Vlad Voiculescu a avut dreptate: luni au fost incluse în bilanțul pe București 1.400 de cazuri Covid „nealocate” înaintea Congresului PNL

2
853
În București, evoluția cazurilor noi de Covid a fost relativ stabilă până după Congresul PNL, când a explodat pur și simplu

Numărul noilor infectări cu Covid raportate în București a fost de 2.559 de cazuri în ultimele 24 de ore, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, 1.400 sunt cazuri „nealocate“ în zilele precedente. Se confirmă astfel din nou informațiile făcute publice de Vlad Voiculescu, fostul ministru a Sănătății, care spusese că în zilele de dinaintea Congresului raportările au fost diminuate pentru a se raporta o incidență mai mică a cazurilor decât cea reală.

Ca de obicei, dezvăluirile lui Vlad Voiculescu au stârnit o furtună și proteste vehemente din partea autorităților. În schimb, ele s-au confirmat – tot ca de obicei – în scurt timp.

Fostul ministru USR-PLUS al Sănătății a scris duminică, pe contul său de Facebook, despre existența a peste 4.000 de teste pozitive „nealocate“ de DSP București. Șefa acestei instituții a răspuns negând formal informația, dar recunoscând-o pe ocolite. Oana Nicolescu a spus că respectivele cazuri n-au dispărut pur și simplu, „ele sunt raportate pe Corona Forms“, dar că nu apar în statistici pentru că așa ar fi modul de calcul al incidenței încă din luna martie. Ea a spus că, potrivit procedurii, rata de incidență e stabilită luând în calcul 14 zile, dar fără ultimele 3, și că în niciun caz nu au fost ascunse cazuri înaintea Congresului PNL.

Dincolo de orice explicații rămân însă cifrele. Săptămâna trecută, nivelul maxim al infectărilor din București într-o singură zi a fost de 1.048 cazuri. Luni s-au raportat 2.559 după ce duminică se anunțaseră 653 de cazuri, iar sâmbătă – 808 cazuri.

Dar, din cele 2.559 de infectări băgate în sistem luni, 1.400 sunt „din urmă“, adică teste pozitive „nealocate“ începând de miercuri, 22 septembrie.

Anomalia din evoluția raportărilor se vede cel mai bine în graficul realizat de Graphs.ro

Autoritățile au reacționat similar la fiecare din dezvăluirile lui Vlad Voiculescu: au negat, apoi au recunoscut situația reală

Nu e prima oară în acest an când Vlad Voiculescu intră în coliziune cu „regimul Cîțu“. În martie, pe când era încă ministru al Sănătății, Voiculescu a dat publicității lista centrelor de vaccinare pentru „esențiali“, cu circuit închis.

A fost atacat violent, fiind acuzat inclusiv de divulgarea secretelor militare sau de stat. Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, i s-a plâns personal premierului Cîțu de publicarea acestor informații. Întâi s-a negat că ar fi adevărat, apoi Ministerul Apărării a anunțat că-și va deschide centrele speciale, unde până atunci se vaccinaseră doar militarii și familiile lor, pentru întreaga populație „civilă“. Centrele cu circuit închis pentru angajații Internelor și ai serviciilor secrete și membrii familiilor lor au rămas mai departe așa.

Ceva mai târziu, un alt scandal de proporții a izbucnit când Vlad Voiculescu a dezvăluit că autoritățile au raportat cu mii de morți mai puțin decât fuseseră în realitate în 2020. Din nou a fost linșat mediatic zile în șir la posturile de televiziune și atacat violent inclusiv de premierul Cîțu, care i-a cerut probe pentru cele spuse.

Peste câteva săptămâni, însă, au apărut concluziile anchetei și dezvăluirile oamenilor din interiorul sistemului: peste 10.000 de morți din cauza Covid nu fuseseră raportați oficial în anul precedent.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

* Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* Cum arată noua conducere a PNL. Au fost aleși toți oamenii lui Cîțu

* Cîțu spune că negociază „cu toate partidele”, inclusiv cu PSD și AUR! La Congres promisese exact pe dos

Orban către susținătoriii săi: „Iohannis și serviciile au distrus partidul” / „Fiți tari, nimic nu e definitiv!” / „Nu m-a bătut Cîțu”

Iohannis și Antena 3 au reușit: Cîțu e noul președinte al PNL (60,2%), Orban a fost învins (39,7%). PNL tocmai a intrat într-o fundătură

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Atac neașteptat de dur al lui Cioloș la adresa lui Barna. Numit „om al sistemului”, Cioloș critică sistemul de vot din USR-PLUS

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

A murit, la 65 de ani, „revoluționarul” Alexandru Sassu, politician pe traseul FSN-PD-PSD, fost director al TVR și deputat cu 3 mandate

2 COMENTARII

  1. Vlad Voiculescu A AVUT DREPTATE ȘI ATUNCI CÂND A ACUZAT D.S.P.-urile CĂ AU MICȘORAT „DIN PIX”, în 2020, NUMĂRUL MORȚILOR DE COVID, la ordinul GURALIVULUI-și-INCOMPETENTULUI ministru Nelu Tătaru, „MOARA-DESFERECATĂ” care… l-a trădat și el pe Orban, trecând în tabăra-Cățu!!!

    Atunci…, ACESTA A FOST PRETEXTUL PENTRU CARE Cîțu L-A DEMIS PE Vlad Voiculescu (cică… „INSUBORDONARE”!), iar după puțin timp s-a dovedit că Voiculescu… AVUSESE DREPTATE 100%!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here