vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvăluiriDiferența uriașă dintre Loteria Română și casele de pariuri. La stat, câștigul...

Diferența uriașă dintre Loteria Română și casele de pariuri. La stat, câștigul se ridică din agenție; la privat, e virat direct pe card, printr-un simplu click

-

Să presupunem că un jucător la loterie s-a ales cu 30 de lei la Loto 6/49 (categoria a 4-a), după ce, plasând o variantă la ultima extragere organizată de Loteria Română, a prins 3 numere câștigătoare. Indiferent unde a pariat-o (la agenție, stație de plată dintr-un hypermarket sau, mai nou, în sistem online prin aplicația «Amparcat»), este obligat de sistem să ridice premiul doar dintr-o agenție.

Câștigătorul oricărui fel de premiu trebuie să se prezente la una dintre agențiile Loteriei Române, unde i se cere cartea de identitate sau CNP-ul, prin viu grai, pentru identificare (să nu fie cumva vreun infractor căutat de autorități, recidivist, persoană care are interdicția de a juca etc.), apoi este pus să se semneze pe buletinul ștampilat și, din cei 30 de lei, primește suma de 29 de lei (1 leu reprezintă impozitul datorat statului român).

Dacă jucătorul a pariat însă în sistem online, prin aplicația „Amparcat”, trebuie să se asigure că, dincolo de smartphone (se poate plasa un bilet numai prin intermediul unui telefon cât de cât performant), are acasă și un computer personal cu imprimantă, toner și coli de hârtie. Altfel nu „pupă” niciun leu! Este necesar să-și salveze biletul câștigător în varianta PDF, după aceea să-l printeze și să meargă cu el la agenție ca să-și ridice micul câștig de valoarea unui meniu al zilei.

Loteria Română are nevoie de dovezi fizice, exact ca în anii de mult apuși. Deci, nu este luată în considerare nici măcar varianta unei banale scanări a biletului câștigător direct de pe telefonul mobil, cum se validează, mai nou, tichetele la CFR, deși acesta are un cod de bare clar imprimat în sensul dat.

- Advertisement -

Nu orice agenție plătește premiile câștigate online!

Jucătorul mai trebuie să fie atent la un aspect important: nu orice agenție acceptă asemenea plăți. Este indicat să se deplaseze de regulă numai la agențiile proprii ale Loteriei Române. Sunt agenții mandatare care nu achită contravaloarea unui tichet pariat în mult lăudata variantă online, în ciuda unei campanii publicitare insistente făcută de Loteria Română pe canalele de televiziune gen România TV. De altfel, cu acestă televiziune a semnat un contract păgubos: în loc să ia bani pentru acordarea dreptului exclusiv de transmitere a tragerilor loto, instituția statului dă bani pentru „promovare” din sumele jucătorilor.

Loteria Română „a parcat” în aplicația altora, nu e în stare-și facă propria aplicație!

Loteria Română n-a instalat nici până în prezent un program propriu pe site-ul său (un soft) care să permită posibilitatea jucătorilor să-și plaseze biletele fără restricții în varianta online. Și asta, deși a trâmbițat încă din timpul pandemiei, în primăvara anului 2020, că va implementa un asemenea sistem în colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Vorbe multe, practică ioc. Suntem în 2023, iar Loteria Română a rămas cu același model de bilet virtual plasat pe site, unde jucătorul poate doar să verifice dacă un bilet este sau nu câștigător. Apare pe prima pagină îndemnul înșelător „Joacă aici la Loto. Cumpără bilete online”, dar, de fapt, jucătorul este direcționat imediat spre aplicația „Amparcat” de pe portalul amparcat.ro. Trebuie s-o descarce și s-o instaleze pe telefonul mobil. Evident, dacă are unul care permite instalarea aplicației.

- Advertisement -

„Amparcat” nu este nicidecum o aplicație special creată pentru jocurile de tip loto, ci una privată – destinată, culmea ironiei, exclusiv posesorilor de autovehicule pentru plata parcărilor. Prima oară, un jucător de loto care nu e șofer, deci nu are nici autoturism, poate avea un „șoc” atunci când, crezând că „a parcat” în online-ul Loteriei Române, descoperă că a „parcat” tocmai într-un sistem de plată pentru proprietarii de autovehicule.

I se cerea la un moment dat chiar numărul de talon al mașinii (poate între timp lucrurile s-au mai simplicat/schimbat), deși el a intrat acolo să joace la loto!â

Diferența uriașă dintre privat și stat

În fine, înregistrarea poate fi efectuată cu succes prin evitarea unor asemenea pași. Oricum am lua-o, această cârpeală a Loteriei Române, incapabilă să-și dezvolte un sistem propriu de joc online, devine de-a dreptul penibilă, în condițiile în care se strâng anual zeci și zeci de milioane de euro din biletele achiziționate de jucători.

În timp ce Loteria Română este guvernată politic de tot felul de incompetenți, actualul director fiind un PSD-ist (Ionuț Valeriu Andrei) fără vreo legătură cu noțiunea de management de performanță într-o astfel de instituție, casele de pariuri trăiesc într-o cu totul altă realitate. Una a secolului XXI. Într-o Românie conectată la cele mai moderne mijloace de joc din lume: banii proveniți de la jucători se reinvestesc în mod constant, nu ca în sistemul birocratic de stat, altfel n-ar fi existat sisteme de joc online implementate de ani de zile.

Pe scurt, un parior care joacă la casele de pariuri Superbet sau Casa Pariurilor, ca să dăm două exemple, se poate înscrie simplu pe aceste site-uri. După ce i se validează contul, el are posibilitatea să parieze numere la o sumedenie de loterii internaționale, să plaseze pariuri sportive și așa mai departe.

Pentru orice câștig, el nu mai trebuie să printeze tichetul câștigător, care îi apare doar în varianta virtuală. Nu mai trebuie să bată drumul până la nu știu ce agenție ca să-și ridice premiul oricât de mic sau de mare ar fi!

Stă pur și simplu acasă sau, dacă are laptop, smartphone, oriunde are acces la internet și-și transferă banii apăruți în contul de jucător, acolo unde se fac contorizările în lei, printr-un simplu click direct pe cardul său bancar. În funcție de solicitări și de valoarea sumei, tranzacția poate dura de la 2 zile până la maxim 10 zile lucrătoare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moarte-șoc, la 20 de zile de la demisia-șoc: Mihnea Vasiliu, fostul șef al Ringier România, a pierit în fața fiicei sale, în holul unui hotel! Avea 57 de ani

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* „În loc să taie pensiile speciale și sinecurile, Ciolacu ne crește nouă taxele. Un parazit nu-și părăsește niciodată gazda de bunăvoie”

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Comportament bizar al șefei unui „azil al groazei”: a dansat pe stradă cântând „Criminalaaaaa!”. Dezlănțuirea în 7 fotografii

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* Cine a descalificat-o pe campioana ucraineană care n-a dat mâna cu rusoaica: Federația condusă de „oligarhul favorit” al lui Putin, sancționat de UE, SUA și Marea Britanie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -