„Șoșoacă belgian” a trecut la nivelul următor: s-a înarmat și amenință cu moartea politicieni și virusologi. Militarul extremist terorizează țara de două săptămâni, dar e de negăsit

2
1992
Jürgen Conings

Au trecut două săptămâni de când Jürgen Conings (46 de ani), fost soldat extremist în armata belgiană, e vânat de trupe speciale mobilizate de Bruxelles. Individul, deosebit de periculos, a fost dat în urmărire și de Interpol. Până acum, toate căutările au fost în zadar.

Înainte să dispară, Conings a lăsat două scrisori în care i-a amenințat cu moartea pe unii politicieni și virusologi, inclusiv pe reputatul medic Marc Van Ranst, adeptul unui lockdown dur în pandemia de Covid-19.

Conings e specializat în camuflaj, pentru că a participat ca soldat în misiuni din Kosovo, Irak și Afganistan. În presa din Belgia și Germania, el este numit „Rambo belgian”.

O fotografie a lui Jürgen Conings a fost făcută publică de autorități, în încercarea de a-l prinde pe acesta. În altă fotografie, „Rambo belgian” apare în uniformă și cu multe decorații pe piept.

Conings a anunțat că vrea să se alăture „rezistenței” și că s-ar putea să nu supraviețuiască, după cum îi scria, într-un mesaj, prietenei sale.

Într-o altă scrisoare, Conings îi amenința cu moartea pe mai mulți reprezentanți ai statului și pe renumitul virusolog belgian Marc Van Ranst.

Apoi, soldatul și-a depus insigna militară pe mormântul părinților săi.

Căutat de belgieni, olandezi și germani

Mașina lui Conings a fost găsită la marginea Parcului Național Hoge Kempen. În mașină se aflau inclusiv patru rachete antitanc. Se pare că individul s-a înarmat până în dinți. El a avut acces liber la depozitul de muniție al bazei sale militare. Se presupune că are la ​​el cel puțin un pistol și o mitralieră.

Forțele de securitate sunt în alertă de 16 zile, și nu doar în Belgia, ci și în țările vecine. Pentru a-l găsi pe Conings, întregul parc național, cu suprafața de 5.700 de hectare, din provincia Limburg, a fost închis turiștilor.

Pe lângă 400 de reprezentanți ai forțelor de securitate belgiene, la căutări participă poliția olandeză și cea germană. Nemții au mobilizat unitatea specială a poliției federale germane de combatere a terorismului și a criminalității, GSG9.

La vasta operațiunea de căutare sunt folosite chiar și vehicule blindate. Deocamdată, fără succes: nici urmă de Conings.

Idolul „covidioților” belgieni

Jürgen Conings a devenit un fel de erou pentru extremiștii de dreapta și pentru negaționiștii pandemiei de Covid-19, dar și pentru unii militari. Aceștia își exprimă admirația față de el prin intermediul rețelelor de socializare. Ei se regăsesc în teoriile conspiraționiste ale lui Conings.

Vineri, 28 mai, Facebook a închis un grup de sprijin pentru fugar, cu aproape 50.000 de membri. Pe 23 mai, inițiatorii grupului au organizat un marș tăcut la Maasmechelen, un orășel în apropierea presupusului ascunziș temporar al lui Conings. La acțiunea din stradă au participat circa 200 de persoane.

„Este o rușine faptul că soldați sau foști ofițeri militari îl susțin pe Conings!”

Dispariția lui Conings a provocat revoltă în cercurile guvernamentale de la Bruxelles. Ministrului Apărării, Ludivine Dedonder, i-a fost cerută demisia când opinia publică a aflat că atitudinea lui Conings nu era nouă. Individul era pus pe lista agenției antiteroriste Ocam, pentru opiniile sale extremiste de dreapta, și a fost monitorizat de serviciul secret belgian. Armata l-a sancționat de mai multe ori în 2020, dar soldatul a rămas activ, ca antrenor de recruți pentru misiuni străine.

Într-o conferință de presă, Dedonder s-a apărat spunând că în armata belgiană nu există loc pentru extremism. „Este o rușine faptul că soldați sau foști ofițeri militari îl susțin pe Conings! Nu există loc pentru extremiști în cadrul armatei. (…) Au fost comise greșeli, care sunt acum cercetate”, a anunțat Dedonder.

Michel Hofman, comandantul forțelor armate belgiene, a oferit clarificări, transmițând un mesaj clar susținătorilor fugarului: „Conings nu este un luptător de rezistență, nici erou și nici victimă”.

Dedonder vrea acum să reglementeze prin lege examinarea mai atentă a soldaților cu acces la arme și la informații sensibile.

Premierul Belgiei, Alexander de Croo, a anunțat, de asemenea, un plan de acțiune împotriva tendințelor extremiste în cadrul forțelor de securitate.

Țintele lui Conings: virusologi și politicieni

Pentru virusologul Marc Van Ranst, măsurile autorităților belgiene vin prea târziu. El și familia sa au fost nevoiți să-și părăsească locuința, din cauza amenințărilor. Potrivit presei belgiene, familia lui Van Ranst se află în siguranță, fiind dusă într-o locație necunoscută și fiind păzită permanent de poliție.

Marc Van Ranst a fost susținătorul carantinei stricte (lockdown-ului dur), de aceea a fost atacat și amenințat, luni la rând, pe rețelele sociale.

Conings l-ar fi așteptat pe virusolog ore întregi, în ziua în care a dispărut.

El îl vede pe profesorul universitar ca fiind responsabil, împreună cu principalii politicieni din Belgia, pentru că oamenilor „le-a fost luat totul” în criza Covid-19. Aceste gânduri întunecate au fost exprimate de Conings într-una din scrisorile sale.

Omologul lui Șoșoacă

Multe dintre acțiunile iresponsabile ale lui Jürgen Conings au corespondent și în România. Rețeta negaționistă a belgianului e aplicată, până la un punct, de senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă.

  • Și Șoșoacă, la fel ca belgianul extremist, neagă pericolul pandemiei de Covid-19.
  • Și Șoșoacă, la fel ca belgianul extremist, îndeamnă la nerespectarea regulilor anti-pandemie.
  • Și Șoșoacă, la fel ca belgianul extremist, îi atacă violent pe virusologii și pe politicienii care au impus carantina, izolarea, starea de urgență și pe cea de alertă.
  • Șoșoacă nu i-a amenințat cu moartea pe „șefii pandemiei”, dar s-a solidarizat cu timișoreanul care l-a amenințat cu moartea pe raed Arafat. De altfel, Senatoarea Urlătoare l-a și vizitat la ospiciu pe individul violent.
  • Șoșoacă a vorbit, instigator, despre iminența unor scene apocaliptice în România (care, evident, au rămas doar în imaginația ei bolnavă): „vom fi luați cu armata de pe stradă și din case pentru a fi internați în spitalele Covid”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

Dan Puric, delir conspiraționist: „S-a dat ordin să se stingă pandemia… la cei care ascultă de ordine pe unitate”

* E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Sergiu Toader, din Noua Zeelandă, despre „Tolontan și «caracatiţele» lui necâştigătoare”. O bijuterie stilistică, o reparație necesară

Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

Tatăl celor 3 fete omorâte cu tomoxan vrea să se spânzure. El a adus otrava de la stână, unde muncește cu ziua

Revoluție la Primăria Capitalei! Nicușor Dan anunță că se trece de la condica de prezență „pe caiet” la cardul de acces. Miza: stoparea chiulului

Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

„Rechinul” a fost „vândut” de bodyguardul său craiovean, și el infractor periculos, dar care ar fi devenit colaborator al FBI

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

2 COMENTARII

  1. Pentru mine e un mister cum de o societate evoluata stiintific si organizational a ajuns sa nu poata convinge pe oameni de adevarul stiintific si se lasa terorizata de indivizi care neaga demersul stiintific. UNDE ESTE ADEVARUL? Incepe sa scartzaie treaba. Efectiv incepem sa ne indoim de toate cele. Daca e adevarat ca a fost pandemie si e periculoasa pentru viata si bunul mers al societatii, atunci cine propaga idei anarhiste trebuie stopat la timp. Nu lasati toti nebunii sa creeze indoiala si sfidare a cercetarii stiintifice. Incep sa ma indoiesc de adevarul pandemiei, devreme ce state bine organizate nu fac fata miscarii anarhiste. Inseamna ca stiu ca nu detin adevarul. Sau ca adevarul nu e important. Ci altceva e important.

  2. Inteleg ca nu va place Sosoaca, dar de aici pana la a o compara cu un soldat de elita decorat de armata belgiana care si-a pierdut mintile dupa ororile pe care le-a vazut in Kosovo, Irak si Afganistan, tari in care s-au intamplat lucruri de sfarsit de umanitate bine documentate in presa internationala, e diferenta de la cer la pamant. Este esecul statului belgian in a asigura asistenta psihologica soldatilor care se intorc din misiuni.Si mai incet cu ridicarea in slavi a virusologilor pentru ca tot virusologi, unii scoliti in SUA si Franta au fost si aia din China care au modificat virusul in laborator pentru a-l face mai agresiv cum insasi administratia americana a recunoscut si a demarat o investigatie, iar facebook nu mai cenzureaza postarile care se refera la covid ca fiind facut de oameni. Nu ati invatat nimic din faptul ca subiectul considerat teorie conspirationista acum un an de facebook adica de zuckerberg, de amicul de pedofili bill gates si alti prosti pe care i-ati luat in brate s-a dovedit acum a fi un fapt confirmat de partenerul nostru strategic SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here