miercuri, octombrie 23, 2024
AcasăOpiniiRomânia socialistă

România socialistă

-

Motivul fundamental pentru care, de la Revoluție încoace, România a rămas la periferia Europei, din punct de vedere civilizațional, economic, politic, este slaba educație/moralitate.

7 din 10 români prezenți la vot au decis să fie reprezentați de impostori, plagiatori, gogomani, clovni, incompetenți cu diplome, securiști. E interesant, nu? Dacă românii ar vota la ce doctor să meargă, cu siguranță 7 din 10 nu ar alege să meargă la o nulitate; dacă românii ar vota la ce profesor să-și dea copilul pentru meditații, cu siguranță 7 din 10 nu ar alege un bandit.

Dar în politică, 7 din 10 aleg invers. De ce? Fiindcă prin politică, majoritatea vrea să ia de la ceilalți ceva, fără să plătească.

Desigur că asta este o păcăleală, rețeta de sinucidere (economică) colectivă pe termen lung.

- Advertisement -

În cele trei decenii de la Revoluție, poporul a votat altceva abia atunci când i-a ajuns cuțitul la os, în rest și-a susținut, măcar tacit, stăpânirea, fiindcă a sperat să i se dea. Nu a votat liberalism, a votat supărat că s-au terminat banii altor oameni, că s-a terminat apa caldă etc. și a găsit pe cineva care pare capabil să-i ofere din nou apă caldă, preferabil ieftin, măcar peste 4 ani.

În România, liberalismul a fost și este îmbrățișat de o minoritate. Majoritatea nu simpatizează liberalismul. Majoritatea a vrut mereu privilegii, ajutoare, facilități, pensii (speciale sau nu), salarii sau profituri din pix. Pentru asta a votat în majoritatea timpului.

Dacă vreun politician îndrăznește să se opună demagogiei celor care votează creșterea cu 40% a pensiilor și anunță că le va crește doar cu 14%, va fi denunțat ca un trădător de țară; idem, dacă vrea să listeze companiile statului pe Bursă sau să liberalizeze vreo piață.

- Advertisement -

Socialismul a fost și rămâne pe cai mari în România, deoarece reflectă și exploatează viciile noastre, poftele noastre, ignoranța noastră.

Dacă în România ar exista o majoritate care să dorească privatizarea companiilor de stat, libertate pentru ei ȘI PENTRU CEILALȚI, atunci ar fi nu unul, nici doi sau trei nebuni care umblă pe la TV și vorbesc despre aceste lucruri, ci 100 de libertarieni care s-ar călca pe picioare. Dar ei nu există pentru un motiv foarte simplu: nu există o bază socială pentru așa ceva.

Dacă România ar avea o majoritate care să aprecieze meritocrația, atunci românii ar cumpăra cărți, ar aprecia educația, ar face sacrificii pentru ea. Nu este cazul, suntem pe ultimul loc din Europa.

Dacă România ar avea o majoritate care să fie atașată de statul de drept, atunci am avea justiție, am avea instituții puternice. Dar noi avem corupție. Avem corupție fiindcă majoritatea este coruptă – sper că nu va spune cineva că avem corupție fără corupți.

Deci, România nu a avut parte de vreun miracol liberal în astea trei decenii pentru că România profundă este socialistă.

Să fie clar: nu mă refer la mediul rural sau la pensionari sau la cutare grup social. Nu, corupția morală și putreziciunea socialismului infectează toate straturile societății; și pe bogați, și pe săraci; și pe profesori, și pe tractoriști, și pe medici, și pe militari; și pe tineri, și pe vârstnici; și pe moldoveni, și pe munteni.

Aoleo, păi și atunci ce este de făcut?

Să luptăm în continuare contra ideilor socialiste și să scoatem mai bine în evidență contradicția dintre socialism și valorile morale creștine.

Păi, și merită? Dacă suntem o minoritate, merită?

Dacă ne punem întrebarea asta, înseamnă cu nu respirăm liberalism. A fi liberal înseamnă tocmai a ne înțelege obligațiile morale, fiindcă ele stau la la baza legilor, a instituțiilor, a practicilor sociale. Dacă suntem liberali doar fiindcă merită, atunci înseamnă că nu suntem.

Liberalism înseamnă să nu faci altuia ce ție nu-ți place. Egalitate: o singură regulă pentru toți. Acceptarea competiției: meritocrația. Un stat care să ofere bunuri publice pe baze științifice. Cine vrea așa ceva?

Ca să închei pe o notă optimistă, mâine va fi mai rău. România va prinde din urmă Germania, fiindcă Germania este pe cale să devină o țară în curs de dezvoltare.

***

Ce-o fi așa de greu să renumeri voturile acolo unde sunt probleme, nu înțeleg. Ăia din Taiwan le strigă tare și le prezintă la camera de filmat… La noi, stau securiștii cu fundul pe ele.

***

România e deja Rusia în proporție de 80%. Puterea care a abuzat, care a vânat ziariști, care a chinuit și batjocorit oameni ca sa-si acopere plagiatele și hoțiile, va face de acum încolo mai abitir.

Libertatea se apară zi de zi. Din păcate, pentru foarte mulți, libertatea trece prin stomac.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Securisme anti-Nicușor

12 COMENTARII

  1. Cu tristete, constat ca nu intelegeti ceea ce s-a intamplat. Ce s-a gresit si de ce.

    Vinovat e celalalt, pentru ca…
    Niciodata noi insine. Cum se cheama asta? Tineti sa demonstrati ca USR e campion la NPD?

    Subestimati foarte tare romanii obisnuiti. In contextul dat va pot ura doar tineti-o tot asa, tot asa. Lectia PNTCD chiar trebuie re-invatata? Pacat.

    • Lăsați trucajele astea, tovarăși ! Mai bine ne-ați tine o lecție despre cum se fură ( sau cum spuneți voi, cum se face rost) că la asta sunteți într-adevăr campioni mondiali 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. ca jumatate nu au iesit la vot, probabil cei care isi rezolva pe cont propriu medicul, profesorul si nu le pasa. Se poate numi si asa la toti -incultura socialista. Insa problema a fost ca nu ati convins deloc -proasta organizare, nicio campanie, candidati invizibili sau slabi in multe locuri.

  3. Socialismul nu este ceva, neapărat, ceva rău; poate ați vrut să spuneți comunismul. Tarile scandinave sunt țări socialiste și democratice cu un nivel de trai cu mult peste cel din România și din multe puncte de vedere peste America. Franța este o țară socialista. Consider ca este benefic să facem aceste distincții: socialism democratic, comunism și național-socialism.

    • Socialismul scandinav se bazeaza pe o extrema omogenitate etnica. Cum guvernele „democratice” au avut grija sa rezolve problema, „socialismul” scandinav e tandari. Cu cat mai mare „diversitatea” cu atat mai mare opozitia la „socialism”.

      In Franta acelasi lucru.

      „Diversificare” societatilor europene e un proiect esuat (in cel mai bun caz) sau va distruge Europa cu totul (in cel mai rau caz).

      Doi frati romani au fost impuscati in Spania de o banda de criminali tunisieni. In miezul zilei, la serviceul auto unde acestia lucrau. „Socialism” sau ne apropiem defapt de razboi civil pe mana unor „intelectuali” cu fitze, lipsiti de catacter, dar cu multe probleme psihice.

      • Cunoaștem tovarăși : „Capitalismul putred pe marginea prăpastiei !”, „Comunismul, viitorul luminos al omenirii !”😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Cu atâția Doctori Docenți Savanți de Renume Mondial, nu e de mirare că voi, bolșevicii, le știți pe toate ! Se vede și în halul în care ați ridicat țara pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        • Apropo, cu valoarea voastră, voi ați câștiga alegerile indiferent în ce tara le-ați organiza, mai puțin în Rusia si China, acolo sunt alții și mai valoroși 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  4. Sondajul propus este oarecum aiurea. Elena Lasconi nu ar trebui sa aiba dreptul sa „zboare” pe nimeni, de nicaieri. In mod normal, democratic, ar trebui organizat un congres, care sa includa si noi alegeri. In urma acestor alegeri interne, se va alcatui o noua conducere, din care cei propusi a fi „zburati” vor putea sa faca parte, sau nu… In aceasta conceptie, a „zburatului”, ar trebu „zburat” intregul partid, pentru ca ei sint cei care au ales prost, in primul rind. Cum este posibil ca acel neica-nimeni, Dan Barna, sa fi fost bagat in fata atita timp?! Iar Drula, aparent un om inteligent si foarte activ, a fost un zero in materie de activitate politica. Iar motivul pentru acest lucru este ca sau este nepriceput total la politica, sau a primit ordin (de la fortele securisto-sereiste, care, se pare, alcatuiesc masiv si USR) sa nu se priceapa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -