luni, noiembrie 25, 2024
AcasăNewsNicușor Dan: „Ca administrație, Primăria Capitalei e în 1930, ca mentalitate e...

Nicușor Dan: „Ca administrație, Primăria Capitalei e în 1930, ca mentalitate e în epoca fanariotă, iar ca manifestare e în epoca primitivă”

-

Nicușor Dan a reușit vineri, pe tot parcursul agresiunii verbale și intimidărilor la care a fost supus de mafia PSD, să-și țină cumpătul în timpul conferinței de presă în care a arătat bilanțul catastrofal al administrației Firea.

În timp ce Aurelian Bădulescu, viceprimarul trimis de Firea, vocifera, insulta și se strâmba, candidatul Opoziției și-a continuat discursul prezentând cifre, date concrete și fapte.

Primăria cu Firea la butoane: ca administrație – în 1930, ca metalitate – în epoca fanariotă, ca manifestare – în comuna primitivă

Întrebat cum caracterizează ceea ce s-a întâmplat, Nicușor Dan a fost plastic: „La nivelul administrației publice, Primăria Capitalei este în 1930. La nivelul mentalității este în epoca fanariotă. Iar la nivelul manifestărilor, această administrație este în epoca primitivă”.

Fost dublu medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică, în 1987 și 1988, deținător al unui doctorat în matematică luat în Franța, Nicușor Dan n-a marșat la provocările smardoilor trimiși de Firea.

- Advertisement -

El a preferat să răspundă punctual criticilor că n-ar fi făcut nimic în perioada epidemiei de coronavirus.

„Cu o lună înainte de izbucnirea crizei, am ieșit într-o conf de presă am ieșit într-o conferință de presă și am spus ce trebuie să facă primăria. Și n-a făcut. Respectiv: să cumpere echipamente pentru spitale, să cumpere teste și sisteme de procesarea testelor, precum și să pregătească specialiști care să le interpreteze. Nu a făcut-o.

Să stabilească protocoale în interiorul instituțiilor publice, și în special în spitale și în centrele de asistență socială. Nu a făcut-o, dovadă că are 75 de infectați în centrul de îngrijire vârstnici din Berceni.

- Advertisement -

Pe perioada crizei medicale am transmis mesajul responsabil, ca parte a acestei societăți, că nu voi critica Primăria pentru că e important ca oamenii să asculte de autoritate.

Am făcut, în schimb, raportul activității primarului imediat după ce această criză sanitară s-a încheiat, pe 15 mai.
În perioada crizei sanitare m-am ocupat de acele lucruri importante pentru bucureșteni
:

– de toaletările arborilor,

– de execuția bugetului,

– de PUZ-urile de pe ordinea de zi a Consiliului General, inclusiv de pregătirea acelor dosare de instanță prin care am suspendat executarea avizului de mediu la PUZ Sectorul 1, prin care urma să se construiască în Pădurea Băneasa și în Parcul Herăstrău.

Imediat după terminarea crizei sanitare, am ieșit public cu un set de 57 de măsuri pe care Primăria trebuie să le ia pentru repornirea economiei, chestiune esențială pentru dezvoltarea orașului“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -