Dacă s-ar organiza un campionat mondial al idioților, un român ar candida cu mari șanse la medalia de aur. Acesta a lovit cu parul un urs care dormea liniștit în pădure. Individul s-a lăsat și filmat de un prieten care stătea în mașină, iar filmulețul a fost plasat pe Facebook, cu mândrie.
Undeva, în munții României, un bărbat a fost filmat când a atacat cu un par un urs care dormea într-o pădure.
Scena a fost filmată de un amic al idiotului lipsit de creier, dar dotat cu par.
Tembelul și-a pus viața în pericol, atacând animalul noaptea, ba chiar de două ori. La a doua lovitură, ursul a vrut să-l atace, dar – buimac de somn și năucit de loviturile primite din senin – s-a lovit de un copac din apropiere.
Idiotul cu par a reușit să scape, fugind spre mașina în care se afla pritenul său care filma.
Autorul atacului a comis o faptă penală, pe care justiția ar trebuie s-o condamne cu maximă severitate. Individul nu se afla în legitimă apărare, ci a lovit fără dscernământ.
Filmulețul a fost preluat pe Facebook de George Garbacea, care, conform propriei descrieri, „lucrează la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) și la Universitatea București”. Acesta a scris și un text, în care l-a făcut zob pe idiotul cu par.
VIDEO: Iată idiotul!
https://www.facebook.com/georgeflorin.garbacea/videos/200474819587282/
Postarea lui George Garbacea
„Vă prezint un videoclip în care un cetățean a ales să-și riște viața și să lovească un urs în cap în timp ce acesta dormea.
Provin dintr-un sat de munte, am fost martor al multor conflicte om-urs. Și, fără excepție, aceste conflicte au fost generate de oameni. De fiecare dată când cineva a avut de suferit, a fost pentru că a ales să se confrunte cu ursul. Chiar am auzit povești despre oameni care au mers în pădure cu topoare ca să încerce să ucidă un urs și, din păcate, unele dintre aceste întâmplări s-au soldat cu victime.
Este esențial să înțelegem că atunci când intrăm în habitatul unui urs, suntem oaspeții lor. Ei nu sunt animalele pe care le vedem în desene animate; sunt ființe sălbatice care se apără și care se tem de noi la fel cum ne temem noi de ele.
Aș vrea să împărtășesc această gândire: cei care aleg să se confrunte cu ursul încearcă, într-un fel, să «câștige» Premiul Darwin. În schimb, aș recomanda tuturor să păstreze o distanță sigură, să respecte natura și să lase ursul în pace.
Later Edit: Am pus video-ul complet și însoțit de sunet…”