Regimul terorist de la Kremlin l-a făcut recent „erou al Federației Ruse” pe un luptător al PMC Wagner care în trecut a fost condamnat la ani grei de pușcărie, pentru omor deosebit de grav. Autoritățile putiniste au șters practic cu buretele crimele comise de acesta și l-au prezentat în fața elevilor dintr-o școală ca pe un salvator al națiunii.
Ucigașul sadic se numește Aleksandr Raspravin. Înainte de a curma multe vieți nevinovate pe frontul ucrainean, „wagnerovitul” invadator și-a lichidat propriul bunic și o cunoștință, cu 40 de lovituri de cuțit.
Informația publicată de site-ul postului de radio Svoboda (Europa Liberă, în varianta rusă) a fost preluată de publicația online Obozrevatel.com din Kiev.
În 2012, Raspravin a primit doar 6 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de maximă securitate. Decizia judecătorilor a venit după ce monstrul își bătuse bunicul până la moarte. Apoi, eliberat mai devreme din spatele gratiilor, Raspravin și-a omorât un amic, lăsându-l într-o baie de sânge. Astfel, s-a întors în pușcărie cu o nouă condamnare de 11 ani.
După doar 5 ani de pușcărie, Raspravin a fost eliberat pentru a se alătura trupelor Wagner în „operațiunea militară specială” din Ucraina. Acolo, în urma faptelor sale de „vitejie”, ar fi salvat din prizonierat mai mulți camarazi de-ai săi. Drept recompensă, Putin i-a oferit titlul de „erou al Rusiei” și l-a absolvit de păcatele trecutului. Cel poreclit „Combinerul” a ajuns astfel un model pentru elevii unei școli din Nijni Novgorod.
Obozrevatel.com: „Copiilor ruși din Nijni Novgorod, cărora Raspravin le-a fost prezentat ca un «erou«, le-a povestit cum ar fi scos el din captivitate 16 ocupanți ruși și le-a arătat și complexul portabil de rachete antitanc pe care-l adusese cu el. Este de remarcat faptul că, în 2012, Raspravin a fost condamnat la 6 ani într-o închisoare de înaltă securitate, fiind găsit vinovat că și-a bătut propriul bunic, bătăi în urma căruia bătrânul a murit. În plus, în 2017, actualul «erou al Rusiei» a fost condamnat la 11 ani de închisoare în cazul uciderii unei cunoștințe, pe care a înjunghiat-o de peste 40 de ori”.
De cand cu conflictul din Israel, despre razboiul ruso-ucrainean se vorbeste din ce in ce mai putin, desi ororile, dupa mine, sunt mult mai mari, dar mai putin mediatizate. Si acolo, si aici e vorba de teritorii revendicate de fiecare din parti, fiecare cu dreptatea ei, dar, parca, nu mi se pare normal ca Ucraina sa fie lasata in umbra. Sa nu se inteleaga ca sustin actele de terorism, indiferent de pretentiile fiecarei parti! Negocieri, negocieri, negocieri!