joi, septembrie 19, 2024
AcasăOpiniiDe ce sunt rușii așa de agresivi și primitivi?

De ce sunt rușii așa de agresivi și primitivi?

-

Geoană e la fel de “independent” ca Ciolacu, Ponta sau Năstase.

Geoană e dependent de PSD, de foștii lui colegi de partid, cu care continuă să se vadă.

Geoană e dependent de sistemul securist, al cărui produs e (fiu de general de Securitate).

Geoană e dependent de banii primiți de te miri unde. Să nu uităm că e singurul lider de partid filmat în timp ce primea bani pentru un loc pe listă la alegeri. Să nu uităm că a fost finanțat de mafiotul Vanghelie, care i-a oferit ceasuri scumpe și cine știe ce altceva. Să nu uităm că înaintea dezbaterii prezidențiale din 2009 se relaxa în jacuzzi-ul unuia dintre cei mai siniștri bandiți ai tranziției, Sorin Ovidiu Vîntu.

- Advertisement -

Geoană face pe independentul și atlantistul, dar stă la masă cu prietenii Rusiei și ai Chinei (Tucă, Ponta, Hartmann, Dungaciu etc.).

***

Mă tot întreb: de ce sunt rușii ăștia așa de agresivi și primitivi? De ce preferă mereu forța brută în loc de soft power?

- Advertisement -

Ar avea cu ce să atragă. În fond, au cei mai mari romancieri ai lumii, dramaturgi și compozitori imenși, o cinematografie fabuloasă, mistică ortodoxă cât încape, femei superbe, balet, grație.

Dar parcă toate s-au născut nu din, ci împotriva ethosului rusesc, care e barbarie, alcoolism, imoralitate, cruzime și mizerie ancestrală.

***

Sunt așa de bucuros că trăiesc într-o țară liberă și pot spune/scrie ce vreau, fără să-mi pierd serviciul, libertatea sau chiar viața.

Dacă Ceaușescu ar trăi și aș putea să-l împușc, aș face-o chiar și dacă prin asta mi-aș risca mântuirea.

DE ACELAȘI AUTOR:

Naționalismul antinațional

Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

Femeia aceasta rea și coruptă

România europeană e singura pentru care merită să mori. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

7 COMENTARII

  1. Intrebarea Dvs. “ De ce ruşii preferă mereu forța brută în loc de soft power?” e un non-sens.

    Ruşii nu “prefera “ brutalitatea, aceasta nu este o alegere, o preferinta, o optiune (aleg una sau alta dintre doua variante, pe cea “ preferata”).
    Brutalitatea, violenta este intrinseca societatii ruse, nu au alta optiune societala pur si simplu.

    Rusia face dintotdeauna apologia violentei, deci cum sa practice rusii soft-power-ul daca nimic in societatea rusa nu e soft.

    Cititi articolul cercetatoarei ruse Xsenia Krimer “The Society of Violence” preluat de Frankfürter Allgemeine Zeitung ( intre altele) pe pagina Facebook a acesteia.

    Cercetatoarea explica in ce masura exorbitanta pâna si arta sau diplomatia rusa sunt impregnate la maximum de violenta ( suficient sa asculti un “russki chanson” sau pe Zacharova vorbind).

  2. Un indiciu oferit de stiinta. Indraznesc. Nu sunt in domeniu si traducerea termenilor o sa sune ciudat pentru specialist. Iata ce spun niste oameni de stiinta de la universitati mari pe baza studiilor stiintifice: fiziologic, raspunsul de stres este incredibil de asemanator cu raspunsul entuziast la un eveniment pozitiv.
    Se pare ca diferenta fundamentala dintre stresul pe termen scurt si entuziasmul pe termen scurt este de doar un neuromodulator – o molecula poate determina adresa-Rai sau Infern.
    Biologic, ce face diferenta intre cele doua stari? La rascrucea celor doua rute, stres entuziasm, se pare ca se afla amigdala.
    Un scan al creierului arata ca in cazul unei experiente adverse, este neaparat implicata amigdala, singura deosebire ce apare in activarea creierului fata de cea produsa de un eveniment pozitiv.
    Biologic, se pare ca aceasta e singura diferenta dintre agonie si extaz.
    Ce este extrem de interesant este ca amigdala este si foarte populata cu receptori ai testosteronului.
    Filmul actiunii ar fi urmatorul: ca sa ai agresivitate, singurul fapt necesar este sa ai un context violent; la pasul urmator acesta activeaza amigdala, testosteronul fiind doar un catalizator, el doar coboara pragul de activare. Fapt neasteptat este ca nivelul de testosteron este complet neglijabil, creierul neavand o sensibilitate deloc mare relativ la nivelul de testosteron.
    Contextul violent e cauza unica. Scena violenta declanseaza actiunile violente ale actorilor.
    Femeile frumoase pot fi o problema, prezenta lor produce concurenta, ocuparea locului in fata domnisoarei fiind o chestiune de forta si teritoriu.
    Arta, mistica si romancierii sunt facute de cei ce au luat curba la amigdala si au ales ba chiar au atins extazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -