„91% din români sunt împotriva AMNISTIEI. Avem nevoie de UE!” Mesajele străzii pentru liderii europeni

0
2818

Liderii europeni au aterizat la București, în jurul orei 18:40, pentru ceremonia de preluare de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Ei au fost întâmpinați de câțiva protestatari, care au acuzat faptul că Guvernul vrea să dea o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

Joi seară, la București are loc o ceremonie importantă, la care participă liderii Uniunii Europene: Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani, Donald Tusk şi Frans Timmermans.

România preia oficial preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar la eveniment participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă.

Oficialii europeni au fost întâmpinați de câțiva protestatari, în Piața Victoriei, cu bannere pe care scrie că „91% dintre români sunt împotriva oricărei forme de grațiere a actelor de corupție”, „Bine ați venit în România!”; „73% dintre români spun că sunt afectați de corupție”; „91% din români spun NU amnistiei!”.

De la ora 20:00, la Ateneul Român are loc ceremonia evenimentului de preluare de către România a președinției Consiliului UE, la care oficialii români şi străini vor susţine discursuri, pe care Digi24 le va transmite în direct. De asemenea, o manifestație sub titulatura „Vrem Europa, nu dictatură!” a fost anunțată și la Ateneul Român, în timpul ceremoniei.

Sursa: Digi 24

 

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here