joi, mai 30, 2024
AcasăPoliticăFake news istoric la Antena 3: diversiunea "Iohannis nu vrea să vină...

Fake news istoric la Antena 3: diversiunea „Iohannis nu vrea să vină la Ateneu”, însoțită de linșaj profesionist. Despre absența lui Dragnea – nimic

-

Desantul în România al celor mai importanți politicieni europeni a prilejuit Antenei 3 o operațiune diversionistă de mari proporții. Un fake news de manual.

Operațiunea a fost planificată pe două zile, miercuri – joi, și a fost declanșată de directorul postului de minciună și propagandă, Mihai Gâdea.

Miercuri seara, la emisiunea lui Gâdea, Klaus Iohannis și Opoziția politică au fost atacați violent, fiind acuzați că vor să boicoteze ceremonia de preluare de către România a președinției Uniunii Europene. Atacurile au continuat în rafală și astăzi, la fiecare emisiune, la fiecare jurnal de știri.

- Advertisement -

În realitate, șeful statului nici n-a fost inclus în programul oficial al evenimentului organizat de Guvern. Mai mult, Klaus Iohannis și liderii PNL și USR au primit invitațiile (de simpli spectatori) abia miercuri, cu o zi înaintea ceremoniei. Cutuma protocolară la acest nivel spune că invitațiile se trimit cu cel puțin două săptămâni înainte, pentru armonizarea programului fiecărui invitat cu evenimentul respectiv.

Așadar, Klaus Iohannis era exclus din programul oficial, dar era acuzat că nu vine la Ateneul Român, deși nu comunicase nimic în acest sens.

În schimb, Antena 3 n-a suflat o vorbă despre absența lui Liviu Dragnea, care a ales să plece în vacanță cu iubita. Iar lui Dragnea nu i-a pus bețe-n roate Guvernul Dăncilă, cum i s-a întâmplat lui Iohannis.

- Advertisement -

În concluzie: singurul mare absent de la Ateneu este Liviu Dragnea, dar cei atacați de Antena 3 pentru „absență” sunt Iohannis și liderii Opoziției, care de fapt vor fi prezenți! Așa demență diversionistă, mai rar.

Fragment din „dezbaterea” de miercuri seara, de la Antena 3 (monitorizată de G4Media.ro)

  • Mihai Gâdea: Care ar fi motivele pentru care peședintele refuză să participe la cel mai important eveniment pe care România îl are de gestionat? (…) Dacă președintele își va schimba opinia, asta se va întâmpla doar dacă cineva va avea curajul să-i spună președintelui că asta este o uriașă eroare și că publicul din România îl va taxa major. Că președintele nu vrea sub nici o formă să colaboreze pe chestiunile majore (…)
    Roșca Stănescu: Eu nu cred că președintele, indiferent de campania electorală unde aleargă de unul singur pe teren, nu cred că merge atât de departe încât să boicoteze Uniunea Europeană. Că asta se întâmplă, nu boicotează Guvernul României, nu boicotează Ateneul Român sau fostul Palat Regal. Domnia sa boicotează Uniunea Europeană. Până acum, tot timpul a afirmat că este un euroatlantist convins. Deci, cum poți să boicotezi întreg statul Uniunii Europene la tine acasă, în țara pe care o reprezinți în calitate de președinte?! (…)
  • Pavel Abraham: Dacă nu se va prezenta, va fi ultimul, ultimul gest pe care-l va putea face pentru a câștiga încrederea românilor.
  • Alex Coita: Mă întristează foarte mult. Îmi doresc sincer să nu se confirme informația. Ceea ce este foarte trist este că nu știm ca într-un moment festiv, unic, care vine o dată, de două ori pe generație, nu știm să ne bucurăm, nu știm să fim uniți. Dacă se confirmă și președintele Klaus Iohannis nu va participa la festivitatea de deschidere a președinției României la conducerea Uniunii Europene, este cel mai jos punct în care a ajuns politica în România din 1990 încoace. Este mai jos decât acele momente tulburi din 1990, este mai jos decât orice am trăit timp de o generație în această țară. Și este extrem de grav dacă se ajunge acolo.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV. Klaus Iohannis a dejucat planul PSD de a-l exclude din programul oficial de la Ateneu. Preşedintele va susține şi un discurs, deşi Guvernul îi rezervase doar rolul de spectator. Presiunile europene au fost decisive

Revenirea în forță a lui Klaus Iohannis a schimbat tactica Opoziției: PNL şi USR nu mai boicotează ceremonia de la Ateneu

Dăncilă revine cu o nouă mutare otrăvită: ca să-l „înghesuie” pe Iohannis, l-a „flancat” cu Tăriceanu şi Ciordache. Și aceştia vor ține discursuri la Ateneu

Dragnea va lipsi de la întâlnirile cu liderii Uniunii Europene. Îi va ține locul Ciordache

Misterele plecării lui Dragnea din țară. Zece întrebări și prea puține răspunsuri

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -