Austeritate doar pentru popor: șefimea din ministerul lui Burduja tocmai și-a cumpărat 6 iPhone 14 Pro 1TB Space Black, la 7.247 de lei bucata. Ciolacu anunțase că Guvernul „strânge cureaua“

2
690
Ministrul liberal Sebastian Burduja, fiul fostului vicepreședinte al Bancorex - banca Securității -, și oligarhul securist Dan Voiculescu

Cheltuielile Guvernului PSD-PNL continuă într-un ritm nebunesc, un adevărat dezmăț bugetar în totală opoziție cu „Ordonanța austerității“ promisă și cu declarațiile pompoase ale lui Ciolacu, cel care anunță că guvernanții „strâng cureaua“. Ministerul Digitalizării, condus de Sebastian Burduja (PNL), tocmai a cumpărat joi seara 6 telefoane de lux iPhone la 7.247 lei bucata (fără TVA), după ce s-a descoperit că sute de mașini vor fi cumpărate de ministere la licitație cu câteva zile înainte de emiterea OUG.

Administratorii contului „Banii noștri“, de pe Facebook, publică documentele care arată că, joi seara, Ministerul Digitalizării condus de Burduja a cumpărat, prin ofertă pe SEAP, 6 telefoane iPhone 14 Pro 1TB Space Black în valoare de 7.247 lei (1.250 de euro) bucata. În total, suma cheltuită de minister este de 43.482 lei (aproape 9.000 de euro) fără TVA doar pe 6 telefoane, semn că șefimea de la Digitalizare nu poate să vorbească și să facă poze chiar de pe orice dispozitiv.

Cei de la „Banii noștri“ spun că așteaptă răspuns de la minister, să afle ce s-a făcut cu aceste telefoane de lux: „Se pare ca robotul ION a invatat cum sta treaba cu SEAPul si fondurile europene . Chiar mai mult face overtime. Aseara intre 18:59 si 19:04 s-au achizitionat 6 bucăți iPhone 14 Pro 1TB Space Black la 7247 lei bucata, total 43.482 RON, fara TVA. LE: Am trimis si cererea la minister pentru a afla cum se folosesc cele 6 terminale. Are cineva la idemana un model de cerere pe 544 sa vedem cum sunt folosite deviceurile? Sa speram totuși ca nu sunt doar niște gadgeturi in ministerul domnului Sebastian Burduja“.

Sebastian Burduja, fiul unuia dintre foștii șefi ai băncii Securității comuniste, Bancorex, falimentată în 1999, este șeful filialei PNL la Sectorul 1 și alesul PSD pentru postul de ministru al Finanțelor după rotativa guvernamentală preconizată la sfârșitul lunii mai.

În paralel, o cercetare HotNews.ro a descoperit că ministerele Mediului, Economiei, Sănătății și Apărării au lansat licitații pentru achiziția a sute de mașini tocmai acum, când șefii PSD și PNL explică la posturile de televiziune, de dimineața până seara, cum au introdus austeritatea.

Finanțele României sunt în colaps după ce Adrian Câciu, ministrul de Finanțe pus de PSD, a greșit bugetul țării. După doar 4 luni, deficitul este cu 20 de miliarde de lei mai mare decât se estima și se preconizează că până la sfârșitul acestui an gaura va crește la 30 de miliarde.

PSD și PNL au încercat să creioneze un plan de austeritate, dar peste tot se lovesc de interesele clientelei de partid, astfel că nu s-a reușit mai nimic. Prin măsurile luate, s-ar putea economisi – se estimează – 5 miliarde de lei, adică a șasea parte din suma necesară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

Rețeta Guvernului PSD-PNL pentru miliardele din PNRR: o parte „s-au pierdut”, o parte „s-au furat”! Kovesi: „În România avem trei anchete în desfășurare”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

2 COMENTARII

  1. TOVARASUL LOR burdujel jr bancorex. DA, bancorex. PENTRU CARE SI ACUM PLATIM DATORIILE LASATE IN URMA DEVALIZARII DE CATRE PARTID SI SECURITATE. TACSU A FOST VAIS LA bancorex

  2. CÂT LE VOM MAI PLĂTI SALARIILE, MAȘINILE, PENSIILE, AMANTELE, CONCEDIILE? CÂT LE VOM MAI ÎNGROȘA CONTURILE?
    ATENȚIE, UMFLAȚILOR DIN FRUNTEA ȚĂRII: NU DAȚI ROMÂNULUI CÂT POATE SĂ DUCĂ! A MAI PĂȚIT-O UNUL CARE SE CREDEA BURICUL PĂMÂNTULUI…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here