duminică, octombrie 6, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaOperațiunea Kursk: "Obiectivul Ucrainei e schimbarea regimului de la Moscova", prin crearea...

Operațiunea Kursk: „Obiectivul Ucrainei e schimbarea regimului de la Moscova”, prin crearea unei „zone libere de putinism” și contagiune ulterioară

-

Ofensiva ucraineană din regiunea rusă Kursk continuă să-i șocheze pe ruși și să uimească opinia publică occidentală. Dar mulți analiști evaluează greșit această incursiune, pentru că nu i-au înțeles obiectivul principal, susține un român din Canada care urmărește atent evoluțiile de pe frontul de est.

Deși locuiește de mulți ani la Toronto, cel mai mare oraș canadian, Horațiu Corciova a făcut o pasiune din a se informa din multiple surse în legătură cu războiul declanșat de Rusia prin invadarea Ucrainei, în două etape: 2014 și 2022.

Principala concluzie a românului-canadian: „Scopul Occidentului nu este eliberarea Ucraina, ci schimbarea regimului de la Moscova, cauza problemei. Odată rezolvat acest punct, evident că vine și eliberarea Ucrainei”.

„Oprațiunea Kursk” ar avea obiectivul de a crea o „zonă liberă de putinism”, care să fie condusă de Opoziția anti-Putin. În acest fel, rușii ar vedea că se poate trăi și fără Putin, ba chiar s-ar trăi mai bine, fără ororile și spaimele specifice dictaturii. Apoi, prin contagiune, și alte zone ale Rusiei ar prinde curaj și s-ar debarasa de autoritarismul războinic al lui Putin.

- Advertisement -

Este o viziune ultra-optimistă, dar ea merită consemnată. La baza ei stă convingerea că Occidentul are un plan în acest sens, pentru a-i scăpa pe ruși de dictatură, pe ucraineni de ocupație și ambele țări de război. Horațiu Corciova crede cu tărie că planul Lumii Libere va reuși, iar regimul Putin se va prăbuși.

Analiza optimistă a lui Horațiu Corciova

„Multe analize ale analiștilor politici cu privire la războiul din Ucraina sunt greșite pentru că pornesc de la o ipoteză greșită: că scopul Occidentului este acela de a elibera Ucraina. În realitate, scopul este schimbarea regimului de la Moscova, cauza problemei. Odată rezolvat acest punct, evident că vine și eliberarea Ucrainei.

Dacă Ucraina reușește să elibereze unul-două orașe mai mari din Rusia, asta ar fi o lovitură fatală regimului Putin. Este ce s-a întâmplat cu Timișoara, primul oraș liber din 1989.

- Advertisement -

Odată eliberată o mică zonă din Rusia, s-ar putea instala o nouă conducere, una democratică. Nu degeaba s-a luptat Germania să-l aibă pe Kara Murza, un dizident cunoscut, care să fie un reper pentru ruși. Ar putea veni Kasparov, Navalnîia etc. Asta ar fi fatal pentru Putin, iar căderea regimului ar fi o chestiune de zile.

Mulți jurnaliști au căzut victime ale propagandei lui Putin și chiar occidentale în interpretarea situației, pornind de la începutul războiului.

În acest război informațional, nu doar Putin a mizat pe propagandă. Și Occidentul a jucat la derută, pentru a-l păcăli pe Putin.

Maestrul propagandei, V. V. Putin, a căzut chiar el victima dezinformării încă de la începutul invaziei și chiar mai devreme.

Iar acest atac ucrainean în Kursk nu era posibil dacă Rusia ar fi pierdut războiul, ci doar dacă Rusia era agresorul.

Kasparov a fost naiv să creadă că regimul se va prăbuși doar dacă rachetele ucrainene cădeau peste Sevastopol. Regimul nu ar fi căzut poate nici dacă Rusia pierdea războiul și se retrăgea din Ucraina. Regimul ar fi găsit poate o poartă de ieșire.

Dar acest atac ucrainean în Rusia, cu crearea unei zone libere de putinism, cu perspectiva ca aceste zone să fie conduse de Opoziție, asta e mortal pentru Putin.

Să fie o coincidență că opozanții lui Putin au fost eliberați cu câteva zile în schimbul de prizonieri?! Nu degeaba s-a luptat la greu Germania să-i elibereze pe acești dizidenți din închisorile lui Putin. Ei vor fi un punct de reper pentru toți rușii, ei au credibilitate.

Această «operațiune specială ucraineană» sigur a fost concepută cu mult înainte, poate chiar din 2014.

Aceasta este «debarcarea din Normandia 2.0» despre care am vorbit. Trebuia să fie la momentul potrivit, când armata rusă era epuizată, când economia lui Putin era la pământ, când societatea rusă era exasperată și deschisă la schimbare.

Trebuia să fie atunci și acolo unde Putin se aștepta mai puțin. Eu credeam că în preajma alegerilor, nu am intuit bine; dacă era așa ușor, ar fi știut și Putin.

Trebuie doar să crezi. Slava Ukraini!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

  1. Asta e un soi de complotism pozitiv. In loc de Oculta mondiala care ar vrea sa decimeze populatia mondiala avem oculta care vrea sa ne scape de Putin.

    Au Românii asa o fascinatie pentru complotism si conspiratii, care ni se trage, probabil, de la anii traiti in spatele Cortinei de fier. Chiar si cei care traiesc in occident si-au luat-o cu ei, in valize.
    O capacitate fenomenala de a o construi teorii din ipoteze imateriale, fara niciun suport/proba/dovada, plecand de la non-concret; in cazul românului nostru: scopul Occidentului.

    E suficient sa modifici “scopul occidentului “ ca sa construiesti o noua teorie, la fel de fantezista, bazata pe nimic concret. De aici, poti sa brodezi la infinit, iar Românul nostru vede o conspiratie nascuta inca din 2014, daca am citit eu bine. Carevasazica, inca din 2014 occidentul a planuit operatiunea Kursk, a asteptat doar ca Putin sa fie suficient de slabit intern.

    Pâna la proba contrarie, ceea ce face armata ucrainiana e o actiune militara strategica, cu scopul de a-si elibera propria tara de cizmele rusesti.

  2. Nu cred ca se va porni o revolutie in Rusia. Insa ca rusii sa porneasca dupa ei prin Rusia trebuie sa disloce trupe de pe front iar asta le va slabi frontul si ucrainienii pot avansa pe front. Ar putea fi o miscare inteligenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -