miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsRecensământ al populației în 2021. De data asta, cei care refuză să...

Recensământ al populației în 2021. De data asta, cei care refuză să comunice vor plăti scump

-

Guvernul României va organiza anul viitor, în perioada iulie-noiembrie, un nou recensământ al populației și al locuințelor, iar de data aceasta participarea va fi obligatorie sub amenințarea unor amenzi substanțiale pentru cei care refuză.

Precedentul recensământ, organizat în 2011, a fost profund viciat de o campanie isterică dusă de presa oligarhilor, în frunte cu trustul lui Dan Voiculescu. Într-un scenariu care seamănă mult cu ce se întâmplă acum în pandemie, publicațiile patronate de mogulul criptocomunist a băgat spaima atunci în populație cu tot felul de zvonuri și informații false.

Televiziunile și publicațiile mogulului speriaseră oamenii că le vor fi furate datele personale, că informațiile vor fi folosite împotriva celor plecați din țară sau pentru a impune impozite suplimentare.

Convinși că le vor suferi tot felul de prejudicii, mulți români – în special pensionari – au refuzat atunci să participe sau au comunicat informații false.

- Advertisement -

Campania din 2011 a fost purtată de trustul lui Voiculescu ca parte a luptei împotriva lui Traian Băsescu, președintele României (pe care oligarhul criptocomunist a și încercat să-l suspende din funcție de două ori), dar și pentru a pregăti terenul în vederea alegerilor din 2012.

De data aceasta, neparticiparea la referendum sau comunicarea de date false se va pedepsi cu amenzi între 1.000 și 3.000 de lei, anunță autoritățile.

La actualizarea datelor despre populația reală a României vor fi obligate să participe

- Advertisement -

– persoanele cu cetățenie română, străină sau apatrizii care au reședința în România;

– persoanele cu cetățenie română cu domiciliul în România, dar cu reședința în altă țară pe o perioadă sub un an;

– persoanele cu cetățenie română care ocupă funcții în personalul misiunilor diplomatice ale României în străinătate, precum și militarii, marinarii etc.

O Ordonanță de Urgență emisă pe 4 februarie 2020 prevede și sancțiunile pentru cei care obstrucționează recensământul. Sunt socotite contravenții:

  1. a) împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă sau a desfăşurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;
  2. b) refuzul furnizării informaţiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete.

Contravenţiile prevăzute mai sus se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -