„Combinatoarea” Savonea, somată să nu-l mai „ţină în braţe” pe Tăriceanu. „PSD şi ALDE fac scut în jurul lui în Parlament. E foarte grav pentru justiţie!”

0
1764

Lia Savonea a demonstrat în nenumărate situaţii până acum că este „combinatoarea” clanurilor penale la vârful Justiţiei. A acţionat doar în direcţia dorită de infractori ca Liviu Dragnea, a „înjurat” Europa în comunicate forţate la CSM, s-a făcut preş în faţa lui Dăncilă şi i-a trădat pe tinerii magistraţi care au ales să protesteze în stradă pentru apărarea meseriei lor.

Acum însă, Ludovic Orban o provoacă pe Savonea să-şi spele ruşinea faptelor sale. Liderul PNL îi cere președintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Curtea Constituțională (CCR) în cazul tergiversării de către Senat a anchetei împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu.

”Mă adresez dumneavoastră, în cazul în care nu ați luat încă la cunoștință despre acest fapt, pentru a vă evidenția o situație extrem de gravă și de relevantă cu care se confruntă sistemul de justiție din România – sustragerea din anchetă penală a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ținând cont de faptul că dumneavoastră vă aflați la președinția Consiliului Superior al Magistraturii, organism cu menirea constituțională de a fi garant al independenței justiției, consider că această poziție pe care o dețineți vă obligă să luați atitudine și să utilizați pârghiile legale necesare pentru a facilita înfăptuirea justiției”, a mai declarat Ludovic Orban.

”Este străveziu faptul că PSD și ALDE utilizează în mod politic majoritatea parlamentară pentru a sabota parcursul firesc al unei anchete penale, făcând scut în jurul domnului Tăriceanu și afectând în mod nepermis atribuțiile autorității judecătorești. Așa cum a spus-o în repetate rânduri, PNL consideră că nu este rolul Parlamentului de a decide prin vot asupra vinovăției/nevinovăției unei persoane, întrucât singura instituție democratică abilitată în acest sens este instanța de judecată. Pe cale de consecință, în toate cazurile solicitările înaintate Parlamentului trebuie să fie acceptate tocmai pentru a oferi ocazia instanțelor de judecată de a decide, persoanelor în cauză de a se apăra, iar organelor de cercetare penală de a realiza anchetele pe care le consideră întemeiate. De altfel, această conduită valorifică tocmai principiul egalității în fața legii prevăzut de Constituție”, a mai precizat Orban în scrisoarea deschisă transmisă președintei CSM.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a permite senatorilor studierea dosarului cauzei, notează G4Media.ro.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu, susţinând că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

CITIŢI ŞI:

Nesătula Lia Savonea. Şefa CSM a încasat 120.000 de lei pentru „detaşare” în Capitală, deşi stă la Chiajna, lângă Bucureşti!

EXCLUSIV. Cum i-a trădat Lia Savonea pe magistraţi. A avut mandat de la CSM să ceară abrogarea ordonanţei, dar a făcut pe muta cu Dăncilă

Sondaj: PNL este cap la cap cu PSD. USR-PLUS, mult peste ALDE. Prezență mare la vot

Lili Loterie are o obsesie: unii fac „bani de bani” la Bruxelles, iar ea e o biată traseistă la București

Judecătorul Danileț confirmă: „Abureală, praf în ochi. Singura soluție – abrogarea Ordonanței 7. Magistrații să continue protestele!”

Marea PĂCĂLEALĂ. Guvernul sfidează magistraţii şi NU abrogă Ordonanţa 7. „Secţia lui Tudorel&Adina Florea” rămâne neatinsă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.