duminică, septembrie 29, 2024
AcasăNewsCele trei televiziuni din România interzise de Rusia. Antena 3, România TV...

Cele trei televiziuni din România interzise de Rusia. Antena 3, România TV și Realitatea Plus nu sunt pe lista neagră a Moscovei

-

81 de instituții media din Europa au fost trecute marți pe lista neagră de către regimul Putin, ca răspuns la o interdicție similară impusă de Uniunea Europeană unui număr de trei publicații rusești (RIA Novosti, Izvestia, Rossiskaia Gazeta). Pe lista anunțată de Ministerul de Externe de la Moscova se regăsesc și posturile de televiziune Pro TV, Digi 24 și B1 TV – de fapt, site-urile acestora, pentru că doar acestea puteau fi accesate în Federația Rusă.

Foarte interesant este că regimul de la Kremlin nu a sancționat și televiziunile oligarhilor, adică Antena 3 (Dan Voiculescu), România TV (Sebastian Ghiță) și Realitatea Plus (Maricel Păcuraru – Cozmin Gușă). Cele trei televiziuni, puternic finanțate de PSD, PNL și AUR, au promovat în ultimii ani teorii conspiraționiste și personaje precum George Simion și Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Lista celor 81 de publicații europene trecute pe lista sancțiunilor e una selectă. Printre acestea se află Der Spiegel, Die Zeit, Frankfurter Allgemeine Zeitung (Germania), El País (Spania), La Stampa, La Repubblica (Italia), Le Monde, Liberation (Franța), Politico și EUobserver (publicații europene).

Ministerul rus de Externe a transmis prin agenția TASS un comunicat în care se scrie: „Ca răspuns la decizia luată de Consiliul UE la 17 mai de a interzice «orice activitate de difuzare» a trei mass-media rusești (RIA Novosti, Izvestia și Rossiskaia Gazeta), care intră în vigoare astăzi, 25 iunie, introducem contramăsuri de restricționare a accesului de pe teritoriul Federației Ruse la resursele de difuzare ale unui număr de instituții media din statele membre ale UE și operatori media la nivelul UE care difuzează în mod sistematic informații false cu privire la desfășurarea operațiunii militare speciale”.

- Advertisement -

Caracteristic pentru Kremlin, Uniunea Europeană e acuzată tocmai de ceea ce face regimul Putin în propria țară. Se pretinde că jurnaliștii ruși ar fi intimidați și hărțuiți de statele europene!

De la venirea lui Putin la putere, serviciile secrete rusești au asasinat până acum, în propria țară, dar și în străinătate, zeci de jurnaliști ruși care sfidaseră regimul și făcuseră investigații privind abuzurile și corupția autorităților.

În UE, așa ceva nu s-a întâmplat decât izolat, iar acele crime (Bulgaria, Slovacia, Malta) au generat scandaluri enorme, investigații și chiar răsturnarea de la putere și condamnarea politicienilor din țările respective.

- Advertisement -

În Rusia, criminalii n-au fost niciodată prinși. Asta nu împiedică Moscova să reclame „hărțuirea jurnaliștilor autohtoni din motive politice și interdicțiile nefondate impuse presei ruse în spațiul UE“, despre care spune că „nu vor trece neobservate“.

Ministerul rus de Externe mai transmite: „În ciuda acestui fapt, la Bruxelles și în capitalele europene s-a ales calea escaladării, forțând Moscova să ia contramăsuri în oglindă și proporționale cu o altă interdicție ilegitimă. Responsabilitatea pentru o astfel de evoluție a evenimentelor revine exclusiv conducerii Uniunii Europene și țărilor din această asociație care au susținut o astfel de decizie“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Elena Lasconi are culoar spre șefia USR: Fritz renunță, Viziteu o susține. Primărița din Câmpulung va candida și la conducerea partidului, și la Președinția României

EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

3 COMENTARII

  1. Să nu le jignim și să le zicem „televiziuni”. Sunt niște trompete de propagare, așa cum e și GiGi24 știm noi a cui. SAu cenzorii de la HaHANeaws și Ge4meme sau Zoiae.com, cu soldaci puși să manipuleze + rușinea presei – Scîntiea (adevărul) cu echipa de inculți de la.. așa-zisa secție de cultură, un fel de cloacă amestecatp de reclame și clientelism fără nico o tangeță cu domeniul pe care îl deservesc

  2. aktual24
    „Ce planuri are PSD daca obtine Presedintia: „Guvernare PSD-PUSL, in PUSL vor intra parlamentari AUR. Plus UDMR”

    VARANUL VREA LA „GUVERANRE” OFICIAL?
    „NU-i ASA CA-I MINUNAT ?” – VARANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -