Atac neașteptat de dur al lui Cioloș la adresa lui Barna. Numit „om al sistemului”, Cioloș critică sistemul de vot din USR-PLUS

5
2202
Dacian Cioloș (dreapta) nu s-a suportat cu Dan Barna, iar acum pregătește un nou partid

Bătălia pentru președinția USR-PLUS, între Dacian Cioloș și Dan Barna, și apropierea Congresului de sâmbătă, 2 octombrie, fac să crească nervozitatea și în acest partid. Într-o dezbatere internă, Barna l-a numit pe rivalul său „om al sistemului”. Cioloș a replicat duminică printr-un mesaj tăios, plasat pe un grup intern al USR-PLUS.

În mesaj, Dacian Cioloș lansează o serie de acuzații la adresa modului în care se desfășoară turul 2 al alegerilor pentru președinția USR-PLUS.

Cioloș atrage atenția asupra neregulilor din sistemul de vot gestionat de echipa lui Barna, în interiorul partidului.

Mesajul lui Dacian Cioloș

„O parte din Biroul Național nu recunoaște decizii luate împreună, încearcă să blocheze verificări legitime ale Comisiei Electorale”

„M-am gândit mult în ultimele ore la cum anume pot merge mai departe, având în vedere că o parte din Biroul Național nu recunoaște decizii luate împreună, încearcă să blocheze verificări legitime ale Comisiei Electorale și multe alte lucruri pe care nu vreau să le definesc acum. Am văzut colegi pe care i-am învestit cu încredere, dar azi aleg să derapeze de la principiile care ne-au adus împreună.

Eu nu sunt omul care să își dorească să câștige o competiție cu orice preț, așa cum, din păcate, constat că se întâmplă la unii dintre colegii noștri. Am promis în campanie dialog, unitate și modernizarea funcționării partidului și nu dau înapoi. Sunt însă câteva lucruri care nu mai pot rămâne așa de-acum înainte, pentru că promitem altfel de politică, dar când este să o aplicăm și intern, unii se fac că uită de această promisiune.

Dan m-a definit azi «om al sistemului». O etichetă pe care mi-au pus-o PSD-iștii, PNL-iștii sau oficii de propagandă ale lor de-a lungul timpului. Nu înțeleg cum a acceptat să-l numesc eu, «om al sistemului», secretar de stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat și așa mai departe. Au făcut atunci pact cu un «om al sistemului»?

Dar dacă s-a deschis subiectul «sistemului», aș vorbi mai degrabă și de cel intern de partid. Sistem forțat și condus fix de cei care mă acuză. De la Secretariatul General – care, din păcate, a făcut erori de netolerat în acest proces electoral – până la sistemul «autobuzelor» reîncărcate pentru turul 2 printr-o interpretare foarte lejeră a regulilor.

Dan spune azi că e normal ca adrese de e-mail pe care oamenii primesc un link de vot să fie făcute de șefii de filială unor colegi din mediul rural. Încă puțin și devine acceptabil ca alții să voteze în locul celor îndreptățiți. Pentru mine, e inacceptabil să schimbăm reguli care, de altfel, sunt clare în legile țării, cum inacceptabil este să jignim colegii din mediul rural în acest fel, spunând că trebuie «ajutați» să voteze, pentru că ei nu s-ar pricepe. Abia ăsta este «sistemul» de neacceptat, nu calomnii ieftine.

Avem o Comisie Electorală votată în BN care poate verifica și are instrumentele necesare să clarifice toate sesizările. Nu e nevoie de alte decizii politice ca să stăm în cadrul statutar de alegeri.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum arată noua conducere a PNL. Au fost aleși toți oamenii lui Cîțu: Dan Vîlceanu (secretar general), Rareș Bogdan, Flutur, Bode, Iulian Dumitrescu (prim-vicepreședinți), Falcă, Vela, Sighiartău, Bușoi, Gorghiu, Florin Roman etc. (vicepreședinți)

* Cîțu spune că negociază „cu toate partidele”, inclusiv cu PSD și AUR! Ieri, la Congres, promisese exact pe dos

Orban către susținătoriii săi: „Iohannis și serviciile au distrus partidul” / „Fiți tari, nimic nu e definitiv!” / „Nu m-a bătut Cîțu”

Iohannis și Antena 3 au reușit: Cîțu e noul președinte al PNL (60,2%), Orban a fost învins (39,7%). PNL tocmai a intrat într-o fundătură

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

A murit, la 65 de ani, „revoluționarul” Alexandru Sassu, politician pe traseul FSN-PD-PSD, fost director al TVR și deputat cu 3 mandate

5 COMENTARII

 1. Cea mai gravă și vizibilă „eroare” făcută de USR+ este numirea lichelei bolșevice Mircea Toma la CNA.
  Cel căruia ii aparține această numire este clar vândut Mafiei și trebuie îndepărtat din conducere.

  • Dan barna l-a numit pe mircea toma. RTV batjocoreste si umileste USR+ in fiecare minut, dar in fiecare minut si cu toate acestea primeste amenzi ridicol de mici in rarele ocazii cand le primeste!

 2. Sincer…, nici nu mai știm care dintre cei doi, Barna sau Cioloș, ar fi de preferat în fruntea acestui partid…!

  Un singur lucru ne este clar: DACĂ cel ce va ajunge președinte va intra (IARĂȘI!!!!!) în vreo combinație-sulfuroasă… (atenție:) NU NUMAI CU CÎȚU, DAR ȘI CUUU… ORICINE DIN GAȘCA-CÂȘTIGĂTOARE CARE A CONFISCAT P.N.L.-ul (și… Țara!!!), atunci, ca să parafrazăm un „clasic-în-viață”…: ADIO, U.S.R.(-P.L.U.S.)!!!

  Barna pare mai RADICAL decât Cioloș înnn… ultimul timp (deși până la ruperea Guvernului-Cîțu Barna era cel care se arăta mai concesiv în relația cu partenerii-de-coaliție, iar Cioloș părea mai hotărât…!), dar noi… ÎNCĂ (!!!) mai sperăm că fostul premier-„tehnocrat” NU o să-și facă praf șansele (oricum… NU PREA MARI, deocamdată cel puțin!) de a candida și a fi ales președinte al Țării, în 2024, printr-o pertractare-RUȘINOASĂ cu… CIOCOII CARE AU PUS, ACUM, GHEARELE PE P.N.L. ȘI PE ROMÂNIA!

  Așadar…, (ÎMCĂ!!!) MAI SPERĂM șiii… așteptăm rezultatul votului-intern și pe cel al congresului din 2 octombrie!

   • Să CONTINUE, oareee…, și prin… CONFISCAREA U.S.R.-P.L.U.S., acțiunea deee… CUCERIRE-IOHANNISTĂ-COMPLETĂ a ROMÂNIEI???!!!

    NU putem să nu ne amintim că „tehnocratul” (atunci) Dacian Cioloș a fost … ALEGEREA-lui-IOHANNIS (100%!), atunci când s-a decis-prin-consens, la Cotroceni, ]n discuțiile președintelui cu TOATE partidele, în noiembrie 2015, după demisia lui Ponta ca urmare a protestelor de după TRAGEDIA-de-la-„COLECTIV”, să fie sprijinit în Parlament un guvern-de-„tehnocrați”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here