării riscului de săvârşire a unor noi infracţiuni şi al menţinerii siguranţei comunităţii, precum şi pentru reducerea costurilor sociale ale executării sancţiunilor şi măsurilor penale, prin diminuarea populaţiei din unităţile penitenciare şi valorificarea potenţialului socioeconomic al infractorilor”, scrie pe site-ul Ministerului Justiției.

Tribunalului Mehedinți „a uitat” să comunice decizia

Conform articolului 587, alineatul 4 din noul Cod de Procedură Penală, „o copie de pe hotărârea rămasă definitivă se comunică serviciului de probațiune competent, precum și poliției de proximitate”.

- Advertisement -

Dacă Tribunalul Mehedinți ar fi menținut hotărârea Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, obligația de a comunica hotărârea revenea Judecătoriei. Dar cum Tribunalul a dat o decizie diferită, era obligația sa s-o comunice Servicului de Probațiune.

Dar Tribunalul Mehedinți nu a comunicat Serviciului județean de Probațiune decizia de liberare condiționată a criminalului în serie Ion Cristian Turnagiu. Acesta s-a mișcat liber, fără niciun fel de monitorizare. După numai un an, a făcut o nouă nenorocire.

Norel, tovarășul lui Duicu. A fost ales în CSM cu „autocarul PSD”

În 2019, la conducerea Tribunalului Mehedinți se afla – ca și acum – judecătorul Norel Popescu. Acesta și-a căpătat o tristă notorietate națională în 2014, când a ajuns membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Felul în care a strâns voturile a fost scandalos.

Pe 6 și 8 mai 2014, judecătorii de la tribunalele din țară au votat pentru a-și trimite reprezentantul în CSM, în locul lui Adrian Toni Neacșu, care și-a dat demisia ca urmare a dosarului de corupție în care era implicat.

Alesul judecătorilor de tribunale a fost Norel Popescu, președintele Tribunalului Mehedinți, la mică distanță de următorii doi clasați. Situația a fost foarte strânsă:

  1. Norel Popescu (Tribunalul Mehedinți) – 340 de voturi
  2. Dragoș Constantin Popoiag (Tribunalul Dâmbovița) – 327
  3. Natalia-Floarea Roman (Tribunalul Specializat Mureș) – 292.

Așadar, diferența dintre Norel Popescu și Dragoș Popoiag a fost de numai 13 voturi. Mult mai puține decât numărul de judecători care au fost aduși de la Drobeta Turnu Severin la Craiova cu „autocarul PSD” ca să-l voteze pe Norel Popescu!

Autocarul a fost tocmit de șeful PSD Orșova, care i-a pus la dispoziție în mod gratuit pentru a transporta judecătorii-alegători de la Tribunalul Mehedinți la Curtea de Apel Craiova, unde erau organizate alegerile pentru zona Olteniei. La vremea respectivă, „România liberă” (care pe-atunci era ziar, nu fițuică rusofilo-penală) scria că „autobuzul PSD” a schimbat soarta alegerilor. Fără generozitatea șefului PSD Orșova, Norel Popescu nu ar fi ajuns în CSM.

Nu este singura dovadă de iubire dintre Norel Popescu și PSD. Judecătorul de la Severin a fost menționat în referatul procurorilor DNA în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu. Șeful Tribunalului Mehedinți îi oferea consultanță juridică baronului PSD în legătură cu problemele de incompatibilitate ale acestuia.

În 2013, ca vicepreședinte al Asociației Magistraților din România, a militat pentru eliminarea din CSM a judecătorilor Cristi Danileț și Alina Ghica, pe care – coincidență! – și PSD îi voia îndepărtați.

Președintelui Comisiei Juridice din Senat în legislatura trecută (2012-2016), Cătălin Boboc (PNL), a constatat că Norel Popescu este „singurul judecător pentru care PSD susține validarea pe 6 ani la CSM, deși pentru toți ceilalți înlocuitori s-a votat pentru restul mandatului”.

Odată ales membru al CSM, Norel Popescu a descris-o pe jurnalista Ondine Gherguț, într-o ședință a Consiliului, ca făcând parte dintre „maidanezii care stau pe burtă și își caută stăpân”.

Predoiu a demis toată conducerea pușcăriei

Ion Turnagiu, bărbatul de 45 de ani din comuna Dârvari, judeţul Mehedinţi, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor după ce vineri, 12 iunie, în jurul orei 23.00, a intrat în casă peste o fată de 17 ani, a aruncat benzină pe ea și i-a dat foc. Adolescenta se află în stare gravă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, fiind supusă deja mai multor operații.

Fata depusese anterior o plângere la poliție împotriva lui Turnagiu, pe motiv că individul ar fi violat-o.

Marți, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a demis întreaga conducere a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal privind liberarea condiționată a lui Turnagiu.

Agresorul a fost condamnat la închisoare pe viaţă în anul 1994, fiind acuzat că a omorât 5 oameni în 1993. A fost liberat condiţionat în 2019, după ce a stat aproape 26 de ani în închisoare.

Crime au fost comise de Turnagiu in mai puțin de 9 luni și toate în scopul de a jefui victimele.

Cele 5 crime comise de monstrul Turnagiu

  • Ion Cristian Turnagiu

    Prima persoană ucisă de Ion Cristian Turnagiu a fost o femeie dintr-o localitate din Timiș. Femeia avea un copil mic și era însărcinată în luna a 7-a. Crima a avut loc la sfarșitul lunii martie 1993, la scurt timp după ce Turnagiu împlinise 18 ani. El a lovit-o în cap cu un topor, i-a furat banii și a fugit. În anchetă s-a descoperit că tot atunci a mai ucis o persoană.

  • Următoarele două crime au avut loc în septembrie 1993, în București: doi bătrâni care îl ajutau cu bani. Turnagiu i-a ucis prin înjunghiere, ca să le fure toți banii din casă.
  • A 5-a crimă a avut loc în Drobeta Turnu Severin. Victima: un fost coleg de școală, pe care l-a găsit în gară, l-a îmbătat și apoi l-a înjunghiat în spatele gării. I-a luat tot ce avea pe el, lăsându-l doar în chiloți. De această dată a fost însă prins, fiind văzut de mai mulți martori.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Pentru a grăbi liberarea lui Dragnea, Dăncilă a contribuit la nenorocirea fetei de 17 ani arsă de vie! Ana Birchall: „A blocat propunerile mele după ce s-a consultat cu Iordache şi gaşca!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -