vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNewsCiprian Ciucu, atac surprinzător la Nicușor Dan: "Normal ar fi să avem...

Ciprian Ciucu, atac surprinzător la Nicușor Dan: „Normal ar fi să avem aplicaţia asta, i-am spus-o şi primarului general, dar, na… Cu cine să vorbeşti? Vorbesc cu…”

-

Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6 și unul dintre cei mai rezonabili lideri ai liberalilor, a lansat joi un surprinzător atac la adresa lui Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului. Răbufnirea a avut loc la o conferință despre digitalizare, Ciucu exprimându-și nemulțumirea că Nicușor Dan nu înțelege importanța unei aplicații care să centralizeze toate lucrările de utilități care se execută. Primarul Sectorului 6 a părut că se oprește la timp înainte să jignească, arătându-se însă efectiv exasperat că nici în mandatul lui Nicușor Dan nu se poate face acest demers elementar. Dacă de la Gabriela Firea și foștii primari PSD din sectoarele Bucureștiului nu existau niciun fel de așteptări, noua administrație era privită ca o șansă de aducere a administrației orașului mai aproape de secolul în care trăim.

Ciprian Ciucu a acuzat „lipsa de capacitate de coordonare a Primăriei Municipiului București pe tot ce înseamnă operatori” în timpul intervenției sale la dezbaterea cu tema „Europa Digitală, România Încotro”, organizată de Comisia pentru Comunicaţii şi Societate Informaţională la sediul PNL Bucureşti, relatează Agerpres.

Liderul filialei liberale pe București și edilul-șef de la Sectorul 6 a evitat, de-a lungul timpului, să intre în polemici cu Nicușor Dan, alături de care a pozat în timpul campaniei electorale din alegerile locale de la 26 septembrie 2020. Ciprian Ciucu a păstrat, fie și de complezență, imaginea unei relații OK cu primarul general, deși acesta a iritat actuala conducere liberală refuzând să se înscrie în partid și, mai ales, afișându-se alături de Ludovic Orban în campania electorală pentru șefia PNL din toamna anului 2021.
Nici răbufnirea de joi nu a părut să aibă în spate motivații electorale. Ciprian Ciucu a menționat chiar cu regret că nu era cazul să vină cu „harta rușinii”, dar este disperat.

Nemulțumirea justificată a lui Ciprian Ciucu: lipsa de coordonare a lucrărilor executate în București

Nemulțumirea este că nu se realizează o aplicație în care toate companiile care execută lucrări în București să-și treacă datele privind intervențiile: pe ce stradă, când, cât durează, ce urmează să se facă etc. În lipsa acestei aplicații, totul e un haos. Nimeni nu știe unde și ce se lucrează, adesea după ce Apa Nova a spart asfaltul și a termina lucrarea vine Enel și sparge iar etc.

- Advertisement -

Ciprian Ciucu spune că de cele mai multe ori habar n-are ale cui sunt lucrările de la el din sector: „Avem oraşul ăsta în care avem şapte primării, zeci de operatori de utilităţi, oamenii ăştia toţi fac lucrări, se apucă să sape oraşul şi vin la mine şi zic: ‘Domnule primar, ce facem, nu se mai termină lucrarea aia?’ Şi zic ‘stai puţin, că nu e a mea’. Pe mine mă întreabă toată lumea de orice lucrare din Sectorul 6, poate să fie a PMB-ului, a ENEL-ului. Şi am zis ‘domn’e, nu pot să am atâtea lucrări şi eu să nu ştiu de ele’ (…). Normal ar fi să avem aplicaţia asta, i-am spus-o şi primarului general, dar na, cu cine să vorbeşti? Vorbesc cu…. I-am zis ‘domn’e, nu e normal’ (…). Ar trebui să avem o aplicaţie cu o hartă de planificare strategică, un plan de investiţii, măcar să ştiu dacă mă duc pe strada Târgu Neamţ şi vreau să o refac, atunci îi întreb pe toţi o singură dată. Noi facem un plan anual de investiţii sau pe cinci ani, că aşa se face în oraşele civilizate, toţi operatorii vin şi spun ‘Domne, ne planificăm cu toţii acolo lucrări şi intrăm toţi o dată’. Nu după ce eu mi-am închis lucrarea, vine Apa Nova şi scarmănă pământul iară.

Efectiv, sunt disperat. E incredibil, această lipsă de capacitate de coordonare a PMB pe tot ce înseamnă operatori, este efectiv incredibil. Se pierd bani, se pierd foarte mulţi nervi, nimeni nu e în stare să facă această coordonare a investiţiilor care există în orice oraş european. O aplicaţie, deci nu ar trebui să vină Ciucu cu harta ruşinii, un birou de coordonare la nivelul Municipiului Bucureşti, care chiar să facă chestiunea aceasta“.

Minusurile și multele plusuri ale primarului Nicușor Dan. PNL și PSD au făcut tot ce e posibil să-l saboteze, cu gândul că vor reuși să acapareze din nou Bucureștiul în 2024

Lipsa de colaborare este principala acuzație care i se aduce actualului primar general Nicușor Dan. Dacă în privința cinstei și corectitudinii s-a făcut un progres uriaș, noul edil-șef al Bucureștiului fiind fără discuție deasupra suspiciunilor, în schimb tendința de a conduce de unul singur, fără prea multă încredere în ceilalți, a dus – spun cei de la USR și PNL – la sincope în activitatea administrației.

- Advertisement -

Nicușor Dan a atacat probleme majore, evitate de primarii pe care Bucureștiul i-a avut în ultimii 30 de ani. A rezolvat chestiunea datoriilor, după ce Gabriela Firea lăsase primăria cu conturile blocate și facturi restante de miliarde. A început înlocuirea conductelor din sistemul de termoficație. A blocat PUZ-urile criminale făcute de PSD în anii trecuți, prin care parcuri întregi din București urmau să fie defrișate de rechinii imobiliari pentru a construi blocuri. A manifestat o mare deschidere către modernizarea, reabilitarea și protejarea monumentelor naturale și a spațiilor verzi.

În același timp, problema curățeniei din București este una foarte spinoasă, iar populația e nemulțumită că nu s-a rezolvat mai repede situația apei calde și a încălzirii. La această ultimă problemă a contribuit masiv Guvernul PNL și, apoi, Guvernul PSD-PNL, care au pus sistematic bețe în roate administrației Bucureștiului, în loc să ajute.

Scopul PSD și al PNL e unul pur electoral. Sabotând operațiunea de modernizare a sistemului de termoficare, mizează pe furia locuitorilor, care ar fi dispuși astfel, în 2024, s-o voteze din nou pe Gabriela Firea la Primăria Bucureștiului – ceea ce înseamnă un buget de un miliard de euro pe mâinile celor două partide, plus satisfacerea intereselor imobiliare și nu numai ale clientelei politice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

* Marea desprindere a UE de China. Von der Leyen: „În curând, două treimi din bateriile noastre vor fi produse în Europa. În următoarele luni începe să funcționeze prima giga-fabrică de cipuri”

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* VIDEO. Atac terorist al Rusiei: a bombardat barajul de la Krivoi Rog, încercând să scufunde orașul sub apă! Propagandiștii Moscovei sunt în delir

* Rușii au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în localnici! Ofițerii FSB își evacuează familiile din Crimeea și caută să-și vândă proprietățile

* Putin pierde ultimul atu: prețul gazului va scădea la jumătate în Europa! Măsurile luate de UE au rezolvat problema aprovizionării, estimează o analiză Goldman Sachs

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -