VIDEO. Uriașul depozit rusesc de muniție de la Rikove a fost distrus de ucraineni. Au sărit în aer mii de tone de muniție, care aprovizionau defensiva din Zaporojie. E al șaselea depozit distrus în ultimele zile

0
3156
Harta cu sudul Ucrainei ocupat de ruși și cele 6 mari depozite de muniții distruse în ultimele zile de forțele Kievului

Uriașul depozit de muniție rusesc de la Rikove, aflat la 110 kilometri în spatele frontului, a fost aruncat în aer de ucraineni într-un bombardament cu rachete, în cursul serii de duminică, raportează multiple surse din ambele tabere. Lovitura este teribilă pentru frontul rusesc din zona Zaporojie (scena principalei direcții a contraofensivei ucrainene), care era aprovizionat de la Rikove.

Ucrainenii își continuă astfel operațiunea sistematică de demolare a sistemului logistic rusesc prin lovituri de mare precizie în profunzime asupra depozitelor de armament și muniție constituite de invadatori în sudul teritoriilor ocupate. Depozitul de la Rikove le-a urmat celor din Tokmak (cel mai apropiat de linia frontului), Melitopol, Berdiansk, Lazurne și Skadovsk.

Influentul blogger militar Tendar a scris pe Twitter, pe scurt, despre importanța loviturii de duminică: „Știam deja că Rikove a fost un centru logistic important pentru armata rusă, dar rezultatele distrugerii nu lasă nicio îndoială că acesta a fost un centru logistic primar, conținând mii de tone de muniție și combustibil. Un eveniment de o asemenea magnitudine va avea un impact mai mare pe câmpul de luptă decât un batalion de vehicule blindate distruse, iar acesta nu a fost nici pe departe eveniment singular. Centrele logistice rusești au fost recent distruse la Melitopol, Tokmak, Berdiansk, Lazurne și Skadovsk, și probabil chiar mai multe orașe“.

Luptele crâncene pe linia frontului continuă, în condițiile în care ucrainenii încă nu au introdus în luptă decât 3 din cele 12 brigăzi blindate pe care le au. Ofensiva s-a împotmolit din cauza apariției a zeci de elicoptere rusești de luptă, care fac ca atacurile ucrainene să fie foarte periculoase. În ciuda tuturor solicitărilor, Kievul n-a primit din Occident nici avioane de luptă, nici elicoptere. Fără superioritate aeriană sau, măcar, o acoperire adecvată a trupelor la sol, atacurile cu blindate sunt foarte riscante. Există unele progrese, dar acestea sunt mici. Duminică s-au raportat, în direcția Zaporojie, avansuri de doar 300 de metri, precum și respingerea unor contraatacuri ale trupelor putiniste.

Unitățile rusești de pe linia frontului dau dovadă de o pregătire și o determinare foarte variate. Unele trupe luptă bine, în timp ce alte se predau în masă ori fug. Generalii au instituit în spatele lor o perdea de unități de baraj care-i execută pe loc pe dezertori.

În acest context, distrugerea sistematică a infrastructurii din spatele frontului pare o soluție alternativă pentru a prăbuși liniile de apărare rusești. Situația similară din toamna anului trecut a dus la pierderea tuturor teritoriilor ocupate de ruși pe malul drept al Niprului, în zona Herson. Forțele lor de acolo au rămas pur și simplu fără muniție și provizii, fiind nevoie să fie evacuate pe malul stâng al marelui fluviu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Minciuna lui Iohannis: „Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”. În realitate, românilor li s-a promis „fără PSD” și „fără pensii speciale”, dar au primit PSD și super-pensii speciale! Iar stabilitatea a fost doar politică, nu și în privința prețurilor

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here