miercuri, octombrie 23, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPutin a eliminat vizele de Rusia pentru georgieni ca să-i atragă în...

Putin a eliminat vizele de Rusia pentru georgieni ca să-i atragă în războiul cu Ucraina și să-i facă să nu adere la NATO și la UE

-

Rusia teroristă este într-o fierbere continuă din cauza faptului că nu reușește nici măcar să-și mențină în siguranță pozițiile rămase cucerite de la începutul invaziei în Ucraina. În acest context, reprezentanții Kremlinului încearcă să-și consolideze acum relațiile cu fostele republici sovietice și să le atragă apoi în război. Un asemenea joc diabolic a fost pus deja în aplicare în Georgia.

Tiranul Vladimir Putin a semnat pe 10 mai un ordin de anulare a vizelor pentru cetățenii acestei țări, cu un scop cât se poate de precis: să atragă Georgia în război și să surpe orice tentativă de integrare a ei în Uniunea Europeană și în NATO. O declarație în acest sens a fost formulată de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, preluată de site-ul Obozrevatel.com.

Decizia fostului colonel KGB vine ca un fel de „recompensă” politică pentru refuzul autorităților georgiene (guvernanți) de a impune sancțiuni Federației Ruse. Numai că vestea de a face „pact cu diavolul”, cum o denumește diplomatul Nikolenko, a stârnit revoltă chiar la nivelul administrației prezidențiale, precum și în rândul mai multor politicieni de la Tbilisi, care au dezaprobat public întregul plan prin participarea la proteste alături de oamenii obișnuiți.

Ministrul Oleg Nikolenko: „Cursul spre normalizarea relațiilor dintre Tbilisi și Moscova are loc pe fondul ocupării ruse a 20% din teritoriul georgian, a «frontierei» volatile, a răpirii cetățenilor georgieni, a încălcării flagrante a drepturilor și libertăților omului în teritoriile ocupate și a umplerii Georgiei cu cetățeni ruși. Kremlinul primește concesii fără responsabilitate pentru acea durere pe care a provocat-o poporului georgian”.

- Advertisement -

În opinia diplomatului ucrainean, Rusia vrea să subjuge total Georgia, așa cum a făcut-o cu Belarus.

Președinta micuței țări caucaziene, Salome Zurabișvili (prima femeie ajunsă șef de stat în Georgia), a avut o reacție vehementă față de hotărârea luată de Putin, declarând că acest lucru reprezintă „o provocare și o situație inacceptabilă” și cerând convocarea Consiliului de Securitate al ONU.

Ministrul Oleg Nikolenko: „Rusia nu este interesată de promovarea Georgiei în UE și NATO, de prosperitatea și dezvoltarea acesteia. Scopul Moscovei este de a crea condiții în care progresul să fie imposibil. A fost dovedit de experiența Belarusului, ale cărei suveranitate și independență au fost absorbite de către Federația Rusă”.

- Advertisement -

Obozrevatel.com: „Noile reguli din Federația Rusă vor intra în vigoare pe 15 mai 2023. Cu un alt decret, șeful Kremlinului a ridicat interdicția zborurilor companiilor aeriene ruse și a vânzării de excursii în Georgia, care erau în vigoare din 2019”.

Rusia a ocupat în forță Abhazia și Osetia de Sud, părți ale Georgiei, în urma conflictului armat din 2008, când a trimis trupe în sprijinul grupărilor separatiste abhaze și osetine. Acea „operațiune militară” a avut succes pentru Kremlin: într-un final, Georgia, țară de 3,7 milioane de locuitori, a pierdut controlul asupra acelor zone. Ele au fost recunoscută oficial de sistemul terorist de la Moscova ca entități statale ale Federației Ruse, dar comunitatea internațională a respins ferm un asemenea rapt.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Ambuscada” pregătită Codruței Kovesi de slugile fugarului Ghiță: Simion o hăituiește pe stradă, Ciutacu pe TokTok, iar Ponta pe Facebook. Cascadă de minciuni, cu Ponta în rolul de mitoman-fără-egal

* VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Rețeta Guvernului PSD-PNL pentru miliardele din PNRR: o parte „s-au pierdut”, o parte „s-au furat”! Kovesi: „În România avem trei anchete în desfășurare”

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

* Austeritate doar pentru popor: șefimea din ministerul lui Burduja tocmai și-a cumpărat 6 iPhone 14 la 7.247 de lei bucata. Ciolacu anunțase că Guvernul „strânge cureaua“

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

* EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -