23 de amenzi la înmormântarea șefului clanului Duduianu, mort în pușcărie. Era înghesuială, iar îndoliații interlopi nu purtau mască

0
1507
În nici 6 luni, clanul Duduienilor a rămas fără primii doi oameni din ierarhie, fondatorul Nicolae Duduianu (pe scaun) și Emi Pian, fiul său

Nicolae Duduianu, șeful și fondatorul clanului interlop al Duduienilor, a decedat marți, în spitalul-penitenciar Mioveni, unde era internat de o lună. Liderul grupării fusese arestat anul trecut, când a încercat să omoare un om pe trecerea de pietoni, dând intenționat cu mașina peste el. Pietonul a vrut să traverseze pe culoarea verde a semaforului, dar interlopul, care se afla la volan, nu a vrut să-l lase, blocându-i drumul. Omul s-a enervat și a dat cu piciorul în mașină. Nicolae Duduianu a accelerat și a trecut cu mașina peste pieton, apoi a fugit.

La înmormântarea lui Duduianu senior, poliția le-a dat voie fiilor acestuia, și ei aflați în arest preventiv, să iasă din detenție pentru a participa la funeralii. Numai că, la ceremonie, forțele de ordine au intervenit din nou și au împărțit 23 de amenzi pentru că nu s-au respectat măsurile de prevenție a epidemiei de coronavirus.

Pentru că era înghesuială și participanții la înmormântare nu purtau măști de protecție, poliția a împărțit amenzi.

Astă-vară, liderul “în libertate” al Duduienilor, Emi “Pian” – fiul fondatorului acestei bande –, a fost ucis cu o lovitură de cuțit de un rival după o partidă de poker. Întâmplarea a dus la căderea șefului Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu. Acesta s-a întâlnit cu șefi ai clanului interlop noaptea, într-o biserică, pentru a negocia păstrarea liniștii sociale. Duduienii anunțaseră că se vor răzbuna crunt pentru uciderea lui Emi Pian.

Gestul de a negocia cu un clan mafiot pe care ar fi trebuit să-l destructureze și legăturile subterane ieșite astfel la iveală între conducerea Poliției Române și interlopi au provocat un scandal național. Chestorul Vasilescu a demisionat, dar ulterior s-a descoperit că operațiunea fusese avizată chiar de Marcel Vela, ministrul de Interne.

Duduienii sunt unul dintre cele mai violente și puternice clanuri interlope din România. Mai mulți membri ai familiei sunt „detașați” în țări occidentale, unde conduc filialele locale ale grupării.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here