RADET e oficial în faliment, dar falimentul e cuvântul ce defineşte cel mai bine mandatul Gabrielei Firea ca primar general al Capitalei. Foarte pricepută să „dea din gură”, Firea a demonstrat ce distanţă e între cineva care vorbeşte bine, dar nu poate administra o entitate, şi cei care nu sunt atât de pricepuţi la vorbe şi dat în stambă, dar care ştiu să ţină hăţurile în mână.
Probabil că 9 din 10 bucureşteni ar spune azi că toţi predecesorii Gabrielei Firea au fost primari cu mult mai buni. Inclusiv „mondenul” Viorel Lis. Nu mai vorbim de Traian Băsescu sau Adrian Videanu, care au demonstrat că au busola lor, că nu-şi exercită managementul fără cap şi fără coadă, ci au un azimut clar, chiar şi atunci când mediul le era ostil.
Este emblematică perioada „chioşcariadei” primarului Băsescu – o operaţiune pe cât de dureroasă pentru cei afectaţi de pierderea locurilor de muncă, pe atât de necesară dată fiind faţa de bâlci a Capitalei la acea vreme.
Sub Gabriela Firea, Bucureştiul a pierdut tot ce câştigase înainte de ea. Străzi, mediu ambiant, parcuri, infrastructură, pace socială. Ba chiar, pe anumite zone, s-a întors în comunism.
Jurnalistul Ovidiu Daniel Popica a surprins foarte bine, pe propria piele, ce înseamnă pentru un simplu locuitor al Bucureştiului viaţa în timpul Gabrielei Firea. Într-o postare ironică pe Facebook, gazetarul a explicat cum şi-a adus aminte de vremurile în care Ceauşescu dădea apă caldă pe ore şi când riscai să rămâi cu săpunul pe tine când îţi era lumea mai dragă.
Postarea este o definiţie punctuală, dar emblematică pentru modul în care s-a întors în timp capitala României, în anul de graţie 2019.
Postarea jurnalistului Ovidiu Daniel Popica
„Locuiesc de peste 20 de ani în zona Bucureștii Noi. E prima dată, în toamna asta, când – în mod repetat de vreo două săptămâni – dușul merge ca în vremurile bune, pe tipul lui N. Ceaușescu: începe cu apă călâie și se termină cu apă rece, înainte să apuci să clătești săpunul. Dacă vedeți reduceri de Black Friday la lighene și ibrice, dați de veste! Mulțumim #GabrielaFirea pentru că ne ții memoria trează!”
Can Can cu Radet kilomet
Doică bună fi o rea
Mă duc pe la cișmea
Să produc un bine
Câine, mai Aline
Patima e datorie veche
O doină spusă la ureche
Dusă pe munte-n sus
Și uguită spre apus
Mârșavul Viorel Lis
Se punea pe plâns
Și plângea în cișmea
N-,am bani de rindea
Masonul nu era pe acolo
Trebăluia pe dincolo
Masoana se cam foia
El… trăgea… la măsea.
Așa s-a născut Radet
Rudă din zona Filaret
Acum devine Rachel
Unde muma e un chel.
Poet Niels Schnecker Tea Party SUA 1996
Cartiene nu s-au mai schimbat țevile de la termoficare de peste 35 de ani și desi nu sunt fan Gabi Firea , era imposibil sa le schimbe in 3(trei) ani de mandat. Domn’ Grigire v-as recomanda pe Dvs. Sa fiti primar general și sa schimbat sute de km de țevi in 3 ani. Așa ca nu mai dați in pianist!!! Oricare primar era le era practic imposibil!!!
Numai aruncați cu fumigene ca zău nu-su are rostul!
Și încă ceva sa știe și romanii, pr vremea lui Oprescu cu viceprimar de la PNL , au plătit bucureștenii din cauza acestu vice primarPnl 100 milioane de lei din bugetul Bucureștiului ( pentru ca acest Vice PNL nu a urmărit la timp investiția Pasajul subteran de la Piața Sudului întârziat 1 an de zile!!!!!
Mai băieți , repet ,acest PNL este “la fel de bun “ ca toate partidele care au guvernat ROMÂNIA după 1989!!!
Bine punctat, nimeni n-ar fi făcut ceva bine, poate doar Băsescu să plângă convingător…..n-am consiliul, da-ți-mi consiliul…orice gașcă vine praf s’alege
D-le Ghinoiu, cu tot respectul
Nimeni nu spune ca Firea trebuia sa schimbe toate tevile.
Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca tot vine cu placa asta, totul a fost dezastru si eu nu am putut sa repar tot.
Tot arunca placa asta cu 3800 km de conducte vechi de 50-60 de ani.
Nu d-le Ghinoiu, in Bucuresti au fost schimbate sute de km de tevi.
Dupa ’90 de cate ori veneam in tara ma opream in Bucuresti o zi doua, sa-mi vizitez rudele si prietenii.
Peste tot erau santiere, imi lasam masina la sosea ca nu aveam cum sa intru pe stradute.
Si in Berceni,si in Drumul Taberei,si in Balta Alba.Se schimbau conducte.
Toti se plangeau ca le-a fost distrus spatiul verde.Normal.
Este inadmisibil sa vezi reportaje la TV la 1 noiembrie cu conducte supraterane care cedeaza.
Orice om care a lucrat in industrie stie ca o teava trebuie testata ,daca nu anual cel putin la maximum 2 ani.
Testul se face cu aer la o presiune de 1.5 ori mai mare decat cea la care lucreaza normal.
Ceea ce nu inteleg eu este faptul ca tevile de apa calda cedeaza mai usor decat tavile de apa rece.Curios.
In mod normal o teava de apa rece este mult mai vulnerabila.Contractii,dilatari, sa nu intram in detalii tehnice, ce este punctul de roua,cum afecteaza partea exterioara, cum rugineste o teava goala mai repede decat una plina.
Concluzia: Conductele de apa calda au stat mult timp goale.Asta este nivelul Bucurestiului.
Acesta este prost management.
Sa dam din gura este usor.Valabil si pentru mine dar macar spun ceea ce cred. Eu nu sunt persoana publica cu responsabilitati.
Bucureșteni,scăpați de scroafa asta.
IESITI LA VOT.
Basescu a mai facut ceva bun pentru Capitala, in afara de salubrizare: a infiintat liniile rapide de tramvai 41 si altele similare care la inceput s-au dorit a fi metrou de suprafata si fara de care azi capitala ar fi fost pierduta! Cu automobilele circuland pe lina de tramvai, transportul public ar fi fost la pamant.
Căăă… TOT pare a le fi. UNORA, DOR deee… CEAUȘESCU, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!!
Când va fi primar un liberal, sau mai rău, un usr-ist, va va pune pe toți sa va instalați centrale de apartament.
Firea este un primar care se implica, asta nu place grobienilor.