Poliția Rutieră Botoșani a rămas fără personal după ce DNA a săltat 11 polițiști, în frunte cu un comisar, pentru corupție. Înregistrările video erau trucate cu „maimuța”

0
2766
Polițiștii rutieri care n-au fost reținuți au plecat nervoși de la audierile din sediul DNA Botoșani. Captura foto: Monitorulbt.ro

După zeci de percheziții efectuate miercuri, procurorii DNA au reținut 11 polițiști de la Serviciul Rutier Botoșani – toți, acuzați de fapte de corupție. Monitorul de Botoșani scrie că acuzațiile nu vizează doar clasicele luare și dare de mită, ci și favorizarea infractorului, abuz în serviciu și falsificare de înscrisuri.

Unul dintre cei reținuți este comisar, ofițer specialist, ceilalți 10 sunt agenți. Alți 5 polițiști au rămas liberi, dar au fost puși sub control judiciar.

Monitorul de Botoșani scrie că ofițerul în cauză ar fi Eduard Iacob, care se afla chiar într-o misiune UE pentru teritoriile palestiniene! Acesta a fost rechemat în țară, convocat la DNA și reținut după ce i s-au adus la cunoștință acuzațiile.

Lovitura a destructurat, practic, tot departamentul județean al Poliției Rutiere Botoșani, care a rămas fără șef și fără mare parte din agenți.

În același dosar a fost reținută și o a 12-a persoană care nu e polițist, sub acuzația de dare de mită.

Toți cei 11 urmează să fie prezentați judecătorului cu propunerea de arestare preventivă.

Banda de polițiști șpăgari practica tarife între 100 de lei și 100 de euro (500 de lei) pentru șoferii prinși că încălcau regulile de circulație. Polițiștii puseseră la punct o metodă prin care, cu ajutorul unui dispozitiv, reușeau să evite înregistrările video după ce radarul surprindea depășirile de viteză.

Miercuri dimineață, DNA Botoșani a făcut 19 percheziții la domiciliile polițiștilor de la Rutieră și încă o percheziție chiar la sediul Poliției. Interesant este că, doar câteva zile înainte ca DNA să dea buzna peste mafia din poliție, cineva i-a anunțat pe cei vizați că au fost luați în vizor. 7 polițiști și-au depus rapid dosarele de pensionare chiar înaintea perchezițiilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O veste bună de la Comisia Europeană: intrăm în Spațiul Schengen! Marile avantaje pe care ni le aduce noul statut

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* „Șoșoacă belgian” a trecut la nivelul următor: s-a înarmat și amenință cu moartea politicieni și virusologi. Militarul extremist terorizează țara de două săptămâni, dar e de negăsit

Dan Puric, delir conspiraționist: „S-a dat ordin să se stingă pandemia… la cei care ascultă de ordine pe unitate”

E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here