VIDEO. Tragedie: patronul fabricii de cașcaval din Ibănești și trei angajați au murit în puțul de decantare cu acid sulfuric și amoniac

6
1465
Medicii au încercat să-i resusciteze pe directorul fabricii de brânzeturi Ibănești și pe cei trei angajați, dar victimele au decedat

O tragedie cumplită s-a produs duminică la fabrica de brânzeturi din Ibănești, județul Botoșani, unde patru persoane – între care și Radu Tudose, directorul și patronul fabricii – au murit după ce au căzut pe rând în bazinul de decantare care conține acid sulfuric și amoniac. Conform publicației Botosaneanul.ro, victimele au căzut în puț după ce au desfăcut capacul și au inhalat vaporii toxici emanați de substanțele din interior.

Au fost alertate autoritățile și la fața locului au sosit, în viteză, 5 echipaje SMURD trimise din Dorohoi și Botoșani și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Botoșani: două autospeciale de stingere echipate cu kituri de salvare din spații înguste și patru ambulanțe – între acestea, și mașina de terapie intensivă mobilă.

Publicația locală Monitorulbt.ro a specificat că e vorba de fabrica de brânzeturi din Ibănești, unde se produc cașcaval Dalia și Rucăr.

Un angajat al fabricii, în vârstă de 50 de ani, făcea lucrări de întreținere la bazinul de colectare a apelor uzate, care conținea inclusiv acid sulfuric și amoniac. Omul n-avea echipament de protecție; când a deschis capacul, a inhalat vaporii toxici ieșiți din interior și a căzut în puț.

Patronul Radu Tudose (58 de ani) și alți doi lucrători, în vârstă de 43 și 52 de ani, i-au sărit în ajutor și au încercat să-l scoată din bazin, dar la rândul lor – neechipați corespunzător – și-au pierdut cunoștința și au căzut de asemenea înăuntru.

Pompierii au extras victimele de acolo, dar două erau deja decedate. S-au făcut eforturi pentru resuscitare, dar medicul de terapie intensivă a trebuit să declare moartea bărbaților de 50 și 52 de ani.

A fost continuată resuscitarea pentru patronul Radu Tudose și lucrătorul de 43 de ani, care ulterior au fost duși la Spitalul de Urgență Botoșani, dar au decedat acolo.

Ultimul dintre ei, fiind și cel mai tânăr, se afla încă în stare de conștiență când a fost extras din puț, în timp ce patronul era în comă. Dar niciunul n-a supraviețuit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Elena Lasconi are culoar spre șefia USR: Fritz renunță, Viziteu o susține. Primărița din Câmpulung va candida și la conducerea partidului, și la Președinția României

EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

6 COMENTARII

  1. ajungi fara scoala pe cai mari…
    CO te ucide la trei inspiratii.
    Asa se va intampla si cu guvenantii, astia ne vor baga in razboi fara sa realizeze.
    Ca 200 miliarde imprumut, nici nu stiu cand le va plati poporul!

  2. Acid sulfuric și cașcaval…. Astea două nu au ce căuta în aceeași propoziție…. Da’ se pare că noi le servim la masă… Și nu am nimic cu oamenii ăia, am cu industria în general….

    • „The Babcock method, popular in North America, is based on disruption of the fat globule membrane with sulfuric acid. The Gerber Method, based on the same principle is more popular in Europe. Solvent extraction methods, namely, Mojonnier and Rose Gottlieb, are popular in North America and Europe, respectively, and are considered to be more accurate and precise than the sulfuric acid extraction. However, the sulfuric acid extraction is less expensive to set up and simpler to perform. In modern practice infrared analyzers (IR) are used for composition analysis of many foods. IR methods are rapid and accurate but have the limitation that they must be calibrated for each particular product. Accordingly, the Babcock and Gerber methods are still often used to estimate fat content of special samples. Also, smaller companies may still use sulfuric extraction to determine milk fat. Solvent extraction methods are still used as reference methods for calibration of infrared milk analyzers.”

      – acidul sulfuric e folosit la determinarea grasimii din lapte, nu la fabricarea propriuzisa a cascavalului
      – citatul e dintr-un material de la Universitatea Guelph – nu pot sa dau linkul ca adminul incompetent al site-ului sterge mesajeel ce contin linkuri externe
      – oricum foarte foarte buna intrebarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.