În dimineața zilei de marți, 2 ianuarie 2024, procurorii au inițiat mai multe percheziții în dosarul incendiului de la pensiunea „Ferma Dacilor“, produs în pe 26 decembrie 2023, în jurul orei 4.00, și în care au murit 8 persoane. Autoritățile s-au mișcat extrem de încet în acest caz cu ramificații majore în sfera politică și a administrației, inclusiv la vârful instituțiilor de forță, cele șapte zile scurse între tragedie și prima mutare a anchetatorilor dându-le tot timpul suspecților să elimine probe importante.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au anunțat că urmărirea penală in rem (contra faptelor și nu a unor persoane) s-a extins, fiind incluse suspiciuni de infracțiuni privind fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu privind situația juridică a pensiunii „Ferma Dacilor“. În zorii zilei s-au efectuat 8 percheziții, fiind vizați și administratorii respectivului local. S-au emis și mandate de aducere pentru șase persoane – administratorii din acte și cei reali ai pensiunii. S-au ridicat înscrisuri, documente și medii de stocare a datelor informatice, spun anchetatorii.
Pensiunea „Ferma Dacilor“ fusese ridicată fără autorizație de construire și fără autorizație privind respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor. Proprietarul real al pensiunii este Cornel Dinicu, fost interlop cu conexiuni în serviciile secrete, în PSD (mai ales prin Doru Ioan Tărăcilă) și în structurile de forță ale statului român. Pensiunea a funcționat ani în șir fără să fie măcar amendată.
Direcția Generală de Protecție Internă (DGIA) a Ministerului de Interne a sesizat DNA în 2021 privind faptul că exista acolo o rețea de complicități care implica și șefi de la ISU Prahova, dar procurorii anticorupție au clasat cazul. Acum, când s-a produs tragedia, conducerea DNA a anunțat că s-ar putea să redeschidă dosarul.
Foștii șefi ai Pompierilor din Prahova s-au pensionat în 2022, la 45 și respectiv 46 de ani, după ce DGIA le-a luat urma în acest caz și le-a interzis accesul la documente confidențiale.
Problema este însă cu mult mai complexă, iar numărul celor implicați – mult mai mare. În ultima săptămână s-a descoperit că la pensiunea lui Dinicu făceau mese de protocol șefi din Poliție și de la Pompieri, iar angajații structurilor de forță din statul român aveau facilități de cazare și masă. Mai mult decât atât, o mulțime de influenceri și jurnaliști își făceau veacul pe la pensiune. Cu toții îi iau acum apărarea patronului din cauza căruia au ars 8 oameni.
Între persoanele cu influență prinse în această plasă se interese se numără și Horia Constantinescu, șeful de la Protecția Consumatorului. Acesta relata lunile trecute, pe Facebook, cum e prieten cu patronul de la „Ferma Dacilor“, unde se găsesc „cele mai bune jumări din lume“ și totul e produs în stil românesc și cu produse românești.
invatat de la Crevedia cum sa cerceteze! In opt ani se rezolva prin prescriere.
Stia domul -tovaras Dragnea ce pitroceste!
LA crevedia TOVARASII LOR DIN PRIMARIE SI-AU MARIT SALARIILE. SA TACA ?
Justitia de Kkt din Romania. Niste TICALOSI într-o țară de luma a 4-a condisa de o mâmă de mafioti din gruparile infractionale numtie partide