vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNews"Taxa de solidaritate" a PSD va băga pe pierdere marile companii ale...

„Taxa de solidaritate” a PSD va băga pe pierdere marile companii ale României, inclusiv Dacia și Ford, care au zeci de mii de angajați și aproape jumătate din exporturile țării! Demonstrația economistului Cristian Păun

-

Taxa pe solidaritate de 1% din cifra de afaceri, pe care regimul PSD-PNL vrea s-o bage pe gâtul economiei private, va băga pe pierdere marile companii ale României, cele care asigură exporturile, plusvaloarea și țin în cârcă toți bugetarii, arată economistul Cristian Păun într-o excelentă demonstrație pe cifre. Populistă și profund nocivă, măsura pe care o susține Marcel Ciolacu – un pierde-vară și revoluționar impostor ajuns acum să ia decizii pentru România – va lovi grav nu doar marea industrie, dar și foarte multe firme mai mici.

Profesorul Cristian Păun dă două exemple concrete: marii producători auto Dacia Renault și Ford, care împreună asigură aproape jumătate din exporturile României și au aproape 20.000 de angajați.

În cazul Dacia, dacă această măsură a impozitării cu 1% a cifrei de afaceri în 2021, compania ar fi terminat anul cu o pierdere de 121.542.872 de lei.

Asta, deoarece „taxa de solidaritate“ ar fi fost de 214.416.089 lei, în timp ce profitul net pe anul respectiv a fost de numai 92.873.217 lei.

- Advertisement -

În consecință, francezii ar fi trebuit să vină cu bani de acasă ca să mulțumească Guvernul populist de la București. În mod evident, aici nu vorbim doar despre lovirea „străinilor care vor să facă profit nesimțit la noi în țară“, așa cum se exprimă PSD-iștii, ci la grave prejudicii aduse întregii țări.

Într-o astfel de situație, Dacia nu doar că nu ar mai acorda măririle anuale de salarii, dar probabil ar fi nevoită să dea afară din cei 13.000 de angajați, pentru a tăia din cheltuieli. Ar fi afectate masiv și toate firme din industria pe orizontală, micii furnizori sau parteneri de afaceri ai Dacia.

Asta, pentru a nu mai pune în discuție pierderea competitivității pentru uzina de la Mioveni, în condițiile în care există deja presiuni ca Renault să-și mute facilitățile în alte țări.

- Advertisement -

Un alt exemplu dat de profesorul Cristian Păun este Ford. Compania are la Craiova uzine unde lucrează 6.000 de muncitori. În 2021, dacă s-ar fi aplicat taxa PSD, compania americană ar fi terminat anul cu o pierdere de 53.520.596 lei!

Concluzia economistului e simplă: ceea ce face acum PSD, în frunte cu Ciolacu, este o subminare a economiei naționale care are slabe șanse să fie făcută din prostie, ci mai degrabă din interes.
Iată comentariul profesorului Cristian Păun.

„Ar trebui să încetăm urgent cu aberațiile fiscale și cu tot acest haos creat cu scopul de a lovi în economia românească, în stabilitatea ei și în mersul ei înainte. Avem idioții noștri utili, gata să servească pe oricine dă mai mult“

„Să facem un mic și banal calcul pentru dl. Ciolacu. Patriot, socialist (eu aș zice comunist), democrat, ignorant, prost sfătuit și consiliat și, mai ales, iubitor de patrie și popor:

2021, Compania Dacia Renault:

– Cifra de afaceri a fost de: 21.441.608.926 lei.

– Profitul brut contabil: 513.347.212 lei.

– Profitul impozabil al anului: 107.932.848 lei.

– Impozit pe profit plătit: 15.059.631 lei

Profitul net după impozitarea lui este de: 92.873.217 lei

Taxa de solidaritate de 1% aplicată cifrei de afaceri a companiei ar genera un impozit suplimentar de: 214.416.089 lei. Adică o sumă de 2,2 ori mai mare decât profitul net. Ar genera o pierdere companiei de -121.542.872 lei.

2021, Compania Ford România:

– Cifra de afaceri a fost de: 11.518.530.872 lei

– Profitul net: 61.664.713 lei

Taxa de solidaritate aplicată de 1% aplicată cifrei de afaceri ar genera un impozit suplimentar de: 115.185.309 lei. Adică, o pierdere pentru companie de -53.520.596 lei.

Pentru Dacia România lucrează cam 13.000 de salariați și pentru Ford România cam 6.000 de salariați. Plus industriile conectate la cele două fabrici, alea care sunt. Cele două companii dau jumătate din exporturile României. Plus alte taxe și contribuții, nu doar impozitul pe profit, la ambele fiind în creștere în 2021 față de anii anteriori.

Concluzia este una foarte simplă: cred că ar trebui să încetăm urgent cu aberațiile fiscale și cu tot acest haos creat cu scopul de a lovi în economia românească, în stabilitatea ei și în mersul ei înainte. Noi ne distrugem economia mai ceva ca ucrainienii, fără să ne atace nimeni. Avem idioții noștri utili, gata să servească pe oricine dă mai mult. Eu cred că orice politică publică, mai ales cea fiscală, ar trebui să aibă în spate astfel de calcule care trebuie bine fundamentate și prezentate tuturor. Al naibii program de guvernare: să pui pe butuci toată România provocând pierderi pe bandă rulantă. Din solidaritate, auzi tu!

LE: În urma unor observații din comentarii, am considerat că este util să revin cu calculul pentru a explica ce se întâmplă cu situația în care se decide ca cele două impozite să nu se plătească simultan (deocamdată nu e clar, încă se bâlbâie pe subiect). Diferența nu este semnificativă, pe cele două cazuri prezentate aici. Să luăm Dacia, de exemplu. Ei au plătit în 2021 un impozit pe profit de 15.059.631 lei. Calculat la cifra de afaceri, ar fi datorat 214.416.089 lei. Îl vor plăti pe acesta din profitul brut, și nu îl mai plătesc pe cel pe profit de 16%. Adică, în loc să fie pierderea ca în exemplul inițial (cazul în care s-ar plăti ambele și vorbim de o supra-taxă) de -121.542.872 lei, va fi de ”doar” -106.483.241 lei.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a acoperit „scandalul Pițurcă“ adevărata miză a unei afaceri periculoase: ancheta DNA l-a țintit pe Țuțu, omul PNL și al serviciilor pus director la Romarm, compania care ar trebui să lucreze cu aliații la aprovizionarea Ucrainei

Pițurcă a dormit din nou în arest, după 41 de ani. De la tovarășii de barbut din comunism la afacerile cu măști din pandemie, alături de un fost SRI-ist. Este a treia aventură penală a lui „Satana”, după ce a fost condamnat și pentru mărturie mincinoasă în favoarea lui Gigi Becali

VIDEO. Scuzele și explicațiile lui Emil Boc, care a repus pe soclu, prompt, statuia lui Iuliu Maniu. „M-a indignat și pe mine”

Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Extraordinara lecție electorală a cehilor: și-au ales ca președinte un general parașutist, pro-NATO, pro-UE și anti-Putin, erou al războiului din fosta Iugoslavie. Candidatul care făcea cu ochiul Rusiei a fost zdrobit la vot

Scandal uriaș în Rusia: propagandista Olga Zenkova, trimisă la Melitopol, a fost violată în restaurant de nepotul lui Kadîrov și de oamenii săi. Cameramanul a fost bătut de ceceni

1 COMENTARIU

  1. Nu ma pricep, eu n-as vrea deloc taxe si impozite, dar daca fara ele statul nu poate functiona, procentul de 1% aplicat profitului net, nu cifrei de afaceri, n-ar fi mai echitabil?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -