vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăJustițieMagistraţi, începeţi curăţenia! Eliberaţi justiţia de clanul Savonea, care i-a servit pe...

Magistraţi, începeţi curăţenia! Eliberaţi justiţia de clanul Savonea, care i-a servit pe Dragnea şi Tăriceanu!

-

Lia Savonea, şefa CSM, s-a dovedit a fi cel mai toxic personaj care a ajuns vreodată la vârful justiţiei. Magistraţii oneşti din România au declaşat deja procesul de înlăturare a ei din funcţie, dar lucrurile încă tergiversează. După ce Dragnea a ajuns la puşcărie, e cazul ca magistraţii „neagăţaţi” din România să facă, în sfârşit, curăţenie în breaslă.

Caracatiţa din jurul şefei CSM s-a văzut chiar şi pe ultima sută de metri a procesului lui Liviu Dragnea (cel care a tras sforile pentru ca oameni compromişi precum Savonea să ajungă în poziţii-cheie din sistemul judiciar, astfel încât atacul la statul de drept să nu întâmpine obstacole).

În completul de 5 judecători de la Înalta Curte, care l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea, una dintre judecătoare a jucat pe cartea inculpatului, făcând opinie separată de ceilalţi patru magistraţi care au votat pentru închisoare cu executare în cazul liderului PSD.

- Advertisement -

E vorba de Alexandra Iuliana Rus, considerată în sistemul de justiție ca fiind în sfera de influență a judecătoarei Lia Savonea, șefa CSM și fostă președintă a Curții de Apel București (CAB).

Unul dintre nașii de cununie ai judecătoarei Rus este Alina Ghica (alăturat), vicepreședinte al CAB, apropiată de Savonea, și magistratul care a suspendat completurile de 5 judecători (C5) de la Înalta Curte, ceea ce a condus la luni bune de tergiversări în procesul liderului PSD, dezvăluie G4Media.ro.

A intrat în jocul politic anti-UE al PSD-ALDE

Lia Savonea a făcut mai mult rău justiţiei decât toţi cei dinaintea sa. Mai grav, a făcut rău României, devenind aliata clanurilor penale în discursul antieuropean.

- Advertisement -

La începutul lunii aprilie, Secția pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), controlată de Savonea, a publicat pe site-ul instituției o scrisoare deschisă pentru apărarea independenței justiției față de presupuse presiuni politice exercitate de trei lideri europeni.

Secția susținea că Antonio Tajani (președintele Parlamentului European), Guy Verhofstadt (șeful grupului ALDE) și Manfred Weber (PPE) ar fi făcut presiuni asupra judecătorului național învestit cu o procedură judiciară în cazul Laurei Codruța Kovesi. Detalii, AICI.

A încasat bani nesimţiţi pentru detaşare

Lia Savonea, şefa CSM, a încasat anul trecut suma de 475.241 lei salariu de membru CSM, plus diverse indemnizaţii. Doar indemnizaţia de detaşare (ce trebuie achitată celor care vin de la mare distanţă să lucreze în Capitală) a fost de 120.000 de lei, deşi Savonea locuieşte în comuna Chiajna, judeţul Ilfov, la periferia Bucureştiului.

Venitul încasat de şefa Consiliului Superior al Magistraturii reprezintă unul dintre cele mai mari venituri din magistratură, fiind echivalentul a aproape 100.000 de euro. Astfel, potrivit declaraţiei de avere, şefa CSM a încasat anul trecut 315.661 de lei (indemnizaţie), 20.472 de lei (recalculări), 124.175, 26 lei (indemnizaţie de detaşare), 12.107,42 lei (indemnizaţie de delegare), 1.212,21 lei (decont de transport) şi 1.514 de lei (drepturi salariale restante). Detalii, AICI.

I-a trădat pe magistraţii intraţi în grevă

Plenul CSM a mandatat-o pe Savonea, la finele lui februarie, să meargăla discuţiile cu principală vinovată de apariţia Ordonanţei 7, premierul Viorica Dăncilă, în ciuda faptul că marea masă a procurorilor şi judecătorilor au refuzat simulacrul de negocieri, prin asociaţiile lor cele mai reprezentative, care n-au acceptat invitaţia lui Dăncilă şi Tudorel Toader. Dar CSM i-a cerut expres Liei Savonea să folosească prilejul întâlnirii cu autorii atacului la magistratură pentru a bate cu pumnul în masă, cerându-i ferm lui Dăncilă ABROGAREA Ordonanţei 7, care i-a scos în stradă pe magistraţii oneşti.

Lia Savonea s-a dus la Palatul Victoria, dar pe post de ficus, nu de reprezentantă a magistraţilor oneşti, care cereau în stradă oprirea atacului la justiţie. Ea a făcut pe muta în faţa Vasilicăi Dăncilă, trădându-şi astfel colegii care au acceptat-o în vârful ierarhiei tocmai pentru a fi de partea lor, nu a clanurilor politice penale care au declanşat atacul la statul de drept.

Nu întâmplător, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au realizat în cele din urmă că Savonea este aliata oricui numai a magistraţilor nu. Şi astfel au decis să ceară îndepărtarea ei din fruntea CSM.

N-a mişcat un deget pro-justiţie în cazul lui Tăriceanu

Biroul permanent al Senatului a acordat, marţi, un nou termen de două săptămâni Comisiei juridice pentru întocmirea unui raport la solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Lia Savonea, ca şefă a CSM ce ar trebui să apere justiţia în faţa sabotajului politicienilor, n-a mişcat un deget, deşi avea pârghii clare în acest sens.

Liderul PNL îi cere președintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Curtea Constituțională (CCR) în cazul tergiversării de către Senat a anchetei împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu.

”Mă adresez dumneavoastră, în cazul în care nu ați luat încă la cunoștință despre acest fapt, pentru a vă evidenția o situație extrem de gravă și de relevantă cu care se confruntă sistemul de justiție din România – sustragerea din anchetă penală a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ținând cont de faptul că dumneavoastră vă aflați la președinția Consiliului Superior al Magistraturii, organism cu menirea constituțională de a fi garant al independenței justiției, consider că această poziție pe care o dețineți vă obligă să luați atitudine și să utilizați pârghiile legale necesare pentru a facilita înfăptuirea justiției”, a mai declarat Ludovic Orban. Detalii, AICI.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu, susţinând că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

CITIŢI ŞI:

Nesătula Lia Savonea. Şefa CSM a încasat 120.000 de lei pentru „detaşare” în Capitală, deşi stă la Chiajna, lângă Bucureşti!

EXCLUSIV. Cum i-a trădat Lia Savonea pe magistraţi. A avut mandat de la CSM să ceară abrogarea ordonanţei, dar a făcut pe muta cu Dăncilă

Sondaj: PNL este cap la cap cu PSD. USR-PLUS, mult peste ALDE. Prezență mare la vot

Lili Loterie are o obsesie: unii fac „bani de bani” la Bruxelles, iar ea e o biată traseistă la București

Judecătorul Danileț confirmă: „Abureală, praf în ochi. Singura soluție – abrogarea Ordonanței 7. Magistrații să continue protestele!”

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Ce se straduiesc ei azi sa-si mai spele imaginea psd-draknea, dupa incarcerarea porkarului-sef la Rahova, insa totul este numai de frica si de tv, pentru ca iata ce fac : amana cu inca doua saptamani, fara sa-si faca cea mai mica problema, ii doare pe ei la basca, in continuare cred romanii prosti, dar vor deconta ei pana la ultima magarie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -