Vouchere de 100 de lei pentru cei ce se vaccinează anti-Covid. Plus o loterie cu premii mari

1
280
Florin Cîțu - Ioana Mihăilă

Românii care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schema completă vor primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei, a anunțat marți ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la finalul ședinței coaliției. Vaccinare cu schema completă înseamnă două doze de Pfizer, Moderna ori AstraZeneca sau o doză de Johnson&Johnson.

Ioana Mihăilă a precizat că măsura a fost „agreată” la nivelul coaliției și se adresează exclusiv persoanelor care se vor vaccina de acum încolo, nu și celor deja vaccinate.

Măsura nu se aplică imediat, ci după ce Guvernul va adopta un act normativ în acest sens.

„Am agreat o măsură care a fost propusă, și anume bonurile de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo. Urmează să vedem posibilitățile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate”, a declarat Ioana Mihăilă.

Premierul Cîțu confirmă. Proiect-pilot: voucher de 100 de lei pentru fiecare persoană vaccinată

Și premierul Florin Cîţu a anunţat că în coaliţie au fost discuţii despre demararea unui proiect-pilot, prin care persoanele care se vaccinează să primească un voucher în valoare de 100 lei.

De asemenea, va exista şi o loterie, care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale.

Impactul bugetar iniţial este de 50 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro) pentru ambele proiecte, a precizat primul-ministru, citat de News.ro.

„Am fost de acord să începem aceste proiecte-pilot, să vedem cum vor funcţiona ele – cu vouchere de câte 100 de lei şi o loterie -, şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii – cel cu vouchere. Cel cu loteria – cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi, dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a explicat Florin Cîţu marţi, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, ședință care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Întrebat când va fi implementat proiectul-pilot, Cîţu a spus: „Eu aştept actul normativ, să fie adoptat în şedinţa de Guvern, şi apoi să putem să punem bazele. Cred că o să fie Hotărâre de Guvern. Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 de lei. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF cu bonurile fiscale şi cred că de acolo ne vom inspira”.

30% dintre români s-au vaccinat

Rata de acoperire vaccinală în rândul populației eligibile din România – cu vârsta peste 12 ani – este în jur de 30%, a anunțat marți coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Peste 5,07 milioane de români s-au vaccinat cu cel puțin o doză, iar dintre aceștia, peste 95% s-au vaccinat cu schema completă.

Dintre românii vaccinați cu schema completă, 1,1 milioane sunt persoane din mediul rural, a anunțat col. Gheorghiță.

Cea mai mare rată de vaccinare, în rândul populației eligibile – cu vârsta peste 12 ani –, este în București, unde 48% din populație s-a vaccinat.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare mai spune că, probabil, ne apropiem de procentul de 50% imunitate colectivă – în jur de 30% din populație vaccinată, iar restul de aproximativ 20% – persoane trecute prin boală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Robert Turcescu către cei care o susțin pe Clotilde Armand: „Asta e democrație, tembelilor? Hai, acum liber la înjurat, că doar asta știți!”

VIDEO. Sfaturile interlope ale lui Mirel Curea (EVZ) pentru eliminarea lui Mălin Bot: „Îl provoci și îl bați de se cacă pe el”. Dan Andronic și Robert Turcescu se hlizesc

* Pe 10 august, la 10 zile după ce a fost hăituită la restaurant, soția lui Dan Barna a năcut un băiat de nota 10

* Prietenia cu Eros Ramazzotti i-a fost fatală lui Dragoș Săvulescu. Fosta soție a cântărețului italian a făcut gafa decisivă. Și fugarul român a luat o decizie sinucigașă

VIDEO. Antena 3 și RTV s-au înecat în minciuni. Au „teleportat-o” pe Clotilde Armand în sala cu voturi, „confundând-o” cu o altă femeie!

VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

A fost arestat un om al lui Dan Voiculescu, fost deputat al lui Tăriceanu! Își șantaja fostul asociat să-i cedeze un iaz

* China a fost depășită de SUA în ultima zi a Olimpiadei! Propaganda chineză nu mai poate clama superioritatea comunismului asupra democrației

* Oroare în Pakistan: fiica unui diplomat a fost decapitată de fiul unor bogătași, în casa acestora dintr-un cartier exclusivist al capitalei Islamabad

1 COMENTARIU

  1. Păiii…, ce să facă și autoritățile…, încearcă ambele metode: și cu-biciuuu’…, și cu-zăhăreluuu’…!!!

    Doar-doar o mai crește procentul vaccinaților, deocamdatăăă… JALNIC de MITITEL (mai ales în… România!)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here